Inici Actualitat Novetats de novembre de 2014 a la Biblioteca de Taradell

Novetats de novembre de 2014 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Ja us podem presentar una nova selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes de novembre de 2014. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-casa-silencisLa casa del silenci / Blanca Busquets

Barcelona : Rosa dels vents, 2013

Sinopsi: Qui no ha cregut durant la infantesa que triomfaria a la vida? Qui no ha sentit a dir que els rics també ploren i que els diners no fan la felicitat? Certament ambdues coses de vegades esdevenen realitat, tot i que costi de creure a qui no ha entrat en el selecte club dels tocats per la deessa fortuna. Tot això, meravellosament guarnit amb un rerefons musical orquestrat tant pels instruments com per la poesia de les paraules, és el que ens ofereix la Blanca Busquets a La casa del silenci.

llibre-llogateraLa llogatera de Wildfell Hall / Anne Bronte

Mallorca : El Gall editor, 2013

Sinopsi: La llogatera de Wildfell Hall conté una ironia tràgica i un enginy agosarat. Ens conta veritats d’una manera apassionada, a voltes tot fent ús d’ecos bíblics. Aquesta obra mestra porta l’indiscutible distintiu de les germanes Brontë. El llibre sencer és narrat en primera persona, cosa que fa més versemblants els sentiments dels personatges, que són retratats amb acurada precisió. Responen a una simbologia ben concreta, especialment pel que fa a Arthur Huntingdon, el marit cruel i viciós.

llibre-fare-vulguisFaré tot el que tu vulguis / Iolanda Batallé

Barcelona: Columna, 2013

Sinopsi: La Nora, una dona casada de quaranta anys que amaga un secret, coneix a Nacho, un jove biòleg en un avió, on serà infidel, per primera vegada, al seu marit. A partir d’aquesta trobada es crearà un joc de dependència i passió que Nora convertirà en quadres per a la seva propera exposició. “No hi ha res més enganyós que l’enamorament. I el d’algú que s’enamora per primera vegada als quaranta encara més.”

El viatge del despertar a l’amor, la sensualitat i la sexualitat d’una dona atrapada emocionalment per un matrimoni convencional.

llibre-set-dies-graciaSet dies de Gràcia / Carla Gràcia Mercader

Barcelona: Rosa dels vents, 2014

Sinopsi: Set dies de Gràcia, la primera novel·la de la Carla Gràcia, s’endinsa en els fets que van tenir lloc l’abril de 1870 al barri de Gràcia. El context de la història és la revolta de les Quintes, quan el poble va lluitar contra les lleves ordenades pel general Prim.

Les quintes eren el sistema de reclutament militar que posava a sorteig els homes del poble per anar a la guerra. Al mes d’abril de 1870, quan el general Prim va anunciar una nova lleva, Barcelona va alçar-se en barricades i enfrontaments al carrer. La Vila de Gràcia va ser el principal bastió de la resistència i una dona, segons explica la llegenda, es va convertir en la veu del poble: es va passar tres dies tocant les campanes de la torre del Rellotge per mantenir viva la lluita. A partir d’aquests fets històrics, el llibre de Carla Gràcia ens presenta la Marianna, els seus secrets, la seva passió i la recerca de la llibertat en el marc de la guerra dels set dies.

llibre-testament-mariaEl Testament de Maria / Colm Tóibín

Barcelona : Ara Llibres, 2014

Sinopsi: Torna Colm Tóibín, l’autor de l’exitosa Brooklyn, amb una obra breu i poderosa on es posa a la pell de Maria, la mare de Jesús. Una nova visió de la història biblíca, però des de la faceta més humana, més mare i més moral de la Verge Maria. Una narració íntima i càlida, que evidencia les extraordinàries capacitats d’un autor que s’ha convertit, per mèrits propis, en un dels escriptors més importants de l’actualitat. Un autor, a més, molt vinculat a Catalunya.

En aquesta obra, les paraules de Maria són les d’una mare que rememora amb melangia, i ombrívola incomprensió, el seu fill i aquells que l’acompanyaven. Records que conformen un retrat inoblidable de la dona i els temps convulsos que va viure, amb episodis embromats de misteri, miracles per a alguns, que van culminar en una tragèdia que ha marcat la història de la humanitat: la mort de Jesús, la mort del fill.

 

Novel·la Juvenil

llibre-tomba-auroraLa Tomba d’Aurora K. / Pedro Riera

Barcelona: Edebé, 2014

Premi Edebé de literatura juvenil 2014

Sinopsi: Havíem viatjat fins al petit poble de Clayton perquè el pare prengués les mostres d’ADN i esbrinés si aquella dona, Aurora K. era la «mare del meu pare». La biològica. I remarco això de la «mare del meu pare» perquè, per a mi, aquella dona mai no seria la meva àvia. La meva àvia era l’altra, la de tota la vida, la que muntava multitudinàries partides de cartes amb els cosins, la que em feia crestes de pollastre per al meu aniversari, la que ens explicava aquelles històries sorprenents sobre la vida a Turènia abans de la guerra… I cap prova d’ADN ho canviaria. Tant m’era que la seva sang no corregués per les meves venes, ni la de l’avi, ni la dels cosins. Ells eren la meva família. Jo era i seria sempre una Pekar. Però em temo que ja m’estic embolicant… El pare no es cansa de repetir-me que les històries cal començar-les per l’inici. I aquesta història és massa extraordinària, així que començaré un altre cop. Des de l’inici…

 

Cinema

film-grande-bellezaLa grande belleza / pel·lícula dirigida per Paolo Sorrentino

Intèrprets: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Serena Grandi, Galatea Ranzi, Isabella Ferrari, Giulia Di Quilio, Luca Marinelli, Giorgio Pasotti, Massimo Popolizio

Gènere: Comèdia dramàtica

Sinopsi: L’amfitrió, aquest cop, és Jep Gambardella, un Guido Anselmi de 65 anys, escriptor, amb una sola novel·la publicada que va ser suficient per guanyar els quartos que dilapida, nit rere nit, entre el més vomitiu i pretensiós de la societat romana. Als altaveus, una estranya mescla dels clàssics de Raffaella Carra. De dia es dedica al que més li agrada: compartir plats d’arròs caldós amb una nana amb perruca, sempre vestida de setí blau, deixar anar unes quantes boutades sobre Flaubert i, sobretot, professar la seva debilitat pels estaments vaticans.

Tràiler

film-plagaLa plaga /dirigida per Neus Ballús

Intèrprets: Rosemarie Abella, Maribel Martí, Raül Molist, María Ros, Iurie Timburo

Gènere: Drama documental

Sinopsi: El Raul, un pagès que intenta fer producció ecològica, contracta al Iurie perquè l’ajudi en les feines del camp. El Iurie és un lluitador moldau de lluita lliure, però per guanyar-se la vida ha de treballar en el que li surt. Poc a poc, les històries d’aquests dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: la Maria, una anciana que ha de deixar la casa pairal on sempre ha viscut per anar-se’n a viure a una residència de gent gran; la Rose, una infermera filipina que acaba d’arribar al país; i la Maribel, una prostituta que cada cop té menys clients. Els destins de tots aquests personatges s’entreteixeixen a mesura que l’estiu avança.

La Plaga és una pel·lícula d’històries creuades, que ofereix un sorprenent retrat de la vida a la perifèria de Barcelona. Els protagonistes no són actors, sinó que s’interpreten a sí mateixos, després d’un treball conjunt amb la directora de més de quatre anys. Aquest llarg procés li ha servit a Ballús per mostrar la incertesa i l’esperit de rebel·lia que caracteritza l’Espanya de la crisi.

Tràiler

film-gravityGravity / dirigida per Alfonso Cuarón

Intèrprets: Sandra Bullock, George Clooney, Phaldut Sharma

Gènere: Ciència ficció

Sinopsi: Gravity presenta una història dramàtica i apassionant, l’odissea d’una astronauta (Sandra Bullock) que queda a la deriva a l’espai quan un accident destrossa l’estació orbital on treballa. Amb l’oxigen a punt d’esgotar-se, flotant a la deriva per l’estratosfera, l’única esperança per tornar a la Terra és que la rescati un dels seus companys (George Clooney). Gravity és una història d’una senzillesa quasi radical per a un film de Hollywood, atapeïda de símbols i metàfores visuals, però alhora filmada amb un sentit de l’espectacle tan ambiciós i trencador que podria marcar un punt d’inflexió en l’ús del 3D i les tecnologies digitals en el cinema.

Tràiler

film-blue-jasmineBlue Jasmine / dirigida per Woody Allen

Intèrprets: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins, Bobby Cannavale, Peter Sarsgaard, Louis C.K., Michael Stuhlbarg, Andrew Dice Clay, Max Casella, Tammy Blanchard, Alden Ehrenreich

Gènere: Comèdia dramàtica

Sinopsi: Jasmine és una dona que acaba de descobrir que el seu marit no només l’enganyava amb una altra sinó que l’han arrestat per estafa. De cop i volta, tot el seu món es col·lapsa i passa de ser una alegre i estimada rica –com a mínim, aparentment– a una separada rebutjada i pobra. Al mateix temps, haurà de marxar de l’elitista Manhattan per acceptar l’acollida de la seva germana Ginger en un apartament petit i modest a San Francisco. Mentre s’acostuma als efectes dels antidepressius, Jasmine es veurà immersa en un ambient hostil on ningú la suporta, especialment el marit de Ginger, un home atractiu, però molt rudimentari, impropi de la selecta vida que Jasmine tenia feia només poques setmanes.

Tràiler

film-ladrona-librosLa ladrona de libros / de Brian Percival

Intèrprets: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson, Nico Liersch, Ben Schnetzer, Sandra Nedeleff, Hildegard Schroedter, Gotthard Lange

Gènere: Drama

Sinopsi: L’argument de la pel·lícula –i de la novel·la de Markus Zusak en la qual s’inspira– ens situa en l’Alemanya de la Segona Guerra Mundial, entre el 1939 i el 1946, quan una nena és adoptada per una família de Munic. El seu nou pare ensenya Liesel de llegir i la nena s´obsessiona a col·leccionar llibres, especialment quan observa que els nazis comencen a prohibir-ne alguns i a cremar-los públicament. Ben aviat coneix Max, un jove jueu a qui els seus pares han decidit amagar sota les escales de casa seva, sense que ningú ho sàpiga, tot i l´increïble perill que això suposa. Al costat seu, Liesel iniciarà una fugida de l´horror refugiant-se en la imaginació que es troba dins de la lectura compulsiva.

Tràiler

 

Secció infantil

llibre-pilota-barcaLa pilota del Barça / Montse Ginesta (text) / Daniel Jiménez (il·lustracions)

Barcelona: Abadia de Montserrat, 2013

Sinopsi: Aquesta és la història d’una pilota intrèpida, que no va parar fins que va arribar a jugar al Camp Nou amb el primer equip del Barça. Com ho va aconseguir? Llegeix aquest conte i ho sabràs! El text d’aquest conte està escrit en cinc llengües diferents: català, castellà, anglès, francès i rus.

llibre-voldria-ser-cotxeVoldria ser un cotxe / Carla Riba (text); Agnès Capella (il·lustracions)

Arenys de Munt: Salvatella, 2014

Sinopsi: Aquest conte és un clar exemple de normalització. Ens presenta un grup de nens i nenes amb trets comuns, com l’edat, l’escola on estudien, les experiències viscudes, etc., tot i que un d’ells té una característica que els altres no tenen: en Pau va en cadira de rodes. La resta del grup sent per ell una estimació sincera i transparent, pròpia de la infantesa, com la que senten per qualsevol altre component de la colla, ja que el consideren un igual. I és que, de fet, ho és.

llibre-claudeClaude a pagès / Alex T. Smith

Barcelona: Edebé, 2014

Sinopsi: Coneixes en Claude? No és un gos qualsevol! Un passeig tranquil a pagès es converteix en un dia ple de feina a la granja, i en Claude es veu de cop dutxant els porcs, donant menjar a les gallines i enllaçant un brau d’allò més salvatge…

 

llibre-jo-morireI jo, també em moriré? / Xusa Serra i Llanas

Madrid: Columna, 2014

Sinopsi: Ensenyar als més petits de casa a viure assaborint cada instant, a expressar els seus sentiments o a acomiadar-se d’algú que s’ha mort és una tasca que primer hem d’aprendre nosaltres, els grans. Això és el que pretén Xusa Serra –infermera especialitzada en processos de dol– , amb aquest llibre que ens dóna les claus per ajudar els nostres fills a desenvolupar eines emocionals per afrontar una mort, una separació, una malaltia greu, i arribar a l’edat adulta sabent gestionar les pèrdues de qualsevol tipus.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments