Inici Actualitat Exitosa vetllada literària amb “Desig de xocolata” de Care Santos

Exitosa vetllada literària amb “Desig de xocolata” de Care Santos

0
COMPARTIR

care-santos-biblioteca

Més d’una trentena de persones es van rendir aquest dijous al vespre a la vetllada literària entorn al llibre “Desig de xocolata” de Care Santos. La biblioteca Antoni Pladevall i Font va servir d’escenari per l’exitosa proposta de barrejar literatura, tast de xocolata i ratafia, i òpera. Al llarg de més d’una hora, l’escriptora mataronina va desgranar tots els detalls de la seva última novel·la, “Desig de xocolata“, premi Ramon Llull 2014 i un dels llibres més venuts el darrer Sant Jordi.

care-santos-biblioteca3Els presents a l’acte van poder demanar a Care Santos tot el referent a la història de tres dones enllaçades amb una xocolatera. A més es va comptar amb la presència del xocolater de Taradell, Raüll Cegarra, el mestre xocolater i pastisser, Quim Capdevila i el músic Joan Druguet.

Santos es va mostrar encantada per la vetllada fent broma que haurà de tornar a escriure sobre cuina, que li apassiona, per poder repetir. I va assegurar que es “passaria la vida en una biblioteca”, ja que per l’escriptora “documentar-se per una novel·la són molt bons moments i de felicitat”. Va deixar clar que “mai trobes allò que busques, però cerques el què no esperes”.

D’altra banda, Raül Cegarra, artífexs de la vetllada, es va mostrar encantat amb l’autora amb la qual portaven mesos preparant aquest acte. Per acompanyar l’obra va idear tres bombons lligats molt íntimament amb “Desig de xocolata“: bombó d’espígol i Melissa, de Xocomuzco (Estat del sud de Mèxic reconegut pel seu apreciat cacau), i de gingebre i llimona. Els presents els van poder degustar acompanyats de ratafia. Cegarra va explicar a Taradell.com com s’ha “trobat en diversos” personatges del llibre i va destacar la “gran professionalitat” de Care Santos amb la incursió que ha fet en el món xocolater.

El mestre Capdevila va afegir la nota divulgativa a l’acte explicant l’origen d’algun dels cacaus que apareixen a la novel·la, així com alguna del “munt d’anècdotes sobre la xocolata que la fan atractiva per la literatura” com la raó per la qual es va prohibir beure cacau a les esglésies.

care-santos-biblioteca2Per acabar-ho de lligar, no hi va faltar la música a càrrec del músic Joan Druguet que va buscar tres obres operístiques relacionades amb cadascun dels que ell mateix ha denominat “tres actes d’una òpera” dels quals es composa el llibre. Per començar “Bella figlia d’amore” de “Rigolletto” de Verdi, segon acte amb “La Bohème” de Puccini i, per acabar, “Les Noces de Figaro” de Mozart. Santos el va felicitar per la tria, ja que és d’òpera italiana i li espanta Wagner.

Care Santos ja està treballant en una nova novel·la de la qual ha desvetllat que hi apareixerà un piano i també va explicar que Televisió Espanyola, conjuntament amb Diagonal TV, està preparant l’adaptació televisiva del seu anterior llibre, “Habitacions tancades“, que es podrà veure properament en format de minisèrie de dos capítols.

care-santos-biblioteca4

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments