Inici Actualitat Toni Albà diu a Taradell: “És català qui li dóna la gana...

Toni Albà diu a Taradell: “És català qui li dóna la gana de ser-ho”

0
COMPARTIR

llibre toni alba1

L’actor Toni Albà va ser aquest divendres al vespre a Taradell per presentar el seu llibre Ser o no ser catalans. Més de la meitat de la sala gran del Centre cultural Costa i Font es va omplir per seguir un acte organitzat per l’ANC Taradell.

Al llibre, l’actor vilanoví parteix del conegut monòleg de Shakespeare per explicar les raons per les quals Catalunya hauria de ser un país independent. Un llibre proper a l’assaig, però amb aires humorístics utilitzant dades objectives i amb un llenguatge planer i divertit.

libre toni albaPrecisament Toni Albà va començar recitant el monòleg i fent broma, una constant en la seva intervenció. “El llibre està editat per Columna una editorial que posteriorment va comprar el Grupo Planeta. Precisament, el senyor Lara que va ser qui va dir que si Catalunya s’independentiza, marxarà, m’està editant un llibre independentista”, va ironitzar.

Albà va explicar que al llibre parla de sentiments i que fa 400 anys quan Shakespeare va escriure el monòleg del príncep Hamlet “no ho sabia però estava parlant dels catalans”. També va afirmar, entre d’altres coses, que ser català “no és tenir uns cognoms o gens, sinó que és català qui li dóna la gana i qui té voluntat de ser-ho”.

També va destacar que fa 300 anys que Espanya “ens ultratja” i va explicar perquè sempre neguen que Catalunya sigui una nació: “Per una sola raó, perquè si ens demanessim perquè volem la independència i diguessim ‘Perquè som una nació‘, qualsevol mandatari mundial ho entendria ràpidament. És la raó fonamental de ser”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments