Inici Actualitat Novetats de tardor a la Biblioteca de Taradell

Novetats de tardor a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Ja us podem presentar una nova selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquesta tardor 2014. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-estiu-amorL’estiu de l’amor / Toni Orensanz

Badalona : Ara llibres, 2013

Sinopsi: L’estiu del 1909, a Horta de Sant Joan, un terratrèmol voluptuós va sacsejar els pilars del poble. Una febrada emocional provocada per les embriagadores formes d’una jove francesa, Fernande Olivier, musa i acompanyant d’un Picasso a la recerca d’inspiració. Un metge i un farmacèutic convertits en alquimistes de l’eros; agutzils, pagesos i capellans que perden el seny; dones engelosides, anarquistes fugitius, dosis de bromur i veritables batalles campals són els protagonistes d’un estiu ple d’amor, humor i passió.

Picasso, Fernande la Bella i tots els homes d’Horta de Sant Joan protagonitzen aquesta novel·la que combina història, humor i un punt de picantor

llibre-club-lecturaEl club de lectura del final de la teva vida / Will Schwalbe

Badalona : Ara llibres, 2013

Sinopsi: En Will i la seva mare, malalta de càncer, saben que el temps de què disposen per estar junts no durarà per sempre. Per això volen aprofitar-lo al màxim i compartir el que més els apassiona: la lectura. Durant mesos parlaran de llibres de tota mena: clàssics i bestsellers, novel·les i memòries, comèdies i tragèdies… I, a través de les lectures, també revisaran les seves vides, les seves pors i el seu amor.

Una emocionant oda a la vida i al reconfortant poder de les paraules. Una celebració de la literatura, l’amor i la vida.

llibre-canadaCanadà / Richard Ford

Barcelona: Empúries, 2013

Sinopsi: Dell Parsons té quinze anys quan els seus pares roben un banc a Dakota del Nord i la seva vida, i la de la seva germana bessona Berner, queda alterada per sempre. Plena de ressentiment, la Berner fuig a Califòrnia, però en Dell no es queda sol del tot: una coneguda de la família se l’emporta a través de la frontera canadenca per evitar que caigui sota la tutela de l’Estat. Allà, envoltat pels camps de Saskatchewan, en Dell troba refugi a casa de l’Arthur Remlinger, un fugitiu americà, enigmàtic i distant, amb un passat fosc i violent.

Canadà és una obra mestra d’una profunditat inusual i inquietant que tracta amb delicadesa les transgressions, la pèrdua de la innocència i la possibilitat de redempció, i els misteris que mouen els complexos llaços familiars. Narrada amb la prosa espartana i elegant pròpia de l’autor, tan impressionant com lluminosa, Canadà està destinada a convertir-se en un clàssic contemporani

llibre-casa-papallonesLa casa de les papallones / Teresa Solana

Barcelona: La Magrana, 2014

Sinopsi: Al jardí d’una antic casalot ocupat del barri barceloní de Vallcarca ha aparegut el cadàver d’una noia. La sotsinspectora dels Mossos d’Esquadra Norma Forester rep una trucada incòmoda perquè hi vagi de seguida. La investigació porta la Norma a submergir-se en l’entorn de la víctima: les empreses on va treballar, el marit, la seva millor amiga… La crisi, que ho amara tot, ha convertit un món quotidià en un caldo de cultiu de possibles delictes, on el bé i el mal no es destrien del tot. Però el cas és més delicat del que sembla, i tenint-hi una filla implicada, la Norma faria bé de no barrejar-s’hi. I mentrestant, un accident a l’aeroport del Prat amb centenars de morts fa que no pugui comptar amb el seu marit Octavi, que és metge forense i que inesperadament es retroba una antiga amant que li complicarà la vida.

llibre-dos-tautsDos taüts negres i dos de blancs / Pep Coll

Barcelona : Pro, 2013

Sinopsi: La matança d’una família de masovers a Carreu l’any 1943 va commocionar les masies i els pobles veïns d’aquest racó del Pallars Jussà. La notícia de l’assassinat múltiple no va arribar gaire més lluny. En una època en què calia donar la imatge que la nueva España era un paradís de pau, la censura va fer callar la premsa. Setanta anys després, Pep Coll investiga els secrets d’aquest fet esfereïdor que va marcar la seva infantesa a Pessonada. D’entrada, és una història molt semblant a la famosa matança de Kansas, novel•lada per Truman Capote, però les conseqüències del crim del Pallars van ser diametralment oposades: la premsa va oblidar el cas, i la justícia franquista no va saber, o no va voler, resoldre’l. A partir del relat biogràfic dels personatges reals que van intervenir en els fets, Pep Coll ens ofereix una novel·la excepcional, rotunda i absorbent.

Sens dubte, la seva obra més personal.

llibre-dona-no-sortir-llitLa dona que va decidir no sortir del llit durant un any / Sue Townsend

Barcelona: Columna, 2013

Sinopsi: “El segon dia l’Eva es va despertar, va apartar l’edredó i es va asseure al llit. Llavors va recordar que no calia que s’aixequés i preparés esmorzars per a ningú, que no havia de cridar a ningú perquè es llevés, ni buidar el rentaplats o omplir-lo, ni planxar una pila de roba, ni arrossegar l’aspirador…”.El dia que els bessons marxen de casa, l’Eva decideix ficar-se al llit i no sortir-ne més. Ja n’està tipa. En Brian, el seu marit, no ho acaba d’entendre: qui se suposa que li farà el sopar, d’ara en¬davant? Però el desafiament de l’Eva es va estenent i legions de fans que creuen en la seva protesta s’amunteguen davant la porta de casa seva. L’Alexander, l’home de la furgoneta blanca, li regala te, torrades i simpatia. I des d’aquest lloc estrany però confor-table, l’Eva comença a mirar-se a si mateixa i el món que l’envolta d’una manera ben diferent…

 

Cinema

film-mayordomoEl Mayordomo / pel·lícula dirigida per Lee Daniels

Intèrprets: Forest Whitaker, Oprah Winfrey, David Oyelowo, Cuba Gooding Jr., John Cusack, Terrence Howard, Lenny Kravitz, James Marsden, Vanessa Redgrave, Alan Rickman, Liev Schreiber, Robin Williams, Jane Fonda, Clarence Williams III, David Banner, Michael Rainey Jr., Alex Pettyfer, Mariah Carey, Nelsan Ellis, Yaya Alafia

Gènere: Drama

Sinopsi: Inspirada en la vida d’Eugene Allen, Forest Whitaker hi interpreta un majordom afroamericà de la Casa Blanca que serveix diferents presidents durant 34 anys, en concret des del 1952 al 1986. Els esdeveniments de la seva vida es mesclen amb la lluita pels drets civils de la seva comunitat als Estats Units.

Tràiler

film-thorThor /dirigida per Kenneth Branagh

Intèrprets: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Stellan Skarsgård, Jaimie Alexander, Ray Stevenson, Idris Elba, Kat Dennings, Colm Feore, Clark Gregg, Josh Dallas, Tadanobu Asano, Rene Russo, Maximiliano Hernández, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Dakota Goyo

Gènere: Superherois

Sinopsi: Es tracta d’una adaptació del personatge Thor de còmic homònim creat el 1962. Thor és un heroi que exerceix amb el seu martell justícia, enviat a la Terra per protegir la humanitat. La pel·lícula està compresa dins del megaprojecte de The Avengers.

Tràiler

film-12-anys-esclavitud12 años de esclavitud / dirigida per Steve McQueen

Intèrprets: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Lupita Nyong’o, Paul Dano, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti, Sarah Paulson, Brad Pitt, Alfre Woodard, Adepero Oduye, Chris Chalk, Garret Dillahunt, Dwight Henry, Scoot McNairy, Taran Killam, Michael K. Williams, Ashley Dyke, Quvenzhané Wallis, Rob Steinberg, Bryan Batt

Gènere: Drama

Sinopsi: La pel·lícula està basada en l’autobiografia de Solomon Northup, un reconegut i respectat músic que viu lliurement amb la seva família a Nova York a mitjans del segle XIX, però en un viatge a Washington és segrestat i traslladat a Louisiana per ser venut com a esclau als propietaris de les plantacions de cotó. Durant la primera etapa com a esclau, aprofita els seus coneixements per guanyar-se la confiança del seu amo i rebre un tracte relativament favorable, però tot canvia quan les terres passen a mans d’un nou propietari.

Tràiler

film-capitan-phillipsCapitán Phillips / dirigida per Paul Greengrass

Intèrprets: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Mahat M. Ali, Barkhad Abdirahman, Faysal Ahmed, Michael Chernus, Catherine Keener, David Warshofsky, Corey Johnson, Chris Mulkey, Max Martini, Yul Vazquez, Omar Berdouni

Gènere: Drama

Sinopsi: Pel·lícula basada en el llibre autobiogràfic A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea, narra la història del capità Richard Phillips i la seva tripulació quan els segresten uns pirates somalis mentre solquen les aigües de l’Índic a bord del vaixell de càrrega MV Maersk Alabama.

Tràiler

film-cuestion-tiempoUna cuestión de tiempo / de Richard Curtis

Intèrprets: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, Tom Hollander, Margot Robbie, Rowena Diamond, Vanessa Kirby, Lindsay Duncan, Matt Butcher, Lee Asquith-Coe

Gènere: Comèdia romàntica

Sinopsi: Als 21 anys, el Tim descobreix pel seu pare un secret familiar increïble: tots els homes de la família tenen el do de reviure el passat. En altres paraules: pot visitar de nou qualsevol moment de la seva vida i intentar desenvolupar-lo de forma diferent fins que sigui perfecte.

Tràiler

film-vida-adeleLa vida de Adèle / dirigida per Abdellatif Kechiche

Intèrprets: Adèle Exarchopoulos, Léa Seydoux, Salim Kechiouche, Mona Walravens, Jeremie Laheurte, Alma Jodorowsky, Aurélien Recoing, Catherine Salée, Fanny Maurin, Benjamin Siksou, Sandor Funtek, Karim Saidi

Gènere: Drama romàntic

Sinopsi: Està basada en la novel·la gràfica francesa Le Bleu est une couleur chaude (literalment en català “El blau és un color càlid”, 2010), de Julie Maroh. L’obra explica la història d’Adèle, una noia de 15 anys, la identitat sexual de la qual trontolla quan coneix Emma, una noia de cabells blaus; no obstant això, «Adèle no sap trobar la pau, ni amb els seus pares, ni amb aquest món ple de moralitats absurdes, ni amb si mateixa». El film va ser rodat a Lilla, al nord de França, i destaca per les seves imatges sexuals que poden fins i tot arribar a ser xocants.

Tràiler

film-kon-tikiKon-Tiki: el documental / digida per Thor Heyerdahl

Intèrprets: Pål Sverre Valheim Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Gustaf Skarsgård, Odd Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Jakob Oftebro, Agnes Kittelsen, Eleanor Burke, Manuel Cauchi

Gènere: Aventures / Drama

Sinopsi: El 1947, l’explorador noruec Thor Heyerdahl tenia la teoria que els indígenes de Sud-amèrica precolombins podien haver creuat l’oceà Pacífic i haver-se instal·lat a la Polinèsia resolent així, el misteri de com s’havien poblat aquestes illes. Per tal de demostrar-ho, Thor construeix una Kon-Tiki seguint les tècniques originals i amb un equip de cinc homes travessa l’oceà des del Perú fins a la Polinèsia fent un viatge èpic de 101 dies i 8.000 kms durant els quals es van haver d’enfrontar a tempestes, taurons i, fins i tot, la fam.

La pel·lícula va ser la producció noruega més cara de l’any 2012 i també la més cara d’aquest país fins aquell moment. Però va donar a Noruega la seva cinquena nominació als Premis Oscar en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. A més, també va estar nominada als Globus d’Or d’aquell any.

Tràiler

film-llegenda-sant-jordiLa llegenda de Sant Jordi / dirigida per Orna

Intèrprets: Ferran Frauca, Jasmine Garcia, Jordi Subirà.

Gènere: Drama històric

Sinopsi: El curtmetratge situa la història de Sant Jordi d’Orna en la Catalunya medieval i narra la història d’un cavaller molt coratjós que està disposat a sacrificar-se per salvar el seu regne de l’atac d’un monstre. L’objectiu del projecte és evidenciar que la llegenda és molt més rica que la simple història d’una princesa, un drac, un cavaller i un rei. Per això l’autor, Arnau Olivé, ha afegit a la història elements circumstancials, visuals, poètics i emocionals, però no hi ha afegit res que pugui transformar-la en una nova història, massa personal. El film ha estat rodat en localitzacions espectaculars, utilitzant escenografia i vestuari d’època. És un film apassionant per a tots els públics a partir de 7 anys.

Tràiler

 

Secció infantil

llibre-museoEl museo / Susan Verde (text); Peter H. Reynolds (il·lustracions)

Barcelona: Serres/RBA, 2014

Sinopsi: Una nena visita un museu i queda fascinada per les obres que hi veu que li creen tot d’emocions i sensacions diferents: felicitat, curiositat, bogeria, tristesa, inspiració… Fins que arriba a un quadre en blanc que la convida a expressar-se, a crear la seva pròpia obra d’art.

Aquest relat, amb magnífiques il·lustracions de Peter H. Reynolds, parla de les emocions que l’art pot arribar a despertar en la imaginació dels infants.

llibre-tumbiliTumbili / Pep Molsit (text); Mercè Canals (il·lustracions)

Barcelona: Cruïlla, 2014

Sinopsi: En Tumbili és un petit elefant que, quan travessava la selva per anar a l’escola, li agradava saludar sempre els mateixos animals. I si algun dia en faltava algun, s’empipava com una mona: picava amb les potes a terra, cridava fortíssim i sacsejava la trompa amb molta fúria. Un dia, però va passar una cosa sorprenent…

llibre-herculesLes 12 proves d’Hèrcules / Pedro Azara (text); Pep Boatella (il·lustracions)

Arenys de Munt: Hipòtesi, 2014

Sinopsi: Els grecs van crear uns relats on narraven les aventures dels seus déus, de monstres descomunals i d’herois intrèpids. En el món extraordinari dels mites passen unes coses terribles i d’altres de meravelloses que al món real no passen. En temps molt llunyans, va viure un heroi anomenat Hèrcules, conegut pels grecs com Hèracles, fill del gran déu Zeus i de la reina Alcmena. Malgrat tot, però, el seu destí no serà gens fàcil.

llibre-papaVas a ser papá. El embarazo semana a semana ¿Qué le pasa a tu chica? / Mario Guindel

Madrid: Pirámide, 2013

Sinopsi: La primera vegada que et diuen que seràs pare, la notícia et provoca un nus a l’estómac. Alegria, ansietat, responsabilitat, por… Tranquil, conèixer el procés de l’embaràs t’ajudarà a gaudir d’una de les alegries més grans que la vida ens pot donar. En aquest llibre trobaràs, de manera clara i concisa, tot el que has de saber sobre l’embaràs: com se sentirà la futura mare (les seves pors, els seus dubtes…); els passos que cal donar en cada moment; informació mèdica d’utilitat; decisions pràctiques i un munt d’idees més per ajudar-vos als dos.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments