Inici Actualitat Taradell present un any més a la Marxa dels Vigatans

Taradell present un any més a la Marxa dels Vigatans

0
COMPARTIR

marxa vigatans 2014

La columna Francesc Sans Miquel i de Mont-rodon van marxar aquest dimecres a la tarda cap a Vic per participar a la Marxa dels Vigatans 2014. Uns 150 taradellencs van participar en l’acte que va comptar amb un ballada de sardanes i berenar a base de coca i xocolata. Tot seguit, l’hereu Joan Puig va ser l’encarregat de llegir el manifest i d’encapçalar la comitiva, com a penonaire, que, passant per Santa Eugènia,es dirigia cap a Vic. A l’acte també hi van ser presents els gegants de Taradell i el grup Picagrallats. El tret de sortida el van donar els trabucs d’en Toca-sons.

marxa vigatans 20142A Vic es van reunir les 22 columnes participants a la Marxa dels Vigatans a la Bassa dels Hermanos. Tot seguit, van realitzar la Marxa de Torxes fins a la plaça de la Catedral.

Aquest era el sisè any que Taradell participava a la Marxa dels Vigatans. Amb aquest acte reivindicatiu es vol recordar el 17 de maig de 1705, quan va tenir lloc una reunió a la capella de Sant Sebastià, prop de Santa Eulàlia de Riuprimer en terme de Vic. Un grup de prohoms vigatans van començar la revolta contra el borbó Felip V d’Espanya.

marxa vigatans 20143

marxa vigatans 20144

marxa vigatans 20146

marxa vigatans 20145

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments