Inici Actualitat Més novetats estiuenques 2014 a la Biblioteca de Taradell

Més novetats estiuenques 2014 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Ja us podem presentar una nova selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest estiu 2014. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-rossa-ulls-negresLa rossa dels ulls negres / Benjamin Black

Alzira : Bromera, 2014

Sinopsi: El detectiu Philip Marlowe mira distret per la finestra del despatx quan, de sobte, la seva atenció queda atrapada per una dona sensual que travessa el carrer. Ignora que aquesta noia esvelta, de cabells rossos i mirada de color negre, no solament el farà caure rendit als seus encants des del moment en què entri a la seva oficina, sinó que també l’embolicarà en una investigació en la qual arribarà a sentir-se com un titella.

Torbat pel seu atractiu, accedeix a esbrinar què ha passat amb un tal Nico Peterson, que aquesta rica hereva d’una empresa de perfums assegura que és el seu amant, ara desaparegut. Amb pocs detalls més, comença una recerca lligada a gàngsters, tràfic de drogues i sicaris mexicans, on també descobrirà personatges del seu passat.

llibre-somriure-angelicaEl somriure de l’Angelica / Andrea Camilleri

Barcelona : Edicions 62, 2010

Sinopsi: L’edat no impedeix a en Montalbano reviure els goigs de l’adolescència: la inadaptació emotiva, els trasbalsos del cor, la lascívia; i per descomptat els enamoraments sobtats amb esclats d’ira i gelosia. Se sap de memòria aquells versos que diuen «…el savi no és sinó un jove / a qui reca haver-se fet gran». Afortunadament en una matèria tan relliscosa, el comissari té ben a prop l’inspector Fazio. En canvi, qui no les té totes és la promesa Lívia, que sospita que en Montalbano ha estat enlluernat per la bellesa de la jove Angelica.

Entretant, un personatge misteriós confon el comissari amb un reguitzell de furts organitzats geomètricament i de manera astuta. No falten estocades variades i passos en fals, amb morts i ferits. La situació és embolicada i té moments aspres. I per acabar-ho d’adobar, en el furor de la investigació irromp la bella Angelica. Tots els ulls se la miren…

llibre-veritat-delicadaUna veritat delicada / John Le Carré

Barcelona: Edicions 62, 2013

Sinopsi: Al penyal de Gibraltar, la colònia britànica més preuada, té lloc una operació secreta de contraterrorisme amb el nom clau de Vida Salvatge. L’objectiu: capturar i segrestar un important comprador d’armes jihadista. Els responsables: un ambiciós ministre d’Afers Estrangers i un amic íntim seu que es dedica al negoci de la defensa privada. L’operació és tan confidencial que ni tan sols el Toby Bell, el flamant secretari privat del ministre, ha estat convidat a participar-hi. Quan sospita que aquella operació pot ser un desastre, el Toby intenta impedir-la, però immediatament el traslladen a una nova destinació. Tres anys després, Sir Christopher Probyn, un diplomàtic britànic jubilat, el convida a la seva atrotinada casa pairal de Cornualla, i allà el Toby, observat de prop per l’Emily, la filla de Sir Christopher, haurà d’escollir entre ser fidel a la seva consciència o trair el deure contret amb els Serveis Secrets. Ara bé: ¿com pot continuar callat el Toby si l’única cosa que es necessita perquè el mal triomfi és que els homes íntegres no facin res.

llibre-canvisCanvis / Mo Yan

Barcelona: Edicions 62, 2012

Sinopsi: «Anhelava tenir l’oportunitat d’entrar en combat i convertir-me en un heroi. Si en sortia viu, em podria guanyar un ascens. Si m’hi quedava, els pares passarien a ser familiars d’un màrtir revolucionari, la qual cosa també elevaria l’estatus polític de la família i, així, no m’haurien fet néixer i créixer en va. Aquesta lògica no l’aplicava només jo. Era un raonament simplista i naïf, i alhora recargolat, però era l’estat d’ànim dels fills de camperols de classe mitjana que havien patit l’opressió política. Una mort fragorosa era millor que continuar vivint sense esperança.»

llibre-anys-perdutsEls anys perduts / Mary Higgins Clark

Barcelona : Edicions 62, 2013

Sinopsi: El respectat acadèmic Jonathan Lyons ha tingut la gran sort de descobrir un antic i valuós pergamí que es donava per perdut des de feia segles. Amb la promesa de confidencialitat, en Lyons comparteix la seva troballa amb alguns experts. Però, amb tants diners en joc, realment pot confiar en ells? Uns quants dies després, en Lyons és assassinat. Arran d’una primera investigació, la seva dona esdevé la principal sospitosa, ja que, tot i que pateix d’Alzheimer, fa temps que sabia que el seu marit tenia una amant més jove. Li toca a la Maria, la filla ja adulta de la parella, investigar els nombrosos secrets que amagava el seu pare. Però, pel que sembla, l’espessa teranyina s’ha difós més lluny del que ella s’esperava: on és ara el pergamí?, i l’amant del seu pare? Reeixirà la Maria a demostrar la innocència de la seva confosa mare sense posar en perill la seva pròpia vida.

llibre-altra-mecanografaL’altra mecanògrafa / Suzanne Rindell

Barcelona: Rosa dels Vents, 2013

Sinopsi: La feina es va acumulant però la Rose Baker no es queixa: és mecanògrafa de professió i la seva tasca consisteix a escoltar i reproduir fidelment les paraules dels delinqüents que desfilen cada dia per la comissaria. Tot canvia el matí que l’Odalie entra a formar part del seu equip. Mentre que la Rose porta els cabells castanys discretament recollits, l’Odalie s’atreveix a anar pentinada a la garçonne, a fumar i a sovintejar els millors restaurants sense preocupar-se pel compte. Té una mirada que fascina homes i dones, i la Rose cau a la seva xarxa i viu amb ella els plaers ocults que la ciutat de Nova York reserva a qui sap gaudir del que és bo.

 

Novel·la juvenil

llibre-easyEasy: és fàcil estimar-te / Tammara Webber

Barcelona: Barcanova, 2014

Sinopsi: La Jackie està en estat de xoc. La universitat no és com s’havia imaginat. El nòvio l’ha deixat, els seus amics la ignoren i ha estat assetjada per un alumne del campus. Un desconegut li ha salvat la vida pels pèls, però viu turmentada amb aquest secret.

En Lucas, un noi de la classe que la mira fixament i la dibuixa en el seu quadern, li demostrarà que no està tot perdut.

Easy ens mostra la lluita d’una noia per recuperar la confiança, per trobar la força interior per combatre un atacant directe i per acceptar la pau que troba en els braços d’un noi reservat.

llibre-nen-peus-terraEl nen que no tocava de pues a terra / John Boyne

Barcelona : Fanbooks, 2013

Sinopsi: Els Brocket són uns perfectes avorrits i responsables i estan molt orgullosos de ser-ne. No poden deixar d’arrufar el nas davant tot el que sigui diferent. Però els Brocket no han tingut sort: des del moment que el seu fill Barnaby va arribar al món ha desafiat les lleis de la gravetat i sura per l’aire. Desesperat per fer contents als pares, en Barnaby s’escarrassa per tenir el peus ben posats a terra sense cap mena d’èxit!

Un dia fatídic, els Brocket decideixen que ja n’hi ha prou. Ells mai no havien demanat tenir un nen anormal i volador!

Aleshores, traït, sol i espantat, en Barnaby comença una aventura que el durà a fer un viatge fantàstic pel món.

llibre-campionsBenvinguts a la Masia / Pep Basora

Barcelona : Estrella Polar, 2013

Sinopsi: Un mes i mig després del campus de Ribes de Fresser, l’Arnau, l’Emili, la Piera, en Bakary i en Llagosta comencen el primer curs al futbol base de La Masia. A partir d’ara s’hauran d’esforçar al màxim: entrenaments, lliga, estudis… i això no és tot, un misteriós robatori els convertirà també en uns detectius temeraris.

Una col·lecció per als amants del futbol i l’esport; amb magnífiques il·lustracions a l’interior.

llibre-libro-portalesEl Llibre dels portals / Laura Gallego

Barcelona : Columna, 2013

Sinopsi: Els pintors de l’Acadèmia dels Portals són els únics que saben com s’han de dibuixar els extraordinaris portals de viatge que constitueixen la xarxa de comunicació i transport més important de Darúsia. Les seves normes rígides i la seva exhaustiva formació garanteixen una impecable professionalitat i perfecció tècnica en tots els seus treballs.

Quan en Tabit, estudiant d’últim any a l’Acadèmia, rep l’encàrrec de pintar un portal per a un humil camperol, no imagina que està a punt de veure’s involucrat en una trama d’intrigues i secrets que podria remoure els mateixos pilars de la institució.

llibre-adolescentsAdolescents.cat el manual / Diversos autors

Barcelona: La Galera, 2013

Edat: a partir de 12 anys i pares i educadors

Sinopsi: Les relacions de parella, l’insti, els amics, el facebook, l’autoestima, el sexe, els pares…: els temes que més interessen als adolescents en un llibre que recull els principals consells i comentaris que han aparegut a adolescents.cat, el web de més èxit entre els adolescents catalans. Al final del llibre apareix una bateria de tests per saber si ets una persona gelosa, si estan jugant amb els teus sentiments, si la teva parella t’ha estat infidel, si sou amics o més que amics, si ets una persona influenciable, si ets addicte a les xarxes socials, etc.

 

Còmic

llibre-amy-winehouseAmy Winehouse / Christoffe, Patric Eudeline / Dibuixos: Javi Fernández

Barcelona: Editoria 62, 2013

Sinopsi: La història de la veu més jove, sexi i salvatge dels últims anys. El juliol de 2011 va morir Amy Winehouse. Tenia només 27 anys. La seva veu personal i prodigiosa fascinava els amants del soul i la seva curta i agitada trajectòria omplia els titulars del diaris. Amy va deixar una empremta de dubte i encara ara plana el misteri sobre la seva mort. Amy Winehouse ha estat la darrera incorporació al Club dels 27, un grup d’artistes famosos morts en circumstàncies estranyes, sovint inexplicables, a 27 anys: Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Kurt Cobain…

 

Secció infantil 

llibre-barret-no-meuAquest barret no és meu/ Jon Klassen

Santander: Milrazones, 2013

Edat: a partir de 4 anys

Premi Llibreter Àlbum il·lustrat 2014

Sinopsi: Un peixet ha robat un barret. Probablement s’ha sortit amb la seva. Almenys ell es dóna a sí mateix tot d’explicacions tranquil·litzadores i dóna per descomptat que se sortirà amb la seva. Però… què passa si el propietari real del barret se n’adona? Quines són les conseqüències d’agafar d’amagat allò que no és teu?

Jon Klassen és un mestre de la subtilesa i la parquedat: amb només tres personatges, molt poques paraules i molt poques il·lustracions, però meravelloses, explica una història sobre algunes de les emocions més bàsiques tant dels infants com dels adults.

llibre-enciclopedia-nitL’Enciclopèdia baixeta de la nit / 2 princeses barbudes

Barcelona: Edicions Barbudes, 2013

Edat: totes les edats

Sinopsi: Darrera del nom 2 princeses barbudes hi ha Marc Marcé i Helena Casas que fan, com ells diuen, música baixeta per a gent baixeta. I per què “música baixeta”? Doncs perquè es fa amb instruments petits, sense piles i que no sonen fort. Baixeta perquè és senzilla, minimalista i artesanal. L’Enciclopèdia baixeta de la nit és un àlbum il·lustrat de 26 làmines amb les lletres de cançons sobre la nit i l’hora d’anar a dormir, acompanyat del seu CD amb 13 cançons.

llibre-fantasma-cantervilleEl fantasma de Canterville / Oscar Wilde

Barcelona: Base, 2013

Edat: a partir de 11 anys

Sinopsi: El fantasma Simon de Canterville era un fantasma com cal, dels que espanten i turmenten, fins que els Otis van compren la mansió de la seva família. Si durant anys i panys havia aconseguit ser respectat i temut pels seus descendents, els nous propietaris de Canterville Chase el tractaran de forma ben diferent. Els Otis no s’espanten amb el soroll de les seves cadenes arrossegant-se ni amb la seva veu d’ultratomba i, lluny de voler marxar, el conviden a no molestar gaire. Fins i tot, els seus fills el converteixen en l’objecte de les seves entremaliadures.

Divertida i intel·ligent, com gairebé totes les obres de Wilde, El fantasma de Canterville es pot llegir com una entretinguda historieta de fantasmes o com la crítica de l’autor cap a les supersticions d’una Europa refinada enfront del materialisme i pragmatisme dels nord-americans.

Oscar Wilde (1854-1900) va ser un geni capaç de conrear la narrativa, la dramatúrgia i la poesia, exhibint una gran mestria en tots tres gèneres. Un enginy espurnejant i una ploma absolutament afilada al servei del seu tarannà provocador el van dur a sacsejar la societat britànica. El fantasma de Canterville juntament amb El retrat de Dorian Gray i La importància de dir-se Ernest són les obres que l’inscriuen en la nòmina d’allò que en diem “clàssics”.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments