Inici Actualitat Mor Àngel Casademunt Brussosa, l’històric agutzil i jutge de Pau de Taradell

Mor Àngel Casademunt Brussosa, l’històric agutzil i jutge de Pau de Taradell

0
COMPARTIR

angel-seva

Aquest dimecres 30 de juliol ha mort l’Àngel Casademunt Brussosa. Més conegut com a Àngel Seva, ha estat una de les persones més conegudes del municipi, ja que durant molts anys va exercir de Jutge de Pau del poble (1989-2005).

Nascut a Taradell a can Seva, va ser el segon de tres germans. La seva feina en diferents tasques de Taradell va fer que fos una persona coneguda per tothom. Amb 16 anys ja va entrar a treballar a l’Ajuntament, primer recollint les escombraries amb un carro. Més tard, ja va passar a ser l’encarregat de l’escorxador El Matadero on es cuidava de fer d’intermediari entre els compradors i venedors de carn.

Fins i tot, durant uns anys va viure en un pis al mateix edifici de l’Ajuntament. Cap a finals dels anys 40 es va encarregar dels Teléfonos de Taradell on enllaçaven les trucades en una època on es va passar de 25 a 200 telèfons al poble. També va ser responsable d’El Sindicat de pagesos. I va fer tasques d’agutzil encarregant-se d’aspectes com el cementiri o l’ambulància.

Durant més de 60 anys va exercir tasques de l’Ajuntament de Taradell, d’on es va jubilar el 19 de març de 1988 després de veure passar alcaldes com Vicenç Autonell, Joan Serra, Joan Casanovas, Joan Reig o Josep Munmany. A nivell social també va estar vinculat a l’Associació de Jubilats i a la Colla Gegantera de Taradell.

L’enterrament es farà aquest dijous a les 11 del matí a l’Església Sant Genís de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments