Inici Actualitat Protecció Civil Voluntaris Taradell presenta la unitat canina de rescat

Protecció Civil Voluntaris Taradell presenta la unitat canina de rescat

0
COMPARTIR

unitat-canina-proteccio-civil

Protecció Civil Voluntaris Taradell va presentar aquest dilluns a la tarda al Centre Cultural Costa i Font una nova branca a l’estructura operativa de l’associació, la Unitat Canina de Rescat. Aquest grup està integrat per membres que havien format part de la Unitat Canina de Rescat d’Osona i que fa uns mesos actuaven en nom de GR-Can. El passat mes de maig, després de diverses reunions entre els dos cossos, es va arribar a un acord perquè s’integressin dins l’associació.

unitat-canina-proteccio-civil2La Unitat Canina té com a objectiu participar en recerca de persones desaparegudes, ja no només en àmbit local sinó també a nivell comarcal i a nivell nacional. Actualment la secció la formaran cinc persones amb un total de 3 gossos operatius i 2 que encara no estan ensinistrats. D’aquesta manera, les dues unitats es donaran suport mútuament.

Cada dimecres i caps de setmana la unitat canina realitza entrenaments en diferents llocs de la comarca i surten de recerca sempre que els activen.

Canvis en l’organigrama

Coincidint amb l’entrada del nou grup de rescat caní, l’organigrama de Protecció Civil Voluntaris Taradell també canvia. El tècnic municipal i el cap de l’associació continuen sent en Jaume Cutrina i en Josep Maria Macià.

El cap de la secció de prevenció i emergències continuarà sent en Joan Puig i els caps d’equip en Sergi Tordera i en Carles Sintes, com a novetat. Pel que fa a la unitat canina, el cap serà en Jose Luís Barrero i el cap d’equip l’Àngel València.

Pel que fa la junta, també s’han modificat els càrrecs. En Josep Maria Macià segueix sent el president, en Joan Puig el secretari, en Jaume Cutrina el tresorer i en Sergi Tordera actua com a vocal. S’incorporen a la nova junta els representants de la unitat canina, la Gisela Robles i l’Àngel València com a vocals.

Aposta per a la formació

El proper mes de setembre, els voluntaris de l’associació començaran el curs bàsic de Protecció Civil a l’Escola de Seguretat Pública. Aquest curs es farà on-line i semi presencial. L’objectiu del curs és conèixer protecció civil a Catalunya, a nivell municipal, el voluntariat, les actuacions del voluntari en diferents emergències i els factors de personalitat.

Al llarg dels propers mesos, també es té previst de fer un curs de primers auxilis. A banda de tota aquesta activitat, Protecció Civil Voluntaris Taradell continua amb els serveis preventius al poble i també en altres municipis de la comarca.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments