Inici Actualitat El taradellenc Arnald Prat treu un 9,1 a la prova de selectivitat...

El taradellenc Arnald Prat treu un 9,1 a la prova de selectivitat 2014

0
COMPARTIR

arnald-pratArnald Prat, taradellenc i estudiant de l’INS Taradell, ha tret un 9,1 sobre 10 de nota a les proves d’Accés a la Universitat (PAU) 2014. Es tracta d’una de les notes més altes i és un dels 323 estudiants catalans que, amb nota igual o superior a 9, rebran una distinció del Govern de la Generalitat el pròxim 21 de juliol. La nota mitjana a Catalunya a la Selectivitat ha estat de 6,474.

L’Arnald, que ha cursat batxillerat de Ciències Socials, assegura que no s’ho esperava. “Quan vam acabar, vaig pensar que, en general, m’havia anat bé, però no m’esperava tant”, afirma. L’assignatura que més bé li va anar va ser Anglès, on ha tret una nota de 10, seguit per Geografia (9,5) i Castellà (9,5). En canvi, la pitjor nota va ser en Filosofia on va aconseguir un 8.

Malgrat treure una excel·lent qualificació, l’Arnald comenta que va viure la selectivitat amb nervis i no pensava que li aniria tan bé, “tot i així, no vaig trobar els exàmens difícils”. I afirma que el secret és que “com que durant l’any ja havia anat estudiant perquè necessitava una bona nota, només es va tractar de repassar el temari setmanes abans”.

Després de la selectivitat i a partir de la ponderació amb l’expedient de batxillerat, li ha quedat una nota de 12,74 sobre 14, que li permetrà de sobres cursar els estudis de Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Tot i que afirma que també li agrada molt l’economia. Per tant, segurament s’especialitzarà en periodisme econòmic.

Com que a batxillerat va obtenir matrícula d’honor, tindrà la matrícula del primer curs de la llicenciatura totalment gratuïta. I al marge de la distinció de la Generalitat, segurament també serà premiat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, que premia amb 1.000 euros les 500 millors notes de Catalunya.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments