Inici Actualitat Les novetats d’estiu de la Biblioteca de Taradell

Les novetats d’estiu de la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Ja us podem presentar una selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest estiu. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-ambaixadorsEls Ambaixadors / Albert Villaró

Barcelona : Destino, 2014

Sinopsi: Any 1949. Catalunya és independent des dels Fets d’Octubre de 1934 i es refà de la invasió nazi. A l’Espanya tenebrosa del dictador Sanjurjo, un grup d’espies a la reserva, encapçalats pel mític mossèn Farràs, intenten desactivar l’amenaça sorda que posa en perill la supervivència de la jove República Catalana.

Els ambaixadors és un mecanisme de rellotgeria, una ficció que juga amb la història amb imaginació, sentit de l’humor, un estil personalíssim i una punta de mala bava.

llibre-tres-bodas-manolitasLas tres bodas de Manolita / Almudena Grandes

Barcelona : Tusquets, 2014

Sinopsi: A Las tres bodas de Manolita Almudena Grandes ens ofereix un nou episodi ambientat durant la postguerra i concretament en el Madrid de la dècada dels anys quaranta i cinquanta del segle XX, on barreja un cop més personatges reals amb d’altres d’inventats.

Manolita, una jove de divuit anys ha de sobreviure en el Madrid de la postguerra tenint en compte que el seu pare i la seva madrastra estan empresonats i el seu germà Antonio viu amagat per por de represàlies. Manolita s’haurà de fer càrrec de la seva germana Isabel i d’altres tres més petits.

Però, el seu germà decideix possar en marxa un pla per continuar amb la resistència al règim i voldrà utilitzar unes multicopistes que ningú sap engegar i que podrien servir per a la propaganda clandestina.

llibre-informe-interiorInforme de l’interior / Paul Auster

Barcelona: Edicions 62, 2013

Sinopsi: Si a Diari d’hivern Paul Auster ens parlava del que havia suposat viure en el seu cos -la història del seu “jo” físic-, ara, a Informe de l’interior, es proposa recrear l’experiència del despertar i desenvolupament del seu jo intern.

Amb la prosa enlluernadora i fluctuant que caracteritza l’autor, Informe de l’interior mostra el camí moral, polític i intel·lectual de Paul Auster a mesura que avança cap a l’edat adulta, des dels primers anys 50, en plena postguerra, fins als turbulents anys 60. Des del nen que adora els cowboys i aprèn a vestir-se sol, passant per la composició del seu primer poema als nou anys o els primers brots de consciència de les injustícies de l’estil de vida americà fins a les primeres aventures sentimentals.

llibre-bloody-miamiBloody Miami / Tom Wolfe

Barcelona: Columna, 2013

Sinopsi: El dia a dia de Nestor Camacho, crescut en la comunitat cubana de Hialeah i policia a Miami, ens acosta a un calidoscopi de personatges que retraten la ciutat i, sobretot, la gent que l’habita. Una ciutat que, els americans blancs i protestants com l’autor, els que es creuen “americans de tota la vida”, els sembla alienígena, envaïda, un tros de Cuba als Estats Units.

Una novel·la satírica que reflexiona sobre les identitats col·lectives i individuals.

llibre-aventures-bon-soldatLes aventures del bon soldat Svejk / Jaroslav Hasek

Barcelona : Galaxia Gutenberg, 2013

Sinopsi: Hereu de Cervantes, Rabelais, Fielding o Sterne, en la segona dècada del segle XX l’escriptor txec Jaroslav Hašek va donar vida a l’entranyable i humil soldat Švejk, enrolat a les files de l’exèrcit austrohongarès durant la Primera Guerra Mundial. Les divertidíssimes i sorprenents aventures d’aquest simpàtic murri modern, estúpid i savi alhora, menyspreat pels estaments militars –«la comissió em va declarar oficialment idiota. Sóc un idiota oficial.», arriba a declarar el mateix Švejk–, constitueixen un manifest antibel·licista de primer ordre, una proclama satírica i irreverent contra la futilitat i el sense sentit de la guerra narrada des de l’òptica d’un idiota genial.

llibre-vida-es-breuLa vida és breu i el desig infinit / Patrick Lapeyre

Barcelona: Proa, 2012

Sinopsi: La vida és breu i el desig infinit és un relat de la plenitud i la incertesa de l’amor des del punt de vista masculí. Patrick Lapeyre posa en joc i contrast la vida de dos homes. Louis i Murphy. Louis és casat i resideix a Paris. Murphy és solter i viu a Londres. Tots dos estan enamorats d’una mateixa dona. Nora. una jove enigmàtica que va de l’un a l’altre. travessant amunt i avall el Canal de la Mànega. Hi ha l’home que dubta, hi ha l’home que espera, però tots dos pateixen. Tota la novel·la desprèn una gran humanitat, les petites inconsistències dels amants ens són descrites amb un humor lúcid i una mica melancòlic

llibre-quimica-secreta-trobadesLa Química secreta de les trobades / Marc Levy

Badalona: Proa, 2013

Sinopsi: L’Alice és una dona amb una vida plàcida, fins que la vigília de Nadal la seva existència experimenta un gir radical: una vident li prediu un futur misteriós. Ella no se la creu, però el seu excèntric veí, el senyor Daldry, un gentleman solter i carismàtic, la convenç per fer cas de la predicció i buscar les sis persones que la conduiran al seu destí. I és així com, de Londres a Istanbul, l’Alice i el senyor Daldry emprendran un viatge meravellós que transformarà les seves vides per sempre.

 

Novel·la juvenil

llibre-no-tot-esta-perdutNo tot està perdut / Noemí Bagés

Barcelona: Barcanova, 2014

Sinopsi: En començar a treballar com a mainadera per a la família més rica del poble, la Blanca es troba en una situació estratègica entre els guerrillers que busquen justícia i els vilatans i les forces de seguretat que, sense escrúpols, actuen guiats per la corrupció i els interessos personals, en un temps de falsa pau, de por encoberta i crueltat.

Mentrestant, el Didier, un maqui arribat de més enllà de la frontera, de pas en una missió contra els exèrcits nazis que envaeixen mig Europa, mostra que un món millor és possible a una Blanca que, rere un aspecte angelical i inofensiu, amaga les armes més poderoses: la intel·ligència, la valentia i l’esperança en el futur.

llibre-mitjons-llargsMitjons llargs / Maria Enrich

Barcelona : Barcanova, 2014

Sinopsi: La dècada dels seixanta és un període ple de canvis que introdueixen nous signes de modernitat: les cançons dels Beatles, l’estètica hippy, els cabells llargs, les faldilles curtes i els mitjons llargs.

També és l’època dels televisors en blanc i negre, del No-Do i de les sessions contínues al cinema. Però, sobretot, és una època en què es viu una situació política reivindicativa i convulsa al nostre país.

llibre-nen-volia-matarEl Nen que volia matar / Lolita Bosch

Barcelona : La Galera, 2014

Sinopsi: «Em dic Max, tinc catorze anys i tinc més por que els altres nens.»

L’obra guanyadora del 32è premi de narrativa infantil i juvenil Guillem Cifre de Colonya (Mallorca) és, per damunt de tot, l’intens relat en primera persona d’un adolescent amb un trastorn mental. Un viatge dur, però amb una llum d’esperança.

«A vegades em passen pel cap unes coses molt estranyes que no sé què són, d’on vénen ni per a què serveixen. Si és que serveixen per a alguna cosa. I aleshores tinc la sensació que els altres s’adonen que jo no sóc com ells i que per això em tenen por.»

llibre-d'aEls Llibres d’A / J.L. Badal ; il•lustrat per Zuzanna Celej

Barcelona : La Galera, 2014

Sinopsi: Una novel·la amb dotzenes i dotzenes de personatges inoblidables: un arbre que parla, un nen fet de iogurt, una nena feta de vainilla, la senyoreta Emily Dickinson, el déu Gilgamesh de jove, un caçador de dracs anomenat Ahab, el famós insecte Kafka o el follet Foix. Una història infinita, plena de referències, de vegades emocionants, de vegades hilarants, i amb influències que van des de la narrativa índia tradicional fins a Les mil i una nits, de Jan Potocki a C.S. Lewis. Hi ha un cant a la llibertat, un grapat de dracs malvats i, fins i tot, algun de bo. Hi ha moltes reflexions, i moltes rialles i, de vegades no saps què és què. I hi ha molt més. Perquè aquesta obra única, que no s’assembla a res que hagis llegit abans, és molt més que un llibre:

És tot un món. Que canviarà per sempre el teu.

És una edició preciosista, molt cuidada i plena de detalls. Amb il•lustracions fantàstiques, en blanc i negre i a tot color, de Zuzanna Celej, l’autora d’origen polonès que és un dels nous talents més reconeguts del nostre país, i guanyadora de diversos premis internacionals.

 

Còmic

llibre-mi-amigo-dahmerMi amigo Dahmer / Derf Backderf

Bilbao: Astiberri, 2014

Sinopsi: Jeffrey Dahmer, sobrenomenat El carnisser de Milwaukee, va ser un dels assassins en sèrie més cèlebres de la història dels Estats Units. L’autor d’aquesta nove·•la gràfica, Derf Backderf, va compartir amb Dahmer els seus anys d’institut i reflecteix en aquesta obra precisa i documentada el seu progressiu descens als inferns.

El meu amic Dahmer és la història de la joventut del seu protagonista, i de la seva incapacitat per empatitzar amb els altres, vista a través dels ulls d’un dels seus companys de classe. Derf Backderf (periodista de formació) descriu la personalitat desfasada de Dahmer, fascinada pels animals morts i mortificada per la seva atracció pels homes. Una obra fascinant i pertorbadora alhora.

 

Secció infantil 

llibre-canviEl canvi / Jan Ormerod (text) / Andrew Joyner (il·lustrador)

Barcelona: Ekaré, 2014

Edat: de 2 a 7 anys

Sinopsi: El germanet de la Carolina Cocodrila fa pudor, és avorrit i sempre baveja, però la Mama Cocodrila només parla de com n’és de bufó. La Carolina està molt gelosa. Per això decideix anar a la botiga de bebès i canviar els eu bavós germanet per un altre de nou i que li agradi més. En trobarà cap que li faci el pes? I la Mama Cocodrila, s’adonarà de com n’és d’especial també la Carolina?

llibre-que-hi-ha-per-soparQuè hi ha per sopar? / Claire Freedman (text) /Nick East (il·lustrador)

Barcelona: Beascoa, 2014

Edat: de 4 a 8 anys

Sinopsi: Una guineu de ciutat viatja al camp per primera vegada i hi arriba amb molta gana! “Què hi ha per sopar?”, murmura fent salivera… Els animals de la granja, s’assabenten de l’arribada de la guineu i, alarmats, ideen un pla sorprenent i esbojarrat per ensarronar-la. Però com es pot enganyar una guineu de ciutat? Els animals hauran d’aguditzar el seu enginy per trobar la resposta.
Aquest àlbum il•lustrat ens presenta una divertida història amb unes il·lustracions fabuloses que faran riure a petits i grans.

llibre-secret-nomes-se-joAixò és un secret que només sé jo / Eulàlia Canal (text) / Zuzanna Celej (il·lustracions)

Barcelona: Animallibres, 2014

Edat: a partir de 8 anys

Sinopsi: Arribo a l’escola i trobo la porta oberta… La Dèlia no és al seu lloc al costat de la porta com sempre. Damunt de la taula hi ha el cafè amb llet sense tastar. Miro cap a les escales i, aleshores, la descobreixo estirada a terra. Al seu costat hi ha un botó amb el gravat d’una serp, me’l poso a la butxaca i penso, no em pregunteu per què, que sóc a l’escenari d’un assassinat.

Eulàlia Canal ens narra una història realista amb una trama policíaca protagonitzada per tres jovenets que es faran amics a partir del fet inusual d’un accident (la mort de la senyoreta Dèlia) a l’escola. L’autora ens planteja, de manera magistral, tres personalitats diferents i especials, les dels tres personatges protagonistes, a través dels quals tocarem temes psicològics i aprendrem què significa això de créixer i fer-se gran.

Un llibre amb una gran càrrega emocional però que ajuda el lector infantil a entendre una mica més la magnitud d’això que vol dir viure.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments