Inici Opinió Aquelles festes…

Aquelles festes…

0
COMPARTIR

opinio Laia granAquesta setmana Taradell celebrarà els 15 anys del Centre Cultural Costa i Font, un espai que crec, sincerament, necessari tant en el seu moment, com en l’actualitat. Tot i que hi ha opinions per tot, la meva manera de pensar i ja sigui perquè n’he fet molt ús, és que Can Costa va canviar el poble de la mateixa manera que uns anys abans ho havia fet Can Met, que podríem dir que va ser l’antecedent per acabar construint un Centre Cultural. I és que en aquells moments les diferents seccions de l’Arpa, que era qui en va fer i en fa ús de Can Met, estava distribuïda per diferents edificis del poble.

La construcció del Centre Cultural va servir, d’alguna manera, per tenir un punt neuràlgic de la Cultura i associacionisme a Taradell. Quinze anys enrere per fer reunions, conferències o exposicions s’havia d’anar a la sala de La Caixa, a la sala de plens o fins i tot al Cinema Principal. A un pis de la Caixa de Manlleu hi havia la biblioteca, un espai encantador però que es va fer petit. Llargues hores passades en aquell espai, que igualment com ha evolucionat la tecnologia, necessitava un canvi, una evolució. Durant dotze anys Ràdio Taradell va estar al tercer pis de l’Ajuntament. Tres habitacions petites amb les quals hi havia de cabre la cabina d’emissió, el locutori, el despatx, el magatzem, la discografia. Em deixo coses que es feien a altres espais del municipi, però em vull centrar amb La Carpa. Durant molts anys, La Carpa que ara mateix és l’Alzinar de La Roca, va ser el punt de trobada de moltes activitats. Quan es necessitava un espai gran i cobert ja fos per fer sopars de final de curs, activitats escolars o de qualsevol entitat o associació, quan es feien sardanes o qualsevol altre acte i plovia, es disposava de La Carpa. També, com no, s’hi feia teatre i algunes activitats de festa major, com el pregó. I també les festes. Aquelles festes…

Impulsades pel Consell de Joventut, i més tard per altres entitats, a la Carpa s’hi van celebrar festes memorables que tota una generació del poble, i podria dir que de gran part de la Comarca i inclús de més enllà, en va ser partícip i en va poder gaudir. Castanyades, Carnavals, Sant Jordi’s, Sant Joan’s i més tard, les nits de festa major. No sé quin va ser el secret, però a tota una generació se’ns il·lumina la cara quan en parlem. Un esperit però que amb el trasllat a Can Costa no hem sabut conservar o traslladar-lo. És cert que s’ha intentat, s’han buscat noves fórmules però aquells temps no tornaran. Les noves generacions tot i disposar d’un espai com és la Carpa Jove de Can Costa no han pogut o no han volgut gaudir-ne com ho vam fer nosaltres a La Carpa.

Per últim, només felicitar a totes les persones que van tenir la pensada de tirar endavant i apostar per la Cultura a Taradell a través d’un Centre Cultural i també a totes les persones i entitats que durant aquest temps n’han pogut fer ús sense oblidar-nos d’espais, racons, indrets i en definitiva, altres llocs del poble que no deixen de ser tant o més importants.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments