Inici Actualitat Taradell reviu com es segava a mà i es lligaven garbes

Taradell reviu com es segava a mà i es lligaven garbes

0
COMPARTIR

taller-segar-20144

El camp dels Ametllers del Mas El Colomer va reviure aquest diumenge com es segaven antigament els camps. Un taller, organitzat per l’Ecomuseu del Blat, va permetre conèixer i aprendre com ho feien les colles de segadors que es llogaven per segar. Aquests grups solien anar de poble en poble durant el mes de juny que és quan es segava i s’havia d’anar ràpid per evitar que alguna tempesta arruinés la collita.

taller-segar-20141El taller va començar amb la sega usant el volant i l’esclopet, tal i com es feia abans que hi haguessin les màquines de segar. El volant era molt utilitzat abans que sorgís la dalla, que permetia fer la feina amb més rapidesa. El volant es manejava amb la mà dreta i amb la mà esquerra, amb la qual s’agafaven les mates, s’utilitzava un guant de fusta anomenat esclopet per evitar un cop de l’eina.

Tot seguit, es va fer un bon esmorzar. I més tard, es va aprendre a lligar garbes, fer vencills i fer una garbera (amuntegar les garbes en garberes).

L’objectiu era reviure les tècniques i els costums dels pagesos.

taller-segar-20142

taller-segar-20145

taller-segar-2014

taller-segar-20143

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments