Inici Actualitat Singular concert de txalaparta basca a Taradell

Singular concert de txalaparta basca a Taradell

0
COMPARTIR

concert-txalaparta2

Les persones que es van acostar divendres al vespre als jardins del Centre cultural Costa i Font van poder gaudir amb un concert singular. Amb motiu de l’agermanament de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font amb dues biblioteques del País Basc, es va fer un concert de txalaparta. Es tracta d’un instrument únic del País Basc, concretament de la zona del nord de Gipuzkoa.

concert-txalaparta5L’actuació va anar a càrrec de Francesc Aguilera, Albert Dols, Toñi Velasco i Nando Taló com a integrants de Tarragonako Txalaparta Eskola. Estaven acompanyats per Guillem Anguera a l’acordió diatònic i Héctor Berberide a les guitarres.

Segons els protagonistes, la txalparta es feia sonar als caserios on es feia sidra per celebrar que es disposava del producte acabat. Consisteix en un tauló de fusta, que s’extreia del lloc on es matxacava la poma per elaborar la sidra, i recolzat amb dos cistells era colpejat per dos pals. La seva singularitat també ve donada pel fet que és l’únic instrument que s’ha de tocar en parella.

Podeu veure un petit vídeo de l’actuació perquè us en feu la idea:

concert-txalaparta3

concert-txalaparta4

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments