Inici Actualitat La gent gran i els joves de Taradell intercanvien experiències a través...

La gent gran i els joves de Taradell intercanvien experiències a través del joc

0
COMPARTIR

intercanvi-gent-gran-joves-2014

Per segon any consecutiu la gent gran de Taradell ha participat en un taller d’estimulació cognitiva interactuant amb joves del municipi. L’activitat intergeneracional tenia per objectiu que les persones grans coneguessin l’espai del Puntal, on els infants del centre obert passen les tardes; i també que aquests coneguessin els costums, tradicions i hàbits de vida en què van créixer la gent gran del municipi.

Les participants del taller, a través d’una selecció prèvia dels jocs als quals havien jugat de petites com la baldufa, les xapes, el pica paret, la xarranca… van explicar als més menuts com era la vida lúdica dels infants de Taradell fa més de 50 anys. També es va comparar una mica els jocs d’abans i els d’ara.

intercanvi-gent-gran-joves-20142Els nens i nenes del Centre Obert van explicar jocs actuals relacionats amb les noves tecnologies i també es va parlar de jocs amb molta trajectòria popular com caçar conills, el telèfon, els punxats, les cadires solidàries, etc.

L’intercanvi entre petits i grans va permetre als 14 infants i a les 8 persones grans crear petits vincle, que es van reforçar al finalitzar la sessió a través d’un joc conjunt on van participar petits i grans.

Aquest és el segon any que es porta a terme una activitat intergeneracional d’aquestes característiques: L’any passat l’intercanvi va tenir lloc al casal d’avis. Tant els organitzadors com els protagonistes tenen la intenció de repetir aquesta trobada al llarg del curs vinent.

L’activitat s’emmarcava dins els tallers de memòria per a gent gran que promou l’Ajuntament de Taradell amb el suport de la Mancomunitat La Plana des de fa més de 7 anys. Actualment es porten a terme dos tallers amb un total d’una vintena de participants cada curs.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments