Inici Actualitat Taradell acull la 1a Nit per la Recerca que recull 49.300 euros

Taradell acull la 1a Nit per la Recerca que recull 49.300 euros

0
COMPARTIR

image

Els 49.300 euros recaptats amb la primera Nit per a la Recerca a la Catalunya Central que es va fer aquest dijous a la nit a Taradell aniran directament a l’estudi del microbioma i l’envelliment, que duen a terme els investigadors de la UVic-UCC implicats en la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades que dirigeix el Dr. Bonaventura Clotet.

Cada 10 segons s’infecta una persona de Sida al món, va dir el professor durant la seva intervenció al sopar. És per això que Clotet va remarcar que “si podem avançar en la vacuna, acabarem amb l’epidèmia que representa la malaltia”. Una altra de les qüestions que va voler fer palesa el doctor, és que avui dia els joves pensen que la malaltia ja no els afecta, “però sabem que això no és així”. En la seva lluita contra la Sida, Clotet va destacar que el fet que no s’aconsegueixi un antídot efectiu és una qüestió “simplement econòmica”. En sis anys, va assenyalar, hi han destinat 15 Milions d’euros, “mentrem que en d’altres països del món hi han de posar un zero o dos a darrera la xifra”, i tot i això no han arribat al mateix punt de la investigació.

imagePer la seva banda, el conseller de la Presidència, el taradallenc Francesc Homs, va assenyalar que el Dr. Bonaventura Clotet simbolitza el binomi entre “solidaritat i ciència”. A més, la manera amb què treballen el professor i el seu equip, amb pocs recursos, “representa la manera de fer dels catalans”. Per Homs, el país, amb personatges com Clotet, està disposat a jugar “al primer nivell” dins el camp de la ciència mundial. El conseller es va lamentar que Catalunya no disposi de més recursos, ni pugui gestionar els propis, “perquè si administréssim els nostres propis diners encara es podria fer molt més”, va sentenciar.

El sopar va anar a càrrec del xef Nandu Jubany i tenia un cost de 250 euros per persona. Les empreses Bonpreu i Provetsa, principals patrocinadors, però també altres companyies del territori van realitzar aportacions més generoses. També s’ha obert un compte corrent per a tothom qui vulgui fer donatius. La intenció és que les següents edicions es facin a la Garrotxa i el Bages.

image

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments