Inici Actualitat Arriben les novetats de maig a la Biblioteca de Taradell

Arriben les novetats de maig a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Ja us podem presentar una selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de maig. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-primera-mentidaLa primera mentida / Marina Mander

Barcelona : Rosa dels Vents, 2013

Sinopsi: Luca és un nen que un bon matí entra a l’habitació de la seva mare per despertar-la i demanar-li que li faci l’esmorzar, però ella no contesta. Pitjor encara, ni es mou. A la tarda, quan torna de l’escola, obre la porta i el cos de la mare continua allà, tapat amb unes mantes, en la mateixa posició. En Luca entén què passa, però sap que un nen orfe està condemnat a viure en un internat i resol la situació tan bé com sap: mentint.

llibre-lluny-aquiLluny d’aquí / Jaume Benavente

Barcelona : Alrevés, 2013

Sinopsi: En Tomàs Darné, el protagonista d’aquesta novel·la, ho havia perdut tot o gairebé… Un d’aquells homes interiorment estripats per culpa de les circumstàncies i que se situa gairebé als extrems de la condició humana. Però ja se sap que quan una cosa no va bé encara pot empitjorar: l’assassinat d’un bon amic del seu pare —amb un futur ben poc aclaridor— el durà, ocasionalment, a investigar la possible causa d’una mort plena d’enigmes i de secrets de tota mena, al barri barceloní d’Horta, un escenari inèdit dins del gènere. Una novel·la d’intriga que examina miratges i realitats massa humanes, que ens trasllada al Brasil i a la paradisíaca Madeira, perquè, en ocasions, només Lluny d’aquí podem trobar la salvació.

llibre-noies-fan-petonsTotes les noies fan petons amb els ulls tancats / Enric Pardo

Barcelona: Rosa dels Vents, 2012

Sinopsi: Quan l’Àlex coneix la Natàlia la seva vida fa un gir radical. No és que l’Àlex cregui massa en parelles ideals ni en mitges taronges, però està tip de rotllos esporàdics: el que ara necessita de veritat és trobar una noia All-Star i enamorar-se, enamorar-la omplir amb ella un pis amb mobles d’Ikea , assentar el cap… Però, serà tan senzill? Perquè l’Àlex recordarà que el món està ple de noies, i se sentirà vell, i potser caurà rendit als encants d’altres noies, o potser ho engegarà tot a rodar i se n’anirà a Tòquio fet un embolic…

Aquesta és una historia d’amor i desamor, i també un retrat generacional: desitjos i contradiccions, manies, dubtes, facebooks, gadgets, pisos compartits, treballs precaris i els límits entre la joventut i l’edat adulta.

L’Àlex no ho sap, però potser descobrirà alguna cosa sobre l’amor.

El més fàcil: la recerca.

El més difícil: sortir-ne vencedor en trobar-lo.

llibre-fraganciesEl Llibre de les fragàncies perdudes / M.J. Rose

Barcelona: Rosa dels Vents, 2013

Sinopsi: “Diu la llegenda que els perfumistes de Cleopatra li van crear una fragància de nenúfar blau, el lot sagrat del Nil, tan poderosa que era capaç de reunir els amants en les seves vides futures.”

Des que era petita, la Jac L’Étoile ha viscut turmentada per visions d’un passat que no pot ser seu, i aquests records sempre s’associen amb els perfums més exòtics, ja que va créixer a la famosa perfumeria La Casa de L’Étoile, la més antiga de París. El seu fundador havia fabricat fragàncies per a Napoleó.

Ara la Jac s’ha allunyat de l’embriagador món dels perfums per convertir-se en experta en mitologia universal a Nova York. En aquesta ciutat rep la inesperada visita del seu germà Robbie, que li explica que ha trobat pistes decisives de la fórmula secreta del llegendari perfum de Cleopatra, una troballa que podria servir per salvar La Casa de L’Étoile, que ha fet fallida, i per moltes coses més.

Els rumors sobre aquest descobriment posaran en marxa una persecució de dimensions internacionals, però també suposarà el renaixement d’una gran història d’amor els inicis de la qual daten de molts segles enrere.

llibre-invisiblesEls Invisibles / Isabel-Clara Simó

Barcelona : Ara Llibres, 2013

Sinopsi: La desaparició d’una nena posa en marxa els engranatges d’un univers narratiu exuberant, amb protagonistes principals inusualment comuns i herois secundaris singulars. Una novel•la polifònica sobre un poble imaginari on, malgrat mèrits indiscutibles o tragèdies insuperables, sembla que un mal fat amagui tots els seus habitants sota una capa d’oblit.

llibre-licantropiaLicantropia / Carles Terès

Barcelona: Edicions de 1984, 2013

Sinopsi: L’hivern de 1759, mossèn Magí fa nit en un mas allunyat de tot i de tothom, d’una dignitat senyorial que contrasta amb les desolades terres de la Pobla de Llobosa a l’Alt Matarranya. Habiten la serra gent rústega, de poques paraules i expressió bestial, despullada de l’abric de la fe. Són llobaters, com els seus senyors Torrent de Prats. Segles més tard, en Llorenç té la mateixa sensació que va apoderar-se de l’esperit d’aquell mossèn quan puja a la serra de la Pobla a fotografiar aquell casalot abandonat. Ell encara no ho sap, però un vincle que s’enfonsa en les seves arrels el lliga a una nissaga i a un poble que bressola un secret antic, el deliri de la licantropia.

llibre-501-receptes501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir / Mònica Garcia Massagué

Badalona: Ara Llibres, 2012

Sinopsi: 501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir ha estat reconegut amb el Premi Gourmand com a millor llibre de “receptes fàcils” de l’Estat espanyol. A través d’una estètica vintage, amb il•lustracions i una cuidada maquetació, recull tots aquells plats tradicionals organitzats comarca a comarca. Arròs amb samfaina i botifarra negra, cuetes de rap amb nyores, trinxat de la Cerdanya, fricandó amb moixernons, xai al forn, escudella de l’hostal, platillo de l’Empordà… I bunyols de vent, carquinyolis, coca de Sant Joan, mel i mató, figues calentes, peres al vi, flam de castanyes… En definitiva, un recorregut excepcional per la cuina del nostre país.

 

Novel·la juvenil

llibre-el-murEl Mur: una faula moderna / William Sutcliffe

Barcelona: Fanbooks, 2013

Sinopsi: “Una faula moderna que et captiva des de la primera pàgina. Un llibre insòlit i commovedor que a través de la història d’un noi de tretze anys, retrata la difícil relació entre israelians i palestins”.

En Joshua té tretze anys. Viu amb la seva mare i el seu padrastre a Amaria, un poble aïllat al cim d’un turó, on totes les cases són noves. A la ciutat hi ha un mur molt alt, custodiat per soldats, que només es pot creuar a través d’un lloc de control fortificat. A en Joshua li han dit que més enllà del ciment, hi ha un enemic brutal i implacable, i que la paret és l’únic que els manté a ell i a la seva família fora de perill. Un dia, buscant una pilota perduda, en Joshua ensopega amb un túnel que condueix cap a aquest territori prohibit. Ell sap que no tornarà a tenir una altra oportunitat de veure el que està més enllà de la paret fins que tingui edat suficient per al servei militar, i la possibilitat de resoldre el misteri és massa temptador per resistir-s’hi. Ha sentit un munt d’històries sobre l’altre costat, però res l’ha preparat per fer front al que hi troba …

 

Còmic

llibre-propiedadLa Propiedad / Rutu Modan

Madrid: Sinsentido, cop. 2013

Sinopsi: Després de la mort del seu fill , Regina Segal viatja amb la seva néta Mica a Varsòvia amb l’esperança de poder reclamar una propietat familiar arrabassada durant la Segona Guerra Mundial. A mesura que avança la seva estada a la ciutat polonesa Regina es veurà obligada a enfrontar-se als records del seu passat, i com a conseqüència, Mica es qüestionarà si potser les raons del viatge de la seva àvia són una mica diferents de les que li va fer creure.

Rutu Modan ens presenta un món on el realisme conviu amb l’absurd que resulta el comportament dels éssers humans i les complexes conseqüències dels seus sacrificis . L’ús de la línia clara i una suau paleta de colors complementada amb el característic enginy de l’autora israeliana per narrar històries , converteixen “La propiedad ” en una obra intel•ligent, elegant i subtil on s’entrellacen les diferents històries dels personatges . Després de l’ èxit de “Metralla ” i “Jamilti”, ambdues publicades per Sinsentido, Rutu Modan es consolida com una de les millors dibuixants del panorama actual.

 

Secció infantil 

llibre-tres-reinesLes tres Reines d’Orient / Teresa Durant (text) / Lluís Farré (il·lustrador)

Barcelona: La Galera, 2012

Edat: fins a 7 anys

Sinopsi: Vet aquí que una nit molt especial, un estel assenyala un camí… I tres reis mags que el segueixen cap a Betlem. Quan tornen, les seves dones els demanen explicacions: On han anat? Què han vist? La resposta dels tres reis les deixa ben parades…

llibre-princesesPrinceses. Hi havia una vegada un vestit… / Anne-Claire Lévêque (text) /Julie Gamel (il·lustrador)

Barcelona: La Galera, 2013

Edat: de 4 a 8 anys

Sinopsi: L’Eva té una nova veïna, Garance DitsMàgics, la modista més famosa del món, que convidarà a l’Eva a casa seva per ensenyar-li una col•lecció de vestits preciosos mentre li explica les històries de les diferents princeses d’arreu món. Una edició molt cuidada d’un llibre amb vuit fantàstics relats i il•lustracions molt atractives… i uns vestit en 3 dimensions!

llibre-encanteris-bruixaEls desastrosos encanteris de la Bruixa Serafina / Núria Pradas

Barcelona: Bambú, 2014

Edat: a partir de 8 anys

Sinopsi: Hi havia una vegada un Regne Feliç, i un rei i una reina guapos i exemplars que tenien tot el que podien desitjar. Bé, tot no: la reina volia una filla i el rei un hereu al tron! També hi ha una bruixa. Però no una bruixa qualsevol! No… la Serafina, Sefi per als amics, és la Bruixa Oficial del Regne. Tot just acaba d’estrenar la feina i rep un d’aquells encàrrecs que et marquen la vida per sempre. La inexperiència li farà una mala jugada, a ella i als reis, que hauran d’aprendre a acceptar que, a vegades, la vida és imprevisible i les coses no sempre surten com esperem.

Aquest llibre és una faula moderna que ens ensenya la igualtat entre sexes i acceptar els altres tal com són.

llibre-jan-plataJan Plata: el sabre de Serapió / Josep L. Badal

Barcelona: La Galera, 2013

Edat: a partir de 10 anys

Sinopsi: Ja has llegit la primera aventura d’en Jan Plata, La crida dels pirates? Doncs l’aventura continua. En Jan acaba de descobrir que té un pare, que la seva absència tenia una explicació…i que el seu somni s’ha fet realitat. Viurà una gran aventura en el vaixell pirata del seu pare, l’Estrella del Mar. I quan tot sembla que ha sigut un somni bonic, l’emoció i el perill truquen a la porta de nou. La vida dels Plata és plena de reptes, lluites i misteris. I en Jan és un Plata, d’això en pot estar ben segur!

llibre-avis-nets-jugueuAvis i néts jugueu! / Àngels Navarro

Badalona: Ara Llibres, 2013

Sinopsi: Àngels Navarro, psicòloga especialitzada en el joc amb més de cent llibres publicats i traduïts arreu del món, ha escrit aquest llibre adreçat específicament a la nova generació d’avis i àvies, perquè ells també conformen el nucli educatiu més proper i el joc és una de les herències generacionals més importants. Es tracta d’un llibre amb més de 200 jocs per a avis i àvies i també per als seus néts. Perquè els avis d’avui en dia, joves, dinàmics i inquiets, sàpiguen com jugar i divertir-se amb els més petits de la casa! Hi trobareu idees i recursos lúdics que permeten convertir-nos en companys de joc dels nostres néts i gaudir plegats!

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments