Inici Actualitat Francesc Homs: “Catalunya ho fia tot a la democràcia i quan li...

Francesc Homs: “Catalunya ho fia tot a la democràcia i quan li posen unes urnes buides, ha d’actuar amb coherència”

0
COMPARTIR

acte-ciu-eleccions-europees20142

Unes 130 persones es van aplegar aquest dimarts a la nit al Centre cultural Costa i Font de Taradell per escoltar el conseller de Presidència i taradellenc, Francesc Homs, en l’únic acte electoral de campanya per a les eleccions europees. L’acte, organitzat pel grup local de CDC Taradell, va comptar també amb la presència de l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, i el director general de Joventut, Toni Reig.

acte-ciu-eleccions-europees20143Francesc Homs va insistir sobretot en la importància de participar i anar a votar aquest diumenge. En aquest sentit, es va dedicar a posar de relleu perquè és important Europa per Catalunya. Primer de tot, però, va dir que són unes eleccions que en el moment que viu Catalunya tindran “moltes lectures i un impacte en el procés que estem vivint”.

Pel que fa a Europa, va destacar que de tant en tant cal recordar que “Europa és l’operació de pau més gran que s’ha fet en la història de la humanitat”, quan no sempre ha estat així. I va afegir que “a Catalunya actualment no hi ha por, tot i que el país sap què és passar-ne, i qui ens ho garanteix per damunt de tot és Europa, més que l’estat espanyol”.

També va posar Europa com a garantia davant l’actual crisi. “Imagineu si quan va esclatar la crisi haguessim estat en mans només e Zapatero i Rajoy,  i no estessim dins la disciplina europea, encara que a vegades algunes condicions i exigències són discutibles”.

Només cap al final va demanar el vot i va vendre les excel·lències del candidat de CiU, Ramon Tremosa, elogiant el seu paper perquè s’aprovés el projecte del Corredor Mediterrani.

acte-ciu-eleccions-europees2014Francesc Homs va insistir en diferents moments en aconseguir una alta participació afirmant que “Catalunya ho fia tot a la democràcia i, per tant, quan li posen unes urnes buides, hi ha d’actuar amb coherència”. Fins i tot, va dir que seria fer el rídicul que Catalunya no anés a votar. Precisament, l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va recordar que en les últimes eleccions europees a Taradell només va votar el 39% dels taradellencs, mitjana per sota de la de l’estat espanyol i Catalunya. “Si no aconseguim una participació que a Europa quedin bocabadats, potser la Via Catalana perdrà sentit”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments