Inici Actualitat S’estan fent els treballs per convertir la Cabanya de la Roca en...

S’estan fent els treballs per convertir la Cabanya de la Roca en la seu de l’Ecomuseu del Blat

0
COMPARTIR

cabanya-roca-obres

Des de fa uns dies la Cabanya de la Roca, a tocar de l’Alzinar de la Roca, està en obres. El motiu és que s’està rehabilitant per convertir-se en la futura seu de l’Ecomuseu del Blat.

Es tracta d’un cobert que des de fa anys és propietat de l’Ajuntament de Taradell i que, fins ara, s’havia usat per a diverses funcionalitats, bàsicament com a magatzem. Les obres consisteixen en reparar la coberta que estava en força mal estat i també la porta d’entrada. També es fa una consolidació de les parets i s’hi instal·la calefacció que anirà amb una caldera de biomassa. Al mateix temps, també es fa una restauració interior perquè es pugui convertir en la recepció dels futurs visitants de l’Ecomuseu del Blat.

cabanya-roca-obres2Des d’aquest punt físic s’atendran els visitants i es derivaran als diferents equipaments que integren l’Ecomuseu del Blat. Recordem que l’integren els Tonis de Taradell, l’Ajuntament de Taradell, la UVic i els ajuntaments de Tona, Calldetenes, Santa Eugènia de Berga i Folgueroles com a impulsors i que engloba el Museu del Blat de Taradell, l’Alzinar de la Roca, el Molí de la Calveria de Calldetenes, el Museu del Pa de Tona o el Museu Verdaguer de Folgueroles. L’objectiu és recuperar i donar a conèixer la vida i el patrimoni rural de la comarca d’Osona.

Les obres estaran acabades aquest estiu i es financen a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona per a l’arranjament d’edificis singulars.

El projecte ja va arribant a la seva cristal·lització. En el pressupost d’aquest 2014 de l’Ajuntament de Taradell ja s’ha previst una partida de 20.000 euros per a constituir la Fundació de l’Ecomuseu del Blat, que està pendent d’aprovació al departament de Justícia de la Generalitat. I des de l’1 de maig la taradellenca Ariadna Puig està treballant com a tècnica de turisme per al projecte de l’Ecomuseu en guanyar el concurs públic de selecció a través dels Plans locals d’ocupació de la Diputació.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments