Inici Opinió 30 anys gaudint de futbol a l’estiu a Taradell

30 anys gaudint de futbol a l’estiu a Taradell

0
COMPARTIR

opinio Laia granAmb la celebració de la revetlla de Sant Joan arriba com cada any per aquesta època el torneig de futbol sala a Taradell. Aquest any celebra la seva trentena edició d’un torneig que, més enllà de l’activitat esportiva, fa que durant la darrera setmana de juny i tot el juliol, molta gent de Taradell i de la comarca s’acostin fins al camp de la Roureda i donin vida al torneig més antic d’aquestes característiques a la comarca. I és que Taradell va ser pioner en organitzar un torneig de futbol sala. Primer ho va fer a la pista poliesportiva del Parc d’Esports i, més endavant, al camp de gespa artificial del camp de futbol. Primer només estava obert a jugadors i més endavant, també a jugadores.

La característica principal d’aquest torneig és que hi té cabuda tothom. No només aquelles persones que durant l’any ja juguen a futbol, sinó també aquelles que esperen el torneig d’estiu per practicar aquest esport i, sobretot, per passar-s’ho bé. Podríem dir que de Taradell pràcticament hi ha acabat passant tothom, però també gent de fora que s’ha acabat fent un renom en el futbol, ja sigui com a jugador o a les banquetes. Aquests dies buscant informació sobre el torneig he trobat un llibret que es va editar l’any 1988 amb motiu d’aquesta activitat i en el qual hi havia les fotografies de tots els equips i els noms dels jugadors. Entre ells, hi havia el taradellenc Lluís Codina, un jugador que va jugar a l’Espanyol i a l’Alavés o en Jordi Dot, el fins fa pocs dies entrenador del Manlleu i exjugador de futbol del Girona, el Sabadell o el Terrassa a Segona B. A les fotografies he reconegut molt més jugadors que, si en aquella època pràcticament no aixecaven un pam de terra, anys més tard van portar el primer equip del Taradell a Preferent. Altres jugadors que també han triomfat ja sigui a Granollers, a Vic o al Manlleu i alguns altres que tot i jugar  a futbol a l’estiu han acabat practicant un altre esport. Els equips han de tenir un entrenador, o el què al llibret anomenaven responsable, i un dels equips, com a anècdota, aquell 1988 estava dirigit per l’actual alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer.

De la pista del Parc d’Esports es va passar al camp de la Roureda. Primer es va dividir en dos camps de futbol 5 i un de futbol 7. Aquest darrer, però, fa uns anys es va deixar de fer i el torneig va passar a dividir-se amb 4 camps que ha permès acollir molts més equips i arribar pràcticament als 100 inscrits, malgrat la competència d’altres clubs de la comarca. Si hi ha una cosa, però, que recordo amb nostàlgia de la pista del ‘Poli’ era el dia de les finals. Darrerament el dia de la final pocs equips assisteixen als lliuraments de premis. Anys enrere, en canvi, el dia de les finals era una festa amb majúscules. Tots els equips desfilaven per la pista, pocs jugadors faltava a la cita, en un ambient que feia que el Parc d’Esports s’omplís de gom a gom.

Per molts anys a tots els organitzadors d’aquesta activitat, des dels inicis fins a l’actualitat, i també a tots els jugadors/es que cada any es donen cita a un torneig imprescindible pels que ens agrada el futbol.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments