Inici Actualitat Les novetats de Sant Jordi de la Biblioteca de Taradell

Les novetats de Sant Jordi de la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Després d’alguns mesos, avui us presentem una selecció de novetats amb motiu de Sant Jordi que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-analfabetaL’Analfabeta que va salvar un país / Jonas Jonasson

Barcelona : La Campana, 2014

Sinopsi: La petita Nombeko és una nena òrfena que treballa netejant latrines, però el destí li té reservada una altra sort. I és que el seu talent insòlit per a les matemàtiques i la seva curiositat infinita per aprendre la catapulten a l’altra punta del món, on viurà envoltada d’excèntrics i perillosíssims personatges: tres xineses molt imprudents, un americà ceramista i desertor del Vietnam, dos agents del Mossad, dos germans bessons que oficialment són una sola persona, una activista que va contra tot, una comtessa que es dedica a cultivar patates i, és clar, el primer ministre i el mateix rei de Suècia en persona.

Una barreja explosiva a la qual s’hi ha d’afegir un problema encara més explosiu: un problema radioactiu de tres megatones de potència.

llibre-vall-meravellaLa vall de la Meravella / Amy Tan

Barcelona : Edicions 62, 2014

Sinopsi: La coneguda autora d’èxits com La filla del curandero o El club de la Bona Estrella torna amb una novel·la intensa i evocadora: la història de tres generacions de dones que lluiten contra el destí que els ha tocat.

Xangai, 1912: la Violet és la filla privilegiada de la madam nord-americana de la casa de cortesanes més prestigiosa de la ciutat. Quan la dinastia Xing perd el poder, però, la noia s’ha de separar de la seva mare a causa d’un cruel engany. Mig xinesa, mig americana, intenta buscar el seu lloc entre dos mons i es converteix en una astuta cortesana que excel·leix en l’art de la seducció i la il·lusió.

En un viatge èpic que transportarà el lector al món perdut del Xangai cortesà, al llarg de quaranta anys les dues dones lluitaran amb energia i determinació per restablir les seves arrels, recuperar les seves identitats i reconduir les seves vides.

llibre-terapeutaLa terapeuta / Gaspar Hernández

Barcelona: Columna, 2014

Sinopsi: L’Hèctor Amat és un actor amb ansietat. Després de presenciar casualment l’assassinat d’una jove, l’ansietat el bloqueja i no el deixa recordar tot el que ha passat. Per calmar l’angoixa i recuperar la memòria, l’Hèctor visita la consulta de la psicòloga Eugènia Llort, la terapeuta que el va atendre després del crim. Aquesta relació, en un primer moment professional, es converteix en una relació de dependència que arribarà fins a extrems inusuals. Per tal que ell pugui actuar, ella anirà cada nit al teatre on l’Hèctor interpreta Dick Diver, el personatge protagonista de “Tendra és la nit”. Com el seu propi personatge, un psicòleg que s’enamora d’una pacient, ell també acabarà enamorant-se perdudament de la seva terapeuta.

llibre-desig-xocolataDesig de xocolata / Care Santos

Barcelona: Planeta, 2014

Sinopsi: Desig de xocolata és la història de tres dones unides en el temps per la seva passió per la xocolata. És un recorregut per la història d’aquest plaer exquisit des de la seva arribada a Europa fins a la sofisticació dels nostres dies.

«-Serà un plaer fabricar-vos una xocolatera que honori aquest llinatge de dones que m’acabeu de dir. I que us faci feliç també a vós, si pot ser. De quin color us agradaria?-Blanca. El blanc m’asserena.-La voleu decorada?-Millor sense ornaments.-Ja veig que teniu les idees molt clares. Alguna cosa més? Pel que fa a la mida?-Ni gran ni petita. Que hi càpiguen tres xicres, que són les que prenc cada tarda per berenar.-Res més fàcil. Serà un plaer servir-vos».

llibre-euforiaEufòria / Xavier Bosch

Barcelona : Proa, 2014

Sinopsi: Què se n’ha fet de Dani Santana? El periodista està enguixat de dalt a baix en un hospital després d’un intent d’assassinat. A la clínica, que és un món amb lleis pròpies, fa amistat amb el Gratu, un jugador de rugbi juvenil que ha quedat en cadira de rodes. El Gratu, pacient inquiet i hacker compulsiu, arrossega el Santana a investigar certes pràctiques que han portat a la ruïna el nostre sistema sanitari. Mentrestant, arriba a Barcelona un dels homes més rics del món. L’empresari mexicà Roberto M. Faura, líder de la telefonia mòbil, negocia amb el govern la instal·lació del parc temàtic més gran d’Europa. Les protestes ciutadanes, l’intent de saltar-se la llei i les condicions del poder faran trontollar un projecte que sembla vital per reflotar l’economia del país. Però no tot és com diuen els diaris.

llibre-altraL’altra / Marta Rojals

Barcelona: La Magrana, 2014

Sinopsi: L’Anna, Annona, Nona. Dissenyadora gràfica per accident, autònoma de la vida, introspectiva, sempre calculant, equilibrant la balança, posant el comptador a zero per continuar endavant. I en Manel, Nel, Nelet, la seva parella, tan a prop i tan lluny, tanta necessitat i tanta ràbia soterrada. És fàcil que les coses canviïn de sobte, i a a la Barcelona d’ avui això no és una excepció: una inquilina imprevista, una família que exigeix, la crisi que ofega, una transformació vital que s’imposa. Com serà que l’Anna pugui equilibrar les coses, recalcular la trajectòria, continuar amb la seva vida cuirassada? Si és que pot, perquè aquests no són els únics canvis inesperats que s’acosten.

llibre-andreu-martinLes escopinades dels escarabats no arriben al setè soterrani del pedestal on s’aixeca la meva estàtua / Andreu Martín

Alzira: Bromera, 2014

Sinopsi: L’assassinat brutal a Barcelona de dos socis d’una assessoria financera desencadena una gran operació policial que compromet Germán Rojo, un personatge poderós que es creu intocable, investit del do de la immunitat, molt per damunt de la resta dels mortals, simples escarabats fastigosos que es poden trepitjar si cal o si li ve de gust. Però té un punt feble. La Melba, una jove a qui va conèixer un dia, es farà el propòsit de demostrar-li que fins i tot els escarabats lluitaran a mort quan es tracta de sobreviure –o de venjar-se.

Corrupció, escàndols, blanqueig de capitals, espionatge, violència, sexe… són alguns dels ingredients d’aquesta novel·la negra en què Andreu Martín retrata d’una manera extraordinàriament crítica els temps que estem vivint, com ho han fet Andrea Camilleri a Itàlia i Petros Màrkaris a Grècia. Una obra actual i oportuna, amb uns diàlegs vius i punyents

llibre-veraVera / Elisabeth Von Arnim

Barcelona: Viena, 2013

Sinopsi: Poc després de la mort del seu pare, Lucy, una jove anglesa de vacances a Cornualla, coneix el senyor Wemyss, un vidu que li dobla l’edat i que l’ajuda a resoldre els tràmits de la seva nova vida, talment com si es tractés d’un germà gran o un parent de confiança. Desamparada i innocent, ella freqüenta a partir d’aleshores la seva companyia i, sentint-lo com la seva ànima bessona, accedeix a la seva petició de casament.

llibre-dies-fronteraDies de frontera/ Vicenç Pagès Jordà

Barcelona: Proa, 2014

Sinposi:  Aquesta novel·la comença amb un petó llarg davant la porta d’uns grans magatzems, entre vianants carregats amb bosses de plàstic. Qui són ells dos? Tardarem a saber-ho. Els protagonistes de la novel·la es diuen Pau i Teresa i són membres d’una parella de fet que es va prorrogant de manera automàtica, fins que es produeix el que ell anomena “la relliscada”, que té com a conseqüències un daltabaix emocional, un canvi de domicili i també un viatge a la frontera. En Pau i la Teresa es troben en trànsit, però no saben cap a on. Al capdavall, la provisionalitat també és provisional.

Més d’un centenar de capítols, sovint brevíssims, formen una imatge en moviment, que sedueix, commou i diverteix el lector. Dies de frontera és una novel·la sobre les parelles que triem, els pares que ens trobem i els fills que portem –o no– al món. I també sobre la joventut, una malaltia benigna de què cada generació tarda més a guarir-se.

llibre-animaÀnima / Wajdi Mouawad

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2014

Sinopsi: Quan en Wahhch Debch descobreix la seva dona assassinada, es queda paralitzat fins que, esperonat per l’abisme que s’ha obert a la seva memòria, es llança cap a una irracional cacera de l’home seguint l’olor sagrada, mil·lenària i animal de la sang vessada. Sol i abandonat per l’esperança, s’embarca en una odissea furiosa a través d’Amèrica, territori de totes les violències i de totes les belleses. Els records infernals que carrega, submergits dins dels replecs de la seva infància, es desperten de nord a sud, amb el contacte de la humanitat dels uns i de la bestialitat dels altres. Per aixecar el vel que planeja sobre la mentida dels seus orígens, en Wahhch haurà d’alliberar el llop de la seva còlera i sacrificar la seva ànima…

llibre-barbablavaBarbablava / Amélie Nothomb

Barcelona: Anagram, 2014

Sinopsi: La Saturnine és una bella jove que arriba impacient a una cita per llogar una habitació a París. El propietari de la mansió és un aristòcrata espanyol amant de la bona cuina i àvid lector de les actes de la Inquisició, però també dels textos de Ramon Llull. Abans de la Saturnine, unes altres vuit dones li van llogar una habitació i van desaparèixer misteriosament…

llibre-aixo-es-totAixò és tot / James Salter

Barcelona: Empúries, 2014

Sinopsi: Philip Bowman és un oficial de la marina nord-americana que combat en la II Guerra Mundial i que viu atacs kamikazes sobre el seu vaixell durant les batalles al Pacífic. Quan torna a casa, estudia a Harvard i troba una feina d’editor en què encaixa perfectament: reunions, viatges i llargues converses carregades d’alcohol. Malgrat el seu èxit professional, el caràcter seductor i les contínues aventures sentimentals, l’amor de debò se li resisteix. Però la vida pot canviar en qualsevol moment. L’obra mestra de James Salter ens parla de la vida, dels llibres, del sexe, però sobretot és una gran història d’amor.

“Arriba un moment que t’adones que tot és un somni i que només el que es preserva en l’escriptura té alguna possibilitat de ser real”, James Salter.

llibre-historia-ireneHistòria d’Irene / Erri De Luca

Alzira: Bromera, 2014

Sinopsi: Irene té els ulls rodons dels peixos, dels ocells, dels mamífers. No es tornen allargats ni tan sols quan somriu. Té catorze anys i aviat donarà a llum. Ningú sap qui és el pare de la criatura que espera, però ha arribat el moment de confiar la seva història. És un secret esquitxat de sal, que condensa la bellesa marina i la força de les onades.

Aquesta és la primera de les tres històries que ens presenta Erri De Luca, lligades per una de les seves grans passions: la mar. I és que la mar esdevé taula de salvació, font de vida i d’inspiració literària en circumstàncies tan diferents com les d’Irene, les del soldat Aldo De Luca –pare de l’escriptor– al final de la Segona Guerra Mundial i les d’un vell assegut a l’escullera de Nàpols que regira entre els seus records.

De nou, Erri De Luca ens fa una exquisida proposta literària amb l’extraordinària riquesa expressiva i el to poètic que continuen captivant milers de lectors arreu del món.

 

Secció infantil 

llibre-rocEl Roc escriu una història / Tad Hills

Barcelona: Joventut, 2013

Edat: de 2 a 6 anys

Sinopsi: El Roc estima els llibres i li encantes les paraules. Un dia té la idea d’escriure una història, però no sap què escriure. No li ve cap història al cap. El seu mestre, el petit canari, l’aconsellarà. El Roc observa el seu entorn fins que troba un tema i les paraules adequades per escriure una història molt bonica.

llibre-moli-doliLa Moli, la Doli i la teeela de color vermeell / Pep Molist (text) /Valentí Gubianas (il·lustrador)

Barcelona: Barcanova, 2013

Edat: a partir de 6 anys

Sinopsi: Aquest llibre continua la història de la Moli i la Doli, dues ovelles germanes. Ara la Doli ja és una ovella més dins del ramat. Al costat de la Moli, la seva germana gran, comença a anar a l’escola, com les altres ovelles. Des de darrere un arbre una vella guineu es fixa en ella i en el seu vestit vermell ple de flors dibuixades. La Moli, la germana gran, haurà de fer servir l’enginy per protegir la Doli de l’enorme fam de la guineu.

Aquest llibre, escrit amb lletra lligada, forma part de la col·lecció Sopa de Llibres que està pensada per a primers lectors i que, per tant, es valen de frases curtes, petits diàlegs i molta il·lustració per facilitar el viatge dels lectors novells.

film-croodsEls Croods. Una aventura prehistòrica / dirigida per Chris Sanders i Kirk DeMicco

Madrid: DreamWorks, 2013

Sinopsi: Estem a la prehistòria. Un gran terratrèmol destrueix la casa dels Croods, la família protagonista d’aquesta aventura. Decideixen emigrar per trobar una nova llar, emprenent un viatge per un món desconegut, increïble i aterrador alhora…

film-monstruosMonstres University / dirigida per Dan Scanlon

Madrid: Disney Pixar, 2013

Sinopsi: Aquesta és la preqüela de Monstres S.A., en la que vam conèixer els dos monstres protagonistes. Mike i James, però, no sempre van ser uns amics inseparables… De jovenets tots dos volien ser els millors monstres, i per això havien d’estudiar a la Universitat. Allà es van conèixer i … no es van caure gens bé!

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments