Inici Actualitat Laura Arau a Turquia per seguir el judici per l’atac a la...

Laura Arau a Turquia per seguir el judici per l’atac a la Flotilla de la Llibertat

0
COMPARTIR

laura-arau-turquia

La taradellenca, Laura Arau està aquests dies a Turquia seguint el judici de l’atac a la Flotilla de la Llibertat, de la qual n’era integrant el 2010. Aquesta setmana han tingut lloc a Istambul les cinquenes audiències del juidici obert en els tribunals de Turquia contra els màxims responsables israelians de l’atac al Mavi Marmara. La taradellenca Laura Arau, que va ser víctima de l’atac, s’ha desplaçat a Istambul per seguir-ne el procés. Ella mateixa va posar una querella contra Israel a l’Audiència Nacional de Madrid.

laura-arau-turquia1El passat dijous, van tenir lloc a Istambul unes noves audiències del judici obert a Turquia per l’atac a la Flotilla de la Llibertat. Diversos periodistes que van ser testimonis de l’atac al vaixell Mavi Marmara, en el que viatjava la taradallenca Laura Arau el 2010, van relatar davant la Cort Penal d’Istambul com els militars israelians van eliminar les proves al confiscar tot el material gràfic i les gravacions després de l’assalt.El cas obert a Turquia és d’especial importància ja que és de les primeres vegades que es jutgen oficials israelians en una cort criminal. “No sé quina serà la resolució final i tampoc sé com seguirà la querella que s’ha presentat a la Cort Penal Internacional però entenc que és un pas més contra l’impunitat d’Israel”, assegura Arau.

Mentre tenien lloc les audiències, al carrer, desenes de persones, entre les que hi havia familiars de les víctimes del Mavi Marmara, es manifestaven exigint justícia. Tot i ser un judici amb absència dels acusats, aquest procés està seguit per activistes i advocats d’arreu del món.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments