Inici Actualitat Mossèn Antoni Pladevall és un dels nominats a Osonenc de l’any per...

Mossèn Antoni Pladevall és un dels nominats a Osonenc de l’any per El 9 Nou

0
COMPARTIR

antoni pladevall fontEl bisetmanari El 9 Nou ha convocat, com cada any, el concurs de l’Osonenc de l’any per tal d’escollir quina persona de la comarca es mereix un reconeixement. Avui divendres ha fet públics els 12 nominats, que poden optar el premi. Entre ells n’hi ha un de taradellenc: l’historiador i capellà Antoni Pladevall i Font.

Mossèn Pladevall, que fa poques setmanes va complir 80 anys, destaca per la seva saviesa històrica. El 1994 va rebre la Creu de Sant Jordi i ingressà a l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. També té la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. Ha estat director dels 28 volums de l’enciclopèdia Catalunya Romànica, i és autor de més de 80 llibres.

Per votar, cal comprar el diari i a dins hi trobareu una butlleta amb els finalistes. S’ha de marcar amb una creu el nom dels preferits (màxim tres). Cada lector podrà enviar les butlletes que vulgui. El termini per a les votacions acabarà el 23 de maig. El premi es lliurarà a mitjans de juny en una gala que es farà al Saló Catalunya de Sant Julià de Vilatorta.

Els altres finalistes són Joaquim Albareda, Anicet Altés, Quim Crusellas, Glòria Francolí, Laila Karrouch, Jordi Molas, Oriol Riera, Ramon Roca, Nani Roma, Josep Vilardell i Joaquim Vivas.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments