Inici Actualitat Josep Maria Espinàs enceta l’agermanament de la biblioteca de Taradell amb el...

Josep Maria Espinàs enceta l’agermanament de la biblioteca de Taradell amb el País Basc

4
COMPARTIR

espinas-taradell

Unes 150 persones van assistir aquest divendres al vespre a la xerrada que l’escriptor Josep Maria Espinàs va fer a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. L’acte encetava la programació entorn del País Basc fruit de l’agermanament de la biblioteca taradellenca amb dues biblioteques de Donostia. Tot i això, poc es va parlar de la cultura basca i l’acte va girar entorn de l’escriptor a partir de preguntes dels presents.

espinas-taradell2Espinàs amb una oratòria molt propera i empàtica va explicar que en els seus viatges “no he fet mai cap pregunta, però m’hi he posat de tal manera que m’han explicat unes històries extraordinàries”. També va manifestar que “m’interessa més observar la gent, més la realitat que la ficció”. Per això, va deixar d’escriure novel·la.

Al mateix temps, va insistir molt en saber observar: “De la combinació d’observacions en surt una idea que no tenia”. I va afegir que “a l’escola haurien d’ensenyar a comparar, perquè comparant coses tindran més idees i més creativitat”.

Sobre el País Basc, va explicar que els bascos que ell havia conegut “els he trobat molt agradables perquè són molt seriosos, amb una vida molt autèntica i profundament festiva”.

L’acte es va tancar amb un repàs de les activitats que es faran fins a l’octubre i la interpretació en euskera de dues peces musicals a càrrec de la Coral L’Arpa de Taradell.

espinas-taradell4

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

4 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
teresa estrada
teresa estrada
22 març 2014 12:42

A mi em va agradar molt l’acte de presentació del projecte d’agermanament de les biblioteques de Taradell i Donostia i des de l’equip organitzatiu van preparar una celebració molt escaient amb la xerrada d’en Josep Maria Espinàs com a autor del llibre “A peu pel País Basc”. Després el concert de la Coral L’Arpa de casa nostra que sempre voluntàriament i il·lusionadament ens ofereix l’excel·lència del repertori adient a l’acte i, fins i tot, interpretant algunes cançons en “euskera” i per finalitzar el tastet de degustació que feia les delícies de tots els presents. Bé, és cert que potser havent… Llegeix més »

Mila
Mila
18 març 2014 21:40

Si es va plantejar com una tertúlia sense guió suposo que era perquè l’Espinàs volia que hi participés tothom a qui li vingués de gust. Per tant, si estàveu allà vosaltres mateixos li hauríeu pogut preguntar per l’experiència a Euskadi i us ho hagués explicat. Així de senzill.

Salvador clot
Salvador clot
16 març 2014 9:23

Totalment d’acord amb el comentari de la Neus, va ser interessant sentir l’Espinas, però no es van complir les espectatives dels que volíem sentir a parlar d’Euskadi. El millor de l’acte, sens dubte, va ser l’actuacio de la coral l’Arpa, com cada vegada que actuen em van sorprendre. Una coral que va creixent i que s’atreveix a interpretar qualsevol peça que es proposi, aquest cop cantant en euskera. Moltes felicitats a la coral i seguiu així.

Neus Orri
Neus Orri
15 març 2014 21:17

Feia molt temps que no escoltava l’Espinàs en una xerrada, està força bé i l’acte va ser distret però poca cosa més. Va faltar coordinació entre l’escriptor i l’organitzacio; no s’ho van parlar abans de que anava el tema de la trobada? Crec que la majoria dels assistents esperàvem escoltar la seva opinió sobre el tema de la xerrada|: EUSKADI, les seves vivències, la seva opinió sobre el pais, etc., res més lluny. Tampoc es va intentar reconduir el tema per part de ningú de la mesa. La veritat, l’acte em va resultar decebedor, només vaig escoltar un home que… Llegeix més »