Inici Actualitat El taradellenc Lluís Pujadas en l’equip d’investigadors que descobreix una proteïna per...

El taradellenc Lluís Pujadas en l’equip d’investigadors que descobreix una proteïna per frenar l’alzheimer

0
COMPARTIR

lluis-pujadasAquesta setmana s’ha publicat a la revista científica Nature Communications el resultat d’un treball de recerca d’un equip d’investigadors de la Universitat de Barcelona i del Centre d’investigació biomèdica Ciberned que ha descobert una proteïna per frenar l’alzheimer. En aquest equip hi ha el taradellenc Lluís Pujadas.

A partir d’una sèrie de proves amb ratolins han descobert una proteïna (la reelina) relacionada amb la memòria pot actuar al cervell evitant que es desenvolupi l’alzheimer. Aquesta malaltia fa que les neurones es deteriorin i les persones perdin capacitat cognitiva. La investigació ha demostrat que si s’injecta genèticament més reelina als ratolins, aquesta proteïna pot desactivar l’amiloides (la proteïna dolenta que produeix l’alzheimer).

Segons Lluís Pujadas, en declaracions a TV3, no s’ha descobert un fàrmac, sinó un punt en el qual potser en el futur es podran dissenyar fàrmacs per combatre l’alzheimer.

Podeu veure la notícia de TV3 aquí.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments