Inici Actualitat Una vintena de carrosses i comparses participaran al Carnaval de Taradell 2014

Una vintena de carrosses i comparses participaran al Carnaval de Taradell 2014

0
COMPARTIR

carnaval 2013-2

Aquest dissabte arriba el Carnaval de Taradell. I ho farà amb la participació d’una vintena de carrosses i comparses a la rua que començarà a partir de les 7 del vespre. Tot i que les inscripcions es tanquen oficialment aquest divendres, ara mateix hi ha inscrites quinze carrosses i cinc comparses, amb la participació d’unes 700 persones.

Un any més, les millors tindran premi. La millor carrossa rebrà 400 euros; la segona, 250; i la tercera, 100, repartits en vals de 10 euros gentilesa de l’Agrupació de Botiguers. També es premiaran les dues millors comparses amb 100 euros cadascuna, gentilesa de l’Ajuntament.

cartell-carnaval-2014El tret de sortida a la rua del Carnaval el donarà Quim Morales, director i presentador del programa La segona hora de RAC1, des de la carrossa de Ràdio Taradell a la rotonda de l’Atlàntida. Morales agafarà el relleu a l’actriu Marina Comas, al popular Richard i a la periodista de TV3 Raquel Mateos, pregoners dels últims anys, des que Ràdio Taradell va assumir l’organització de la festa.

Morales també formarà part del jurat, juntament amb els organitzadors dels carnavals de Torelló i Centelles, Christian López i Toni Carrasco, respectivament; el regidor de Festes de Taradell, Joan Casassas; la regidora de Cultura, Lluïsa Sañé, i la tècnica de Cultura i Comunicació, Berta Vaqué. El jurat s’ubicarà en un punt de recorregut per valorar les tres millors carrosses i la millor comparsa.

Rei, amb novetats

La rua de Carnaval començarà just després del pregó de Quim Morales. La primera carrossa serà la de Ràdio Taradell, amb el Rei o Reina Carnestoltes, que també presenta novetats. Potser anirà acompanyat o acompanyada. El sorteig per decidir l’ordre de les comparses i les carrosses es farà en directe per Ràdio Taradell aquest dissabte a les 12 del migdia.

Recorregut del Carnaval

Les carrosses i comparses passaran per la carretera de Balenyà, el passeig de Sant Genís, la carretera de Mont-rodon, el passeig Domènec Sert, la carretera de Balenyà, el carrer de la Vila, el carrer Catalunya, l’avinguda Montseny, el carrer Sant Sebastià, la plaça de les Eres i la carretera de Balenyà. La rua acabarà, altre cop, al monument de l’Atlàntida. Això sí, les carrosses i comparses que vulguin sortir abans de la rua ho podran fer després de passar pel carrer de la Vila. Podran seguir pel carrer Batllia.

Entrepans, premis i festa

Un cop acabi l’exhibició de carrosses, el Carnaval continuarà a Can Costa. Primer, a la sala gran, on es repartiran entrepans per als membres de les carrosses, i es lliuraran els premis. I, a partir de les 10 de la nit, la festa acabarà a la Carpa de Can Costa. El preu de l’entrada anticipada és de 10 euros -es poden comprar al Bar de Can Costa, Ràdio Taradell i al Manli de Vic- i de 12 euros a taquilla. L’entrada inclou una consumició.

Diverteix-te sense passar-te 

Coincidint amb el Carnaval, l’Ajuntament posa en marxa la campanya Viu la festa a Taradell! Diverteix-te sense passar-te! per sensibilitzar el jovent sobre el consum responsable d’alcohol. En aquest sentit, es reforçaran els controls policials als diversos accessos al poble. A més, la policia requisarà les ampolles que cregui necessàries.

Sota l’organització de Ràdio Taradell, el Carnaval té la col·laboració de l’Ajuntament de Taradell, Protecció Civil-Voluntaris de Taradell i l’Agrupació de Botiguers de Taradell.

3r Concurs d’aparadors

També coincidint amb el Carnaval, s’organitza també el 3r Concurs d’Aparadors, impulsat per l’Agrupació de Botiguers de Taradell, la Regidoria d’Economia de l’Ajuntament de Taradell i Ràdio Taradell, amb l’objectiu de dinamitzar el teixit comercial del municipi. Aquest any, però, presenta una novetat destacada: els aparadors tindran un temàtica única.

El tema escollit és el de cultures i països del món i, a partir d’aquí, cada comerç o establiment ha de fer volar la imaginació per ser l’aparador guanyador. A aquest concurs, hi poden participar tots els establiments comercials associats a l’Agrupació de Botiguers. El jurat valorarà, sobretot, l’originalitat i l’adequació a la temàtica. Estarà format pels regidors de Festes i Comerç, Joan Casassas i Jordi Baucells, respectivament; la tècnica de Cultura i Comunicació de Taradell, Berta Vaqué, i Bibiana Becerra, aparadorista de L’Atelier, que visitaran els comerços el mateix dia 8 al matí. S’entregarà un únic premi al Millor Aparador del Carnaval 2014, que consistirà en un trofeu i un aparador gratuït a càrrec de L’Atelier.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments