Inici Actualitat La Fundació Vilademany adapta una sala per fer tallers d’estimulació multisensorial

La Fundació Vilademany adapta una sala per fer tallers d’estimulació multisensorial

1
COMPARTIR

taller-multisensiorialDes de fa uns dies la Fundació Vilademany disposa d’una sala adaptada per poder realitzars tallers d’estimulació multisensorial. El personal de l’equipament es va formar durant el 2013 i ara es poden fer tallers d’aquest tipus.

L’estimulació multisensorial es refereix a l’estimulació dels diferents sentits de la persona. Aquesta estimulació es centra, sobretot, en persones amb alta dependència, demència avançada o malaltia mental. L’objectiu general és proporcionar benestar a la persona a partir d’experiències sensorials agradables, estimulant els sentits primaris en un ambient de tranquil·litat i calma.

taller-multisensorial1La tècnica es basa en el concepte Snoezelen basat en dues paraules que signifiquen olorar i adormir-se (relaxar-se). I es refereix a un entorn multisensorial dissenyat per estimular de forma activa els cinc sentits en un ambient agradable. Els efectes de l’estimulació multisensorial permeten afavorir la relaxació i reduir l’ansietat i la tensió; disminuir les alteracions de conducta; millorar habilitats; incrementar el nivell d’atenció; millorar el contacte visual i corporal del pacient; i promocionar un estat d’ànim i afectiu positiu.

Les activitats  es basen en audicions musicals, projecció d’imatges cromàtiques, treballar l’olfacte, tastets gustatius o massatges amb olis essencials.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments