Inici Actualitat La projecció sobre Auschwitz de Víctor Castelo desperta molt interés a Taradell

La projecció sobre Auschwitz de Víctor Castelo desperta molt interés a Taradell

0
COMPARTIR

acte-auschwitz-biblio1

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font es va omplir aquest divendres al vespre en la conferència i projecció de l’audiovisual “Auschwitz. Les restes d’un genocidi” de Víctor Costelo. Unes 150 persones no es van voler perdre un acte que, en paraules del seu autor, pretenia “reflexionar sobre el valor que té la vida”.

acte-auschwitz-biblioL’audiovisual mostrava a través de fotografies fetes per Víctor Castelo els dos camps de concentració nazis de Polònia, Auschwitz i Birkenau. Es contraposaven imatges antigues de l’època nazi amb imatges actuals de les instal·lacions amb turistes, buscant l’emotivitat amb efectes d’edició i una música molt pensada. Molta presència de les vies de tren, torres de guaita i tanques reixades per descriure l’horror a través de la bellesa.

Les fotografies van ser fetes els anys 2007 i 2012 durant el mes d’octubre “per buscar llums tristes i la pluja”, va explicar Castelo. El mateix autor va exposar que Auschwitz era un camp de concentració “on també es va començar a experimtentar amb gas”, mentre que Birkenau era un autèntic camp d’extermini “on no en sorties”. També va destacar que el segon camp impressionva més perquè “és immens i enmig de la natura”. I va dir que a Auschwitz s’hi acumulaven unes 60.000 persones, mentre que a Birkenau podien anar entre les 150.000 o 200.000.

L’acte es complementava amb la inauguració d’una exposició de fotografies, que es pot veure a l’entrada de la Biblioteca.

acte-auschwitz-biblio2

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments