Inici Actualitat Joan Puig és l’Hereu 2014 de Taradell

Joan Puig és l’Hereu 2014 de Taradell

0
COMPARTIR

hereu-2014

El taradellenc Joan Puig va ser escollit aquest dissabte a la nit com a hereu 2014 de Taradell. En un acte al centre cultural Costa i Font els Tonis de Taradell van fer públic el nom del nou hereu, que substitueix Sergi Tordera. L’Hereu s’ha escollit a partir de votacions populars entre vuit candidats. El pregó va anar a càrrec de l’escriptor Antoni Pladevall i Arumí.

Els vuit candidats a Hereu 2013 de Taradell eren Ramon Jordà, Marc Sucarrats, Jordi Merino, Joan Puig, David Dachs, Carles Anglada, Ben Baucells i Aman Cabanas.  Joan Puig, que és el dotzè Hereu que té Taradell, va rebre més de 330 vots per davant de Jordi Merino i Aman Cabanas.

prego-tonis-2014El pregó va anar a càrrec d’Antoni Pladevall Arumí que va parlar de la crisi de la pagesia dient que avui en dia “no és possilbe guanyar-se la vida amb quatre porcs i quatre vaques”. També va recordar com han canviat la pagesia a Taradell amb la reconversió de masos en camps de golf, allotjaments de turisme rural, càmpings, cases de colònies o oferta de restauració. Destacant la desaparició de la Caseta d’en Puig i can Quel Tropes i progressivament el Conier vell. Arumí va acabar el seu discurs relacionant país i pagesia per reivindicar el dret a decidir del poble català.

Durant l’acte, també es va fer un reconeixement a vuit comerços i empreses de Taradell que des del 1982 (any que es va recuperar la festa) han col·laborat econòmicament en l’edició de la revista dels Tonis. Es tracta de Taller Planxisteria Josep Puixeu, Xemeneies Taradell, Electrodomèstics Vilaró, Mecàniques Taradell, Fusteria Fèlix Serra, Autoreparació Molist, Drogueria Vivet i Ferreteria Vivet.

En els discursos finals, l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va destacar el futur Ecomuseu del blat com a projecte que permetrà recuperar el patrimoni rural, i Josep Casassas de la comissió dels Tonis va insistir que el fet diferencial de passant de Taradell és que “és un passant viu que tot el poble el gaudeix”.

La vetllada va comptar amb la presència d’un grup de cambra de l’Escola de Música de Taradell que va obrir l’acte i amb diverses actuacions de l’Esbart dansaire Sant Genís.

prego-tonis-20142

prego-tonis-20143

prego-tonis-20144

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments