Inici Actualitat El Conseller Ferran Mascarell presideix un massiu passant dels Tonis de Taradell

El Conseller Ferran Mascarell presideix un massiu passant dels Tonis de Taradell

0
COMPARTIR

tonis-20142

Els carrers de Taradell s’han omplert de gent aquest diumenge per participar i gaudir del passant dels Tres Tombs de la Festa dels Tonis de Taradell. L’edició d’aquest 2014 ha estat presidida pel Conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, que ha pogut veure en directe més d’una vuitantena de carruatges recreant els treballs que feien antigament.

I és que enguany la comissió dels Tonis de Taradell ha sacrificat la quantitat per  la qualitat. No ha tret al carrer tots els carros que té a l’Alzinar de la Roca (una vintena es van quedar a dins). Però els que han recorregut els carrers eren tots diferents, mostrant l’ús que tenien fa anys i amb carregaments i ornaments diferents. Així es podia veure el singular enterramorts i d’altres que portaven garbes, palla, botes de vi, troncs, sacs i un llarg etcètera. Tots ells recuperats i conservats a l’Alzinar de la Roca.

També s’ha fet una nova edició de la fira ‘Duros a quatre peles’, demostracions d’oficis i la recreació d’un casament de pagès gràcies a un acord amb Ripoll.

toni-honor-2014Abans del passant a la sala de plens de l’Ajuntament de Taradell s’ha entregat el premi Toni d’Honor 2014 al programa de TV3 ‘Espai Terra’. El meteoròleg i presentador, Tomàs Molina, ha recollit el guardó que reconeixia la sensibilitat i difusió que fa el programa del territori i la importància que dóna a la preservació, vinculant aspectes mediambientals i de sostenibilitat amb aspectes directament relacionats amb la cultura i les tradicions del país.

Durant l’acte, el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha reconegut l’aportació dels Tonis de Taradell dient que “per construir el futur és bo veure d’on vens”. Tomàs Molina ha destacat que “la voluntat i les ganes de participar” de les persones que tiren endavant la festa dels Tonis “és una manera de fer país”.

També hi eren presents el president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts, Carles Duarte, el director general de Joventut, el taradellenc Toni Reig, el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, i la delegada de Cultura a les comarques centrals, Maria Àngels Blasco, o l’alcaldessa de Santa Eugènia de Berga, Anna Franquesa.

Us deixem amb una galeria d’imatges del passant i de diferents actes dels Tonis 2014:

[shashin type=”albumphotos” id=”32″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments