Inici Opinió Menys mandra

Menys mandra

1
COMPARTIR

opinio gran joan morcilloEstem instal·lats en la societat de la crítica fàcil. Tothom es veu amb cor de dir què fas malament, què has de millorar, què caldria fer… però pocs passen a l’acció, agafen la iniciativa i fan de les mancances, oportunitats!

Per què ho dic això? Simplement perquè estic fart d’escoltar comentaris com “No fan mai res”, “No hi ha res de bo”, “Caldria fer això”… respecte a l’activitat cultural i social de Taradell. Efectivament, hi ha moltes coses a millorar. Moltes propostes que podrien ser atractives. Molts nínxols d’activitat. Però també cal ser realistes.

Si analitzo una mica i comparo Taradell amb Vic, tampoc veig tantes mancances. En quantes activitats he participat a Vic aquest últim any? Poquíssimes i moltes menys que les que he viscut a Taradell. Clar que jugo amb avantatge perquè Taradell és el meu poble i m’hi sento més identificat. Però si exceptuem que no tenim Cinema ni tampoc una Atlàntida que hagi costat, posem per cas, uns 30 milions d’euros amb les seves mega produccions… com a poble i activitats, penso, no quedem enrere.

I si a algú no agraden les activitats que genera l’Ajuntament i, sobretot, les nombroses entitats taradellenques, doncs que proposi. Que es llanci a l’aventura d’organitzar un acte més al seu gust. Perquè, com dic sempre, criticar des del sofà és molt còmode.

I faig aquesta reflexió sense haver rebut cap crítica. Només per activar la participació. Nosaltres des d’aquesta pàgina web, emparada amb l’Associació Taradell Cultura Digital, hem activat algunes iniciatives. Segur que no han estat al gust de tothom, però hem buscat alternatives, actes diferents a la resta d’entitats. No per ser l’hòstia, ni més macos que els altres, sinó per proposar actes complementaris i diferents.

Vam fer un tast amb maridatge de vins. Malauradament només hi van poder prendre part 20 persones, però vam tenir una demanda per encabir-n’hi més de 50. I ara a partir de la idea de tres joves taradellenques proposem una trobada per a aficionats/des a les labors. Algú pensarà que és una “xurrada”, però la idea és diversificar. Idear iniciatives que no s’han vist al poble. Generar participació.

Potser no serem 400 persones, però, sovint, l’èxit d’una iniciativa es mesura massa per la quantitat de participants. Potser serem 4 persones. Però, almenys, ens haurem aixecat del sofà i haurem proposat. Per tant, veniu el 27 de desembre a El Celler (18h) a treure-hi el cap. Feu un cafè, una cerveseta, mireu, xafardegeu… i llavors, com que haureu participat (sigui activament o passivament), tindreu autoritat moral per criticar l’acte o dir “A Taradell mai fan res de bo”.

Bon Nadal i critiqueu molt, però amb vessant constructiva!!!!!

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Miquel Vivet
Miquel Vivet
24 desembre 2013 10:20

Joan: Totalment d’acord. Es pot dir més alt, però més clar, no.