Inici Actualitat Les novetats literàries de Nadal a la Biblioteca

Les novetats literàries de Nadal a la Biblioteca

0
COMPARTIR

Avui us presentem la selecció de novetats per Nadal que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Cada mes des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-harry-quebertLa veritat sobre el cas Harry Quebert / Joel Dickier

Barcelona : La Campana, 2013

Sinopsi: Som al 2008. En Marcus Goldman, l’estrella més jove de les lletres americanes, no aconsegueix escriure la seva segona novel·la. Però en plena crisi d’inspiració li arriba la notícia: el seu amic i antic professor a la universitat, l’escriptor de culte Harry Quebert, és acusat d’haver assassinat, fa molt de temps, una noia de 15 anys amb qui va mantenir en secret una relació amorosa quan ell en tenia 34. Malgrat els anònims amenaçadors que rep, en Marcus decideix investigar el cas fins al final. Què va passar aquell estiu del 1975 a Nou Hampshire? Qui va matar la Nola Kellergan? Descobrir-ho pot salvar la vida al seu amic Harry, i per a ell pot representar l’oportunitat d’escriure el llibre d’èxit que li reclamen.

llibre-disparaDispara, yo ya estoy muerto / Júlia Navarro

Barcelona : Plaza & Janés, 2013

Sinopsi: Una novel·la de personatges les vides dels quals s’entrellacen amb moments clau de la Història, des del final del segle XIX fins als nostres dies, i que recrea el dia a dia de ciutats tan emblemàtiques com Sant Petersburg, París o Jerusalem.

llibre-khaled-hosseiniI el ressò de les muntanyes / Khaled Hosseini

Barcelona: Edicions 62, 2013

Sinopsi: L’Abdullah i la Pari són germans i s’estimen amb bogeria. Orfes de mare, viuen en un poblet de l’Afganistan amb el pare. Un bon dia, però, els nois emprenen un viatge a peu fins a Kabul. No sospiten que aviat les seves vides prendran rumbs oposats ni les conseqüències que això tindrà al llarg dels anys en la seva vida i en la de moltes altres persones…

llibre-1414 / Jean Echenoz

Barcelona: Raig verd, 2013

Sinopsi: Cinc homes han partit a la guerra. Una dona espera la tornada de dos. Falta per saber si tornaran. Quan. I en quin estat.

llibre-ultim-lapoL’últim lapó / Olivier Truc

Barcelona : Columna, 2013

Sinopsi: A Kautokeino, un poble sami enmig de la tundra, la gent espera amb entusiasme l’arribada d’un tambor recentment retrobat per un vell explorador francès. El retorn del tambor és tot un esdeveniment, i quan desapareix de sobte, les tensions creixen i les sospites apunten en diverses direccions.

llibre-dona-1000-grausLa dona a 1000 graus / Hallgrímur Helgason

Barcelona: Edicions 62, 2013

Sinopsi: La Herra té vuitanta anys, i, distanciada dels seus fills, fa temps que viu sola en un garatge de Reykjavík. Gràcies a Internet, però, es connecta amb el món sencer. Fumadora empedreïda i néta del primer president d’Islàndia, la Herra va passar la Segona Guerra Mundial a Dinamarca i Alemanya. Més tard va viatjar pel continent americà, on va estudiar fotografia, es va casar i va perdre un fill. A principis dels seixanta, en una estada a Hamburg fins i tot va fer amistat amb els Beatles, però finalment va tornar a Islàndia. Ara no té cap ganes de passar un altre Nadal sola i ha decidit planificar la seva mort. Ha dubtat força, però s’ha decantat per la cremació. Mentre espera que el forn s’escalfi a mil graus, aprofita per fer balanç del passat i organitza les seves darreres revenges…

Novel·la Juvenil

llibre-corazonEl Cor de jade / Jordi Sierra i Fabrra

Barcelona : Cruïlla, 2013

Sinopsi: Novel·la de fantasia ambientada a la Xina dels emperadors. En una època de gran sequera i de guerres entre els grans senyors que dominen les diverses regions del país, el destí ha triat tres germans perquè emprenguin la gesta més difícil: salvar la natura d’una mort imminent que l’amenaça. Per fer-ho hauran de tornar una pedra simbòlica, el cor de jade, al lloc del qual va desaparèixer, fa temps. Tots tres, cadascú a la seva manera i segons les seves possibilitats i habilitats, s’hauran d’enfrontar a l’odi i la injustícia, hauran de sobreviure a batalles i a tirans, però també descobriran l’amistat i l’amor. A més, comptaran amb un aliat de poder indiscutible: la màgia.

llibre-voldria-fossis-tuVoldria que fossis tu / Lorenza Bernardi; traducció de Laia Font i Mateu

Barcelona : Fanbooks, 2013

Sinopsi: Un missatge i una bonica història d’amor acompanyada de la cançó A tot color d’Els Catarres, feta exclusivament per aquesta novel·la. Què faries si per error rebessis un missatge d’un noi que no coneixes de res? La Bea, tímida i seriosa com és, no en té cap dubte: l’esborraria de seguida. Resulta, però, que el missatge parla del seu llibre preferit i no es pot resistir a la temptació de contestar. Entre ells dos comença així una correspondència intensa. Dia rere dia, la Bea descobreix que té un munt de coses en comú amb aquell noi misteriós. Mentrestant, però, a l’escola coneix l’Albert, insuportable. Li sembla que aquell noi no perd l’ocasió de deixar-la en ridícul i no hi vol tenir res a veure. Però el destí, ja se sap, juga males passades…

Web: http://www.voldriaquefossistu.com/

 

Cinema

film-anna-kareninaAnna Karenina/ Joe Wright

Intèrprets: Keira Knightley, Jude Law, Kelly Macdonald.

Gènere: Drama

Sinposi:  El film ens trasllada a la Rússia de l’any 1874. Anna Karenina és una dona molt bonica que està casada amb un alt funcionari de l’alta societat de Sant Petersburg. Anna rep una carta del seu germà Oblonski, que li demana que l’ajudi a salvar el seu matrimoni. En el transcurs del viatge cap a Moscou coincideix amb el comte Wronsky. Des del primer moment se sent atreta per l’oficial…

Tràiler: http://www.youtube.com/watch?v=bom5tvSIzr0

film-noNO / Pablo Larraín

Intèrprets: Gael García Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers, Luis Gnecco.

Gènere: Drama

Sinopsi: Quan el sanguinari dictador xilè Augusto Pinochet, cedint a la pressió internacional, consent a sotmetre la seva presidència a referèndum el 1988, els dirigents opositors persuadeixen un publicitari jove i brillant, René Saavedra, que esdevingui la punta de llança de la seva campanya. Amb molts pocs mitjans i vigilats tothora pels homes de Pinochet, Saavedra i el seu equip conceben un pla audaç per a guanyar el referèndum i alliberar el país de l’opressió.

Tràiler: http://www.youtube.com/watch?v=zWEFdzqX60Q

film-vueloEl vuelo / Robert Zemeckis

Intèrprets: Denzel Washington, Don Cheadle, Kelly Reilly…

Gènere: Drama

Sinopsi: El Capità Whitaker aconsegueix fer aterrar l’avió després d’una catàstrofe i salva gairebé tots els passatgers però la investigació dels fets presenta seriosos dubtes…

Tràiler: http://www.youtube.com/watch?v=wMi1foCDnLwhttp

 

Secció infantil 

llibre-petonetsPetonets! / Jean Ho-seon

Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, 2013

Edat: de 0 a 4 anys

Sinopsi: Comencem el divertit joc de donar petons a casa. Muà! A l’osset de peluix… Muà! Al llençolet… Muà! Als contes… Muà! Als peixets de l’aquari… Al gosset, als núvols que passen per la finestra, a les nines, al mirall… A tots ells MUÀ!!! Un tendre conte d’afecte i d’amor.

llibre-avia-gangsterL’Àvia gàngster / David Williams / Il·lustracions de Tony Ross

Barcelona: Montena, 2013

Col·lecció: La increïble història de…

Edat: a partir de 10 anys

Sinopsi:  Vols conèixer l’àvia d’en Ben? Segur que et semblarà la típica àvia de manual: cabells blancs, dentadura postissa i es guarda el mocador a la màniga de la brusa. Però hi ha una altra cosa… Aquesta àvia és una lladre de joies buscada i perseguida a tot el món!!!

Una història d’humor i aventures de l’autor número 1 a Anglaterra.

llibre-dinosauresEls dinosaures / Yves Lignereux / Il·lustracions naturalistes d’Anne Eydoux / altres il·lustracions de Sophie Lebot

Barcelona: Cruïlla, 2013

Col·lecció: Exploro la natura

Sinopsi: Un llibre per descobrir els dinosaures i tot el seu món. D’on vénen els dinosaures? Com es reproduïen? Tenien polls? Quant mesuraven els dinosaures més grans? Per què van desaparèixer? Tots aquests i molts més secrets per conèixer aquests éssers impressionants!

llibre-bebes-aiguaBebès a l’aigua! Jugar, flotar, nedar / Noemí Suriol Puigvert

Barcelona: Luciérnaga, 2013

Sinopsi: L’aigua és un espai fantàstic perquè els nens es desenvolupin i enforteixin els vincles amb els seus pares. Iniciar-se en l’activitat aquàtica des que són nadons els ajuda en el desenvolupament psicomotriu i els proporciona moments d’una felicitat impagable, però també els pot posar en perill si no coneixen bé els seus límits. Aquest llibre ens explica pas a pas el mètode de Lenoarmi per créixer i desenvolupar-se de manera segura i divertida dins l’aigua. A Lenoarmi es treballa perquè els nens aprenguin els seus límits a l’aigua però sense que agafin por. A través d’exercicis que transmeten relaxació i complicitat amb l’adult que els acompanya, els nens aprenen de manera natural i progressiva què poden fer i què no mentre desenvolupen les habilitats d’immersió i flotació.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments