Inici Actualitat Es recullen dues tones i mitja de roba usada amb la campanya...

Es recullen dues tones i mitja de roba usada amb la campanya porta a porta

0
COMPARTIR

recollida-roba-usada2

La prova pilot de recollida selectiva de roba usada va aconseguir recuperar  dues tones i mitja en el total de municipis que hi van participar. Aquests eren Aiguafreda, Balenyà, Folgueroles, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell i Tona.

Amb la roba recollida s’han omplert 18 sacs d’1 metre cúbic de triatge tèxtil especialitzada on es seleccionaran les peces. A través d’aquest procés es pot tornar a utilitzar aproximadament el 50% d’aquesta roba. El 40% torna a la indústria en forma de matèries primeres i el 10% restant sol ser destruït, si no es pot aprofitar.

recollida-roba-usadaDes de la Mancomunitat La Plana es constata que aquesta recollida específica ha estat molt ben acollida entre la població, malgrat algunes incidències en relació a l’horari de treure les bosses al carrer o que en alguns municipis uns vehicles externs van recollir bosses sense autorització. Amb tot, aquesta prova pilot ha iniciat un camí que possiblement tindrà continuïtat en un futur proper.

La roba, dins unes bosses especifiques que s’havien repartit amb anterioritat, o bé en bosses qualsevol, calia deixar-la davant el portal de casa. L’objectiu principal era evitar que la roba usada es llenci a la fracció dels materials reciclables i al rebuig i, sobretot, fer-ne una correcta gestió aprofitant un recurs amb un alt valor social, econòmic i ambiental.

recollida-roba-usada1

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments