Inici Actualitat Novetats literàries de novembre a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries de novembre a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Després de dos mesos, aquesta és la selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes d’octubre i novembre. Cada mes des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-estrella-diableL’Estrella del dialbe / Jo Nesbo

Barcelona : Proa, 2010

Sinopsi: Una noia apareix assassinada en un pis d’Oslo. El cadàver presenta un dit amputat i un diamant clavat sota la parpella. És un diamant vermell de cinc puntes: la firma que l’assassí anirà estampant en els cossos de totes les altres seves víctimes. És estiu i mig cos de policia fa vacances, de manera que el cap de la Unitat d’Homicidis d’Oslo es veu obligat a cridar l’inspector Harry Hole perquè es faci càrrec del cas. Harry pràcticament s’ha separat de Rakel i ha recaigut en l’alcoholisme. Viu un dels moments més negres de la seva carrera i sap que, si no es remunta, té els dies comptats com a inspector. Harry es compromet molt amb la investigació, però es veu obligat a treballar al costat de Tom Waaler, un superior que no li acaba d’inspirar confiança. I mentre treu l’entrellat dels assassinats en sèrie, descobreix amb horror que el diable també s’ha infiltrat dins el cos de policia mateix.

llibre-cos-humaEl cos humà / Paolo Giordano

Barcelona : Edicions 62, 2013

Sinopsi: El sergent Antonio René comanda un escamot de nois molt joves. Per a gairebé tots ells, la missió a l’Afganistan és la primera gran prova de la seva vida. La seva destinació, una base d’operacions al mig del desert, és un dels llocs més perillosos de tota l’àrea en conflicte. Esgotats per la calor, el brogit i la por, de dia els soldats reconstrueixen la vida que coneixen, visiten el metge i procuren distreure’s. Fins que arriba el dia en què s’han d’endinsar en territori enemic i de sobte es veuen forçats a passar comptes amb tot allò que han deixat en suspens. Quan tornin a casa, ja hauran sobrepassat irreversiblement la línia que separa la joventut de l’edat adulta.

llibre-mou-monEl que mou el món / Kirmen Uribe

Barcelona: Edicions 62, 2013

Sinopsi: El maig del 1937, després del bombardeig de Gernika, milers de nens bascos han de sortir del port de Santurtzi rumb a l’exili. Entre ells hi ha Karmentxu, una nena de vuit anys que és acollida a Gant, Bèlgica, per l’escriptor fl amenc Robert Mussche. Amb l’arribada de la nena, la vida solitària de l’escriptor i de la seva família canvia i els esdeveniments se succeeixen. De rerefons d’aquestes vides entrellaçades, la tempesta que arrossega Europa des dels anys despreocupats d’entreguerres, la Guerra Civil i l’esclat de la Segona Guerra Mundial, en una narració que, construïda com un mosaic, arriba fins als nostres dies i dóna lloc a un desenllaç imprevist.

llibre-temps-innocenciaTemps d’innocència / Carme Riera

Barcelona: Edicions 62, 2013

Sinopsi: Amb la mirada d’una nena que descobreix el món, Carme Riera evoca l’univers de la seva infantesa, la Mallorca dels anys cinquanta i seixanta, a través de petits retalls de vida i família. Un recull d’estampes que ens conviden a conèixer el padrí Pau i la senyora àvia, la tia Celestina, la casa de Palma, els estius a sa Martineta, les olors del «colmado» de Can Rasca, el descobriment de la lectura, les oliveres màgiques que feien olives dolces o les relacions de la família amb Llorenç Villalonga, Camilo José Cela o Albert Camus. Un seguit d’històries i anècdotes amb què l’autora rememora escenes de quan era petita i que sovint han inspirat les seves novel•les, un recorregut íntim i nostàlgic que retrata una família de la burgesia mallorquina i recrea el paradís perdut de la infantesa, un món que ja no existeix.

llibre-años-luzAños luz / James Salter

Barcelona : Salamandra, 2013

Sinopsi: La vida dels Berland passa tranquil·la estre Manhattan i una vella casa al nord de Nova York. Sembla que viuen una vida harmoniosa i idílica, en un estat de felicitat i plenitud que potser no és el ben bé el que sembla… James Salter està considerat un dels millors escriptors nordamericans del segle XX

llibre-passio-italianaLa Passió italiana / Josep-Lluís Carod-Rovira

València: Tres i Quatre, 2012

Sinopsi: La passió italiana és, tot alhora, llibre de memòries i quadern de viatges, retrats literaris i erudició cultural, mirada a la història i prosa lírica, amb passejades inesperades pel món de la gastronomia i el cinema. El recorregut pels propis llocs de la memòria té un f il conductor: Itàlia i la Mediterrània.

Cinema

dvd-amorAmor / Michael Haneke

Intèrprets: Emmanuelle Riva, Jean-Louis Trintignant.

Gènere: Drama

Sinopsi: Georges i Anne són octogenaris, cultivats culturalment i tots dos mestres jubilats de música. La seva filla, que també es dedica a la música, viu a l’estranger amb la seva família. Un dia, Anne té un petit accident cerebrovascular. Quan surt de l’hospital i torna a casa, té un costat paralitzat. L’amor d’aquesta parella es posarà a prova.

dvd-lincolnLincoln / Steven Spielberg

Intèrprets: Daniel Day-Lewis, Tommy Lee Jones, Sally Field, Joseph Gordon-Levitt.

Gènere: Drama

Sinopsi: El film es centra en els agitats últims mesos en exercici del setzè president dels Estats Units. En una nació dividida per la guerra i on bufen forts vents de canvi, Abraham Lincoln emprèn un conjunt d’accions amb l’objectiu de posar fi a la guerra, unir el país i abolir l’esclavitud.

Web: http://www.lincolnlapelicula.es/

dvd-imposibleLo impossible / J.A. Bayona

Intèrprets: Ewan McGregor, Naomi Watts.

Gènere: Drama

Sinposi: María, Henry i els seus tres fills comencen les vacances d’hivern a Tailàndia. El matí del 26 de desembre, la família es relaxa a la piscina després del dia de Nadal. De sobte el mar es converteix en un violent mur d’aigua negra, una terrible onada que engoleix i arrossega tot el que troba al seu pas. El film està basat en una història real que va tenir lloc durant el tsunami de la costa tailandesa l’any 2004.

Web: http://www.loimposible-lapelicula.com/

dvd-cuerpoEl cuerpo / Oriol Paulo

Intèrprets: Belén Rueda, Hugo Silva, José Coronado.

Gènere: Drama

Sinopsi: El vigilant nocturn d’un dipòsit de cadàvers és atropellat després d’abandonar el seu lloc de treball en estat de pànic. Quan la policia es presenta per investigar, descobreix que el cadàver d’una dona morta recentment ha desaparegut. A partir d’aquí comença una investigació intensa i misteriosa sobre les causes de la mort de la dona i la desaparició del cos.

Web: http://www.sites.sonypicturesreleasing.es/sites/elcuerpo/teaser/

dvd-blancanievesBlancanieves / Pablo Berger

Intèrprets: Maribel Verdú, Daniel Giménez Cacho, Ángela Molina

Gènere: Pel·lícules mudes

Sinposi: Adaptació del popular conte dels germans Grimm, ambientada als anys 20 al sud d’Espanya. Blancaneu és Carmen, una bella jove amb una infància turmentada per la seva terrible madrastra, Encarna. Fugint del seu passat, Carmen emprendrà un apassionant viatge acompanyada pels seus nous amics: una colla de toreros nans.

Web: http://www.blancanieves.es/

 

Secció infantil 

llibre-nicomedesNicomedes el pelón / Pinto & Chinto

Sevilla: Kalandraka, 2013

Edat: de 0 a 6 anys

Sinopsi: Nicomedes té una esplèndida cabellera pèl-roja, però poc a poc va perdent cabells i més cabells… fins que es queda calb del tot. Però com que Nicomedes no té ni un pèl de tonto, mai millor dir, comença a plantejar-se enginyoses alternatives a la seva calba, cada una més absurda que l’anterior. A grans mals, grans remeis!

Original, simpàtic i surrealista conte sobre la capacitat de ser creatiu i optimista davant de les situacions que ens planteja la vida.

llibre-lola-vola

La Lola vola i altres històries horripilants / Wilfried von Bredow / Anke Kuhl (il·lustracions)

Barcelona:

Sinopsi: Sinopsi: Set historietes curtes, escrites en vers i molt dinàmiques, tan pel què fa al text com a les il·lustracions. El tret en comú de tots set contes és el sentit de l’humor i el missatge moralitzador de cada una.

llibre-darth-vaderDarth Vader e hijo / Jeffrey Brown

Barcelona: Planeata DeAgostini, 2013

Edat: a partir de 12 anys

Sinopsi: “Hace mucho tiempo, en una galaxia muy, muy lejana…”. Darth Vader, Lord Fosc de l’Ordre Sith, lidera l’imperi galàctic contra l’heroica Aliança Rebel, però primer s’ha d’ocupar del seu fill… Aquest còmic per a petits, o no tant petits, parteix de la situació hipotètica que el dolent de la peli d’Star Wars s’ha de fer càrrec del seu fill Luke, de 4 anys. Com és Darth Vader com a pare? Com és Luke Skywalker com a fill?

L’humorista gràfic Jeffrey Brown presenta en aquest còmic una sèrie de gags en forma de làmines, la majoria d’elles amb una sola vinyeta, d’un to juvenil, gairebé adult, encara que les il·lustracions son infantils. Un autèntic àlbum familiar ple de moments entranyables (i galàctics!) entre pare i fill.

llibre-guia-ausGuia d’aus per descobrir en família / Mary Rial (text) / Ángel Domínguez (il·lustraciones)

Barcelona: Vox, cop. 2013

Edat: a partir de 6 anys i adults

Sinopsi: Observar i reconèixer les aus en el seu medi natural és una experiència magnífica per fer en família, durant qualsevol estació de l’any i en qualsevol indret de la península Ibèrica, Balears i Canàries. Aquesta guia presenta les 50 varietats d’aus més comunes al nostre territori i reflecteix la riquesa i diversitat de les nostres àrees naturals. Hi apareixen ressenyades també les gairebé 600 ZEPAS (Zones d’Especial Protecció per a les Aus) i ens conviden a gaudir d’aquests espais privilegiats per a l’observació d’aus ( Aiguamolls de l’Alt Empordà, Parc Nacional d’Aigüestortes, S’Albufera, el Delta de l’Ebre, Ordesa, Urdaibai, Pics d’Europa, Roncesvalles…

Els dibuixos d’Ángel Domínguez mostren tots els detalls de les aus reproduïdes tan en repòs com durant el vol; unes il·lustracions que ens ajudaran a reconèixer cada espècie, amb textos sobre el seu hàbitat, alimentació i costums.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments