Inici Actualitat Mor el taradellenc Josep Romeu, exmestre i activista cultural

Mor el taradellenc Josep Romeu, exmestre i activista cultural

2
COMPARTIR
Foto: Nació Digital
Foto: Nació Digital
Foto: Nació Digital

El taradellenc Josep Romeu, mestre de professió, escriptor i activista cultural, va morir sobtadament aquest dilluns al vespre a Taradell. Romeu era molt conegut perquè, entre d’altres, havia publicat tres novel·les i s’havia dedicat a la gestió cultural, sent un dels impulsors de l’Observatori de la llengua catalana (2004-2007). També havia participat durant molts anys en tertúlies i programes culturals a Televisió d’Osona (TVO) de 1990 a 2003. L’enterrament es farà demà dimecres a les 4 de la tarda al tanatori de Vic.

En l’àmbit periodístic també havia estat corresponsal d’El Correo Catalán i Mundo Diario (2976-1977), articulista a El 9 Nou i La Marxa, director de la revista Vilatorta (1991-1996), director de la revista ACCiÓ, coordinador de la revista Europa de les Nacions (200-2004) i director de Ciutat Nord (2002-2003).

Josep Romeu va néixer a Vic el 1952, però feia molts anys que vivia a Taradell a la urbanització La Roca. Feia poc temps que s’havia jubilat després d’exercir de mestre a l’escola Les Pinediques. Les seves novel·les publicades són: Temps de pluja (2005-Premi Valldaura de Novel·la Memorial Pere Calders), Olga (2007) i L’herència del senyor Charles (2011), juntament amb un diccionari sobre les llengües del món, entre d’altres publicacions.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jaume Juvany
Jaume Juvany
12 novembre 2013 23:37

Josep gràcies per tot el que ens has donat.

Josep Miret
Josep Miret
12 novembre 2013 21:16

Notícies com aquesta no les hauríem de llegir mai.
Mostrar el meu condol a la familia, conscient que perdem un bon mestre en el sentit més ampli de la vida i un pensador i lluitador pel nostre demà.
Se’m farà difícil no poder seguir els teus escrits, tant profunds i tant enaltidors.
Gràcies Josep per la feina feta.
Procurarem servar els teus ideals fins a llibertat anhelada.
Visca Catalunya Lliure!