Inici Actualitat Taradell acull la presentació de la campanya ‘Signa un vot’ per la...

Taradell acull la presentació de la campanya ‘Signa un vot’ per la independència

0
COMPARTIR

campanya-vot-independencia

El Centre cultural Costa i Font de Taradell va acollir aquest dilluns al vespre la presentació oficial de la campanya ‘Signa un vot’ per la Independència a Osona, el Lluçanès i el Ripollès.

La presentació de la campanya va anar a càrrec de Ramon Plans, membre de la junta peticional regional en representació del Lluçanès, i Arnau Galobardes i Santi Pons, com a membres de la junta peticional regional d’Osona i el Ripollès.

Santi Pons va destacar que “des de l’Assemblea Nacional Catalana som conscients que ens trobem en el moment decisiu del procés cap l’assoliment d’un nou Estat i que d’una manera o altra, hem de poder decidir aquest nostre futur. I això vol dir, que el poble ha de poder manifestar i exterioritzar la seva voluntat d’alguna manera”.

“Davant la possibilitat , per no dir certesa, que el Govern espanyol prohibeixi qualsevol tipus de consulta o referèndum, o que els nostres polítics puguin tenir alguna vacil·lació o dificultat en empènyer la seva celebració”, l’ANC ha buscat una fórmula per tal que el poble de Catalunya pugui fer arribar aquest ‘vot’ (en el sentit de ‘voluntat’) a les nostres institucions (i de rebot a la comunitat internacional perquè tinguin coneixement clar de la voluntat del nostre poble), i fer-ho d’una manera totalment legal segons la pròpia llei espanyola.

La campanya ‘Signa un Vot’ es basa en la figura legal del “”dret de petició”. El dret de petició està recollit en l’article 29 de la Constitució Espanyola (on es diu que “tots els espanyols tindran el dret de petició individual i col·lectiva, per escrit, en la forma i amb els efectes que determini la llei”), i desenvolupat en la Llei Orgànica (espanyola) 4/2001 del Dret de Petició que diu que aquest dret es pot exercir davant de qualsevol institució pública, administració o autoritat, respecte de les matèries de la seva competència.

Així, amb el ‘Signa un vot’ la persona, omplint una instància, estarà demanant al Parlament de Catalunya:

– Que dugui a terme totes les actuacions necessàries per tal que es pugui celebrar no més tard del 31 de maig de 2014 una consulta democràtica i vinculant en la que es pregunti als ciutadans si volen que Catalunya sigui un estat independent.

– Que, en cas que l’Estat espanyol no permeti aquesta consulta, serveixi aquesta petició, signada, com a manifestació lliure de la voluntat del signant per tal que els representants electes del poble de Catalunya puguin declarar la independència d’acord amb el dret internacional, no més tard del 11 de setembre de 2014.

Arnau Galobardes va explicar que la recollida de ‘vots’ a les comarques del Lluçanès, Osona i Ripollès s’iniciarà en les properes setmanes. La recollida es farà mitjançant dos mecanismes: per una banda, les Assemblees Territorials (AT) de les nostres comarques ubicaran punts de recollida itinerants al carrer. Per altra banda, algunes AT establiran punts de recollida fixes. És el cas per exemple de les AT de Vic (Rambla de Montcada 2 de Vic) o de la Vall del Ges (Hotel d’Entitats Josep Bardolet de Torelló).

Ja sigui d’una manera o d’una altra la recollida de vots es fa sempre a través d’apoderats de l’ANC. Aquests apoderats són socis de l’ANC que han seguit una formació específica per a realitzar la recollida seguint la normativa establerta. Actualment, a les nostres comarques, ja hi ha uns 150 apoderats preparats per iniciar la campanya.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments