Inici Actualitat ERC reclama justícia pels afusellaments franquistes, entre ells el de l’alcalde de...

ERC reclama justícia pels afusellaments franquistes, entre ells el de l’alcalde de Taradell Ramon Blasi

0
COMPARTIR
Foto del twitter de Joan Tardà, amb la magistrada Maria Servini
Foto del twitter de Joan Tardà, amb la magistrada Maria Servini
Foto del twitter de Joan Tardà, amb la magistrada Maria Servini

El diputat d’ERC, Joan Tardà, va presentar aquest dimarts 15 d’octubre a Buenos Aires una querella a la justícia argentina en nom d’ERC contra l’Estat espanyol pels assassinats realitzats pel franquisme al president de la Generalitat, Lluís Companys, i a 45 alcaldes catalans. Entre ells, hi ha l’alcalde Ramon Blasi i Blasi, que va ser batlle de Taradell del 15 d’octubre de 1936 fins al final de la Guerra civil.

Blasi va ser alcalde d’ERC, substituint a Adolf Roca i Toneu que havia estat designat alcalde el 26 de juliol de 1936, però va cessar el 15 d’octubre d’aquell any. També havia estat regidor a l’Ajuntament de Taradell durant el primer mandat amb ajuntaments democràtics (1931-1934).

Segons Tardà, “tard o d’hora havia de passar el que està passant, que un cop tancades les portes per fer justícia a l’Estat espanyol, s’ha de recórrer a la justícia universal per fer justícia sobre els crims del franquisme i acabar amb el conegut com a model d’impunitat espanyol, que s’empara un cop rere altre en la Llei d’Amnistia per tancar una xarxa de silenci sobre el franquisme i obstruir l’acció de la justícia”.

La querella ha estat redactada pels lletrats Gemma Calvet, Jordi Cortada i l’advocat argentí César Sivo, i s’ha adreçat a la jutgessa Servini de Cubria que instrueix el cas.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments