Inici Actualitat Taradell.com difondrà l’arxiu fotogràfic del taradellenc Daniel Molsosa

Taradell.com difondrà l’arxiu fotogràfic del taradellenc Daniel Molsosa

0
COMPARTIR

Pla Marenga-juny1956L’entitat Taradell Cultura Digital i Jaume Molsosa han arribat a un acord per difondre l’arxiu fotogràfic del taradellenc Daniel Molsosa i Vall-llovera. D’aquesta manera cada setmana (els dijous) a l’apartat  que hem titulat “Memòria històrica” es difondrà una fotografia que mostra la vida social de Taradell als anys 50.

Jaume Molsosa i Carrera és fill de Taradell, tot i que actualment viu a Torelló. Disposa d’un petit arxiu fotogràfic del seu pare Daniel Molsosa i Vall-llovera- En Daniel treballava de contramestre a can Costa i Font en el torn de matí. A les tardes, amb el seu germà Ramon, van muntar un petit negoci de fotografia. Això va ser entre els anys 1952 i 1958.

Els avis paterns d’en Jaume eren Josep Molsosa (de can Carlics) i Teresa Vall-llovera (coneguda com la Valla, de can Vall). La mare, la Núria Carrera i Cassasas (de can Prunes), viu actualment a La Garriga, on es van traslladar per motius de feina.

En Jaume Molsosa disposa d’uns 10.000 negatius fotogràfics i des de fa dos anys els digitalitza a estones lliures. Tot i el pas dels anys els negatius estan en un molt bon estat de conservació. El seu objectiu és difondre aquest llegat i que els taradellencs en gaudeixin. Al mateix temps esperem que la seva difusió ajudi a completar la documentació de les fotografies, ja que els lectors podeu aportar la informació necessària per a identificar llocs, persones, dates i esdeveniments i fer que no es perdi la memòria històrica de Taradell.

Amb cada imatge, en Jaume hi adjuntarà les dades de què disposi així com una ressenya de records personals. Esteu convidats a rectificar i complementar tot allò en què la seva memòria no allargui més.

Avui us presentem una foto històrica de Taradell, que ja podeu trobar a l’apartat “Memòria històrica“, situat al menú superior de la web, o més avall a la dreta en la fotografia destacada.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments