Inici Actualitat Ambient festiu a Taradell en el 20è aniversari de la trobada de...

Ambient festiu a Taradell en el 20è aniversari de la trobada de gegants

1
COMPARTIR

trobada-gegantera-20132

Ambient festiu a Taradell aquest diumenge durant la 20a edició de la Trobada de gegants, organitzada per la Colla jove de geganters i grallers de Taradell. El bon temps i la presència d’una catorzena de colles geganteres, majoritàriament d’Osona, van fer sortir molta genta al carrer per ballar al ritme de les gralles i els timbals.

Després de la plantada a la Ronda dels Vilademany i un esmorzar a can Costa i Font, es va fer la cercavila pels carrers cèntrics de Taradell. Hi participaven les colles de Sant Julià de Vilatorta, Manlleu, Sant Vicenç de Torelló, Sant Pere de Torelló, Prats de Lluçanès, Aiguafreda, Gironella, Sant Miquel de Balenyà, Torelló, Sant Llorenç d’Hortons, Dosrius, Santa Perpètua de Mogoda i del barri de Santa Anna (Vic).

La trobada es va tancar amb una ballada conjunta de totes les colles participants a l’aparcament de la Carpa. Cal destacar que, a banda de donar un record a totes les colles, també es va fer un reconeixement a Xevi Codina, exmembre de la Colla gegantera de Taradell.

Els gegants de Taradell, Guillem de Mont-rodon i Tiburgeta, daten del 25 d’agost de 1977, tot i que els actuals no són els originaris.

[shashin type=”albumphotos” id=”17″ size=”small” crop=”n” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
EDUARD FREIXAS GODAYOL
30 setembre 2013 17:55

Els gegants és una de les cultures més maques i tradicionals. Visc els gegants!