Inici Actualitat Gemma Calvet a Taradell: “La via del pacte i diàleg amb l’estat...

Gemma Calvet a Taradell: “La via del pacte i diàleg amb l’estat espanyol s’ha exhaurit”

0
COMPARTIR

ERC-gemma-calvet2

La diputada d’ERC, Gemma Calvet, va ser aquest dissabte a Taradell per parlar de com veu el panorama polític i nacional actual. Prop d’un centenar de persones van assistir a l’acte al Parc de la Font Gran. Calvet va defensar el dret a decidir i el compromís per fer un referèndum.

Segons Calvet, “és moment de comprometre’s en una nova manera de fer política perquè la gent ens ho està demanant”. I per la diputada d’ERC els primers a fer-ho han de ser els polítics. De fet, Calvet va insistir en moltes ocasions que s’han de canviar les maneres de fer, fent autocrítica, però “garantint la igualtat d’oportunits, la justícia social i els drets universals”.

ERC-gemma-calvetTambé va elogiar en tot moment la societat civil perquè està marcant el camí a seguir per als polítics i va destacar la Via Catalana que demostra que “la ciutadania lidera el procés nacionalista”.

Al mateix temps, va defensar amb fermesa el dret a decidir i la convocatòria d’una consulta perquè “la via del pacte, diàleg i confiança amb l’estat espanyol s’ha exhaurit”. Gemma Calvet, fins i tot, va afirmar que és legal convocar un referèndum perquè “la Constitució espanyola parla de la unitat indissoluble d’Espanya, però en cap moment diu que no es pugui preguntar per aquesta unitat”.

Finalment, també va destacar que Catalunya està fent la seva transició nacional perquè “la transició democràtica espanyola és un vaixell amb molts forats i s’està enfonsant”. I va afirmar que és un procés imparable perquè té la força de la gent.

L’acte va comptar amb un berenar per a tots els assistents, que es va fer abans de començar els parlaments.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments