Inici Actualitat El tast de vins amb maridatge de xocolates recull 200 euros per...

El tast de vins amb maridatge de xocolates recull 200 euros per Càritas Taradell

1
COMPARTIR

tast-vi-amb-xocolata2

Vint afortunats van poder gaudir del primer Tast de vins amb maridatge de xocolates, organitzat conjuntament per Mas Gasala, El Xocolater de Taradell, Caves Mont-Ferrant i Taradell Cultura Digital. La iniciativa tenia un caràcter solidari i tots els diners de les inscripcions es van donar íntegrament a Càritas Parroquial Taradell. En total es van recollir 200 euros. Teresa Serrallonga i Araceli García, en representació de Càritas, van rebre els diners.

Pel que fa al tast, els comensals van disfrutar de valent amb una proposta exclusiva. Primer de tot, van ser rebuts al cobert  exterior de Mas Gasala on van poder degustar una copa de cava amb petites peces de xocolata. Tot seguit, els participants van fer una visita guiada per les instal·lacions de Mas Gasala. Es tracta d’una antiga masia catalana que data del segle XI i que ha estat restaurada i ofereix allotjament rural des de fa dos anys.

tast-vi-amb-xocolataAl menjador és on es va fer el tast guiat per Raül Cegarra, el Xocolater de Taradell, i Carles Datzira, representant de Caves Mont-Ferrant. Tot i la dificultat de maridar vi amb xocolata, primer de tot van tastar una xocolata Mexique amb un 66% de cacau, molt de gust a regalèssia i un toc picant. El vi proposat era un Parful de pansa (Marquès d’Alella), vi blanc sec en boca i ranci olfactivament.

El segon maridatge va ser amb la xocolata  “Alto El Sol” (65% de cacau) molt afruitada i amb un toc àcid. El vi era un Santbru Portal del Montsant (D.O. Montsant) amb una sensació de regalèssia i fruits del bosc i sedós en boca.

La tercera proposta va ser la xocolata “Tanzanie” (75% de cacau), una xocolata africana amb un gust molt àcid. El vi escollit va ser un Perfum de Viogner (Marquès d’Alella), un vi greixós amb un punt dolç elegant.

I el quart maridatge consisita en la xocolata “Caligo” (69% de cacau) que combina tres cacaus de diferent origen (Madagascar, Sao Tomé i Principe, i Santo Domingo). Una xocolata afruitada amb poca dolçor i un toc picant. En aquest cas es va maridar amb un Cava Parxet amb una sensació de fruits vermells i unes bombolles “per netejar bé el paladar”.

tast-vi-amb-xocolata4I com a colofó hi havia la sorpresa. Els comensals van poder degustar uns postres consistents en una esfera de xocolata acompanyada per maduixa, gerds i polsims de galeta. En el seu interior, un cop desfeta l’esfera amb xocolata calenta, amagava trossets de mango. Acompanyat per un vi baix en alcohol. Un Curial (D.O. Moscati d’Asti) molt dolç.

Tot plegat amb l’acompanyament musical de Coloma Bertran (violí), Marc del Pino (acordió diatònic), i Joan Druguet (contrabaix), amb peces musicals triades especialment per a cada maridatge.

[shashin type=”albumphotos” id=”16″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jordi
Jordi
29 setembre 2013 18:31

Una experiència única, altament recomanable en la qual vam posar a prova tots els sentits. Felicito i animo als organitzadors a repetir-ho.