Inici Actualitat Novetats del mes de setembre a la Biblioteca de Taradell

Novetats del mes de setembre a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Aquesta és la selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes de juny. Cada mes des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

 

Novetats ficcióUlls de gel / Carolina Soler

Barcelona : Columna, 2013

Sinopsi: La Cerdanya, mes de novembre. Plou de matinada i una boira densa cobreix el fons de la vall. El cos d’en Jaume Bernat, el terratinent més poderós de la comarca, jeu inert sobre la terra gèlida d’una era. Entre els veïns, totes les sospites apunten a la Dana Prats: la seva família manté un litigi generacional amb la família Bernat per un assumpte de terres. Assetjada, la Dana demana ajuda a la seva amiga d’infància, l’advocada Kate Salas, que tornarà al seu poble natal disposada a demostrar la innocència de la seva amiga.

Novetats ficcióEstimada vida / Alice Munro

Barcelona : Club editor, 2013

Sinopsi: Cada nou llibre d’Alice Munro és un esdeveniment i una sorpresa. En aquest que acaba de publiar, l’escriptora adverteix: “Les quatre peces finals d’aquest llibre no són ben bé contes. Formen una unitat a part, autobiogràfica, en el fons, per bé que no sempre del tot fidel als fets. Em penso que són les primeres i les darreres paraules -i les més íntimes- que he de dir sobre la meva vida”. ¿I les altres peces? Les altres avancen de dret cap al misteri contingut en el més petit fragment de qualsevol vida. Cap als corrents irracionals que determinen les accions dels personatges més sensats. Cap a la perplexitat -i l’excitació- que significa formar part de la vida: tot això, Alice Munro ho diu com si fossin “les primeres i les darreres paraules” -les que sospesa, amb tot el seu talent i des d’una maduresa prodigiosa, una de les escriptores gegants de la nostra època.

Novetats ficcióQuan arribi el pirata i se m’emporti / Lluís Antòn Baulenas

Barcelona : RBA, 2013

Sinopsi: En Jesús Carducci i en Miquel-Deogràcies Gambús, normalment, no s haurien trobat mai. En Carducci, acaba de patir la pèrdua del seu germà petit i la fi d una relació amorosa turbulenta amb en Gerard. Té un petit gabinet d atenció mèdica al barri del Raval de Barcelona i un cop per setmana també dóna assistència sanitària als treballadors d una gran multinacional. En Gambús, patriarca d aquestaempresa, és un ancià de noranta-sis anys riquíssim, megalòman, amb un secret antic que l ha convertit en un criminal. Quan en Carducci, és citat a una reunió amb ell aparentment és perquè els uneix una improbable fascinació pel teòric anarcocapitalista Murray N. Rothbard. Però res no és el que sembla, i aviat l ancià li fa una insòlita proposta que en Carducci no sabrà rebutjar.

Novetats ficcióUna vida articulada / Josep Maria Espinàs

Barcelona : La Campana, 2013

Sinopsi: Escric aquestes ratlles a mig gener, quan tants moments de la meva vida ja són a la impremta. «La vida fuig i no s’atura una hora», va dir Petrarca. Té raó, però només és una raó cronològica. M’agradaria discutir-ho mentre plovisqueja i veig per la finestra una noia que passa protegida per un paraigua vermell. Com si fos una flor que camina.

Perquè la vida sí que s’atura, admirat Petrarca. El que no s’atura és el temps. La vida s’atura cada vegada que tenim la sort de saber mirar-la.

Carrego lentament la pipa. L’encenc. S’enfila el primer fum. Miro el cel gris de gener.

Gener és una paraula que prové del llatí janua, que significa «porta». Obro ara la porta d’aquesta hora nova. La vida sempre escriu.

És el temps el que esborra.

Novetats ficcióEl Crim del soldat / Erri de Luca

Sinopsi: Un vell criminal de guerra viu amb la seva filla, que es debat entre la repulsió i el deure d’atendre’l. L’home està convençut que l’únic crim del soldat és la derrota i que la victòria ho justifica tot. Ella no li ha preguntat mai res, no en vol saber res. Creu que els actes del seu pare no poden ser exculpats ni per cap circumstància ni pel moment històric. Una nit del final de l’estiu, en una fonda es troben, casualment, amb un escriptor expert en literatura jiddisch. Tots tres comparteixen una mateixa soledat, i també temors i obsessions semblants que es palesen sense que calgui parlar. Però un fet inesperat fa que el cercle es tanqui, almenys en part. Perquè per a la Càbala, l’última paraula és la venjança.

 

Novel·la juvenil

 

lllibre-katalepsisKatálepsis / Maria Carme Roca

Barcelona : La Galera, 2013

Premi Joaquim Ruyra 2012

Sinopsi: L’Eric pateix catalèpsia, una malaltia neurològica que el paralitza com si estigués mort, però que el manté conscient. Amb el seu amic Gerard treuen un profit molt perillós d’aquesta malaltia: busquen baralles a la sortida de les discoteques. Amb l’ajut de la cocaïna i la complicitat d’en Gerard, l’Eric es provoca atacs i fingeix morir. A l’institut, els seus companys no volen fer-se amb ells, i la Lara, la noia que li agrada a l’Eric, no li fa ni cas. Per venjar-se, l’Eric i en Gerard es proposen rebentar la festa de la nòvia de l’Alexis i fer el seu numeret particular. Però, com passa tantes vegades, fins i tot els millors plans fallen. Cosa no gaire recomanable quan estàs jugant amb la vida i la mort.

llibre-parcoParco / Jordi Sierra i Fabra

Madrid : Anaya, 2013

X Premio Anaya de Literatura Infantil y Juvenil

Sinopsi: “Parco no és una novel3la usual. Parco és un crit. Parco és una història diferent, al límit, esmolada, tallant com un ganivet, contundent, directa, un pols en temps foscos, on les veus dels indignats s’eleven per sobre de la por. I és també la història d’un de nosaltres, marginal, real, situada a l’extrem d’una vida. Una història que arrenca en un reformatori, amb un jove assassí, un misteri i una esperança que només es presenta al final, en l’últim sospir, l’última veu. Pel camí, la por, l’angoixa d’un món desesperat que busca sense trobar, amb un personatge el nom del qual no apareix en cap moment. Perquè Parco és un i són molts…” Així és com el propi Sierra i Fabra descriu aquesta obra.

llibre-recklessReckless II. Ombres vivents / basat en una història de Cornelia Funke i Lionel Wigram

Barcelona : Estrella Polar, 2013

Sinposi: Fa un any que el Jacob Reckless va salvar el seu germà Will, però va pagar un preu molt elevat per aconseguir-ho i podria morir en qualsevol moment. En algun lloc del mirall hi ha d’haver un remei pe a en Jacob, però ha dedicat massa esforços rere pistes equivocades. Ara, amb la Guineu, emprèn la recerca desesperada de l’únic objecte màgic que encara pot salvar-lo. És una cursa contra el temps i contra el goyl Nerron, que vol demostrar que és el millor buscador de tresors. Per a en Jacob Reckless en canvi, no és cap trivialitat: és una qüestió de vida o mort.

llibre-4-fantasticosLos 4 fantásticos: El maestro de muerte / guió. Mark Millar; dibuix: Bryan Hitch

Torroella de Montgrí : Panini, cop. 2013

Sinopsi: Arriba l’apoteòsica conclusió de l’etapa de Mark Millar i Bryan Hitch al capdavant de la Primera Família de Marvel amb la batalla final entre el Marquès de la Mort i Els 4 Fantàstics. Serà amb una aventura que recordaràs durant la resta de la teva vida. Després d’un viatge ple de genocidi i sadisme, els dolents que van ensenyar al Doctor Mort tot el que aquest sap estan preparats per arribar a la Terra!.

llibre-hokusaiHokusai / Shotaro Ishinomori

Barcelona : Editores de Tebeos, DL 2012

Sinposi: El mestre del manga Shotaro Ishinomori ens ofereix una biografia completa sobre els 90 anys de vida d’una de les grans figures fonamentals en l’esfera artística japonesa: Katsushika Hokusai. Les seves obres van influenciar enormement als pintors impressionistes de finals del segle XIX i en l’actualitat la seva obra “La gran ona de Kanagawa” és reconeguda a tot el món.

Obra completa en un únic volum de 600 pàgines que ens endinsa al Japó del segle XVIII.

 

Secció infantil 

 

Tres gallines i un paó / Lester LEls contraris / Xavier Deneux

Barcelona: Combel, 2013

Edat: de 0 a 3 anys

Sinopsi: De línia simple però moderna, aquest llibre és una nova col•lecció sobre les primeres descobertes dels més menuts. Un conte d’imatges i de formes en relleu sobre els contraris i les quantitats (dins/fora, alt/baix, molt/poc…), que crea un ric joc estètic i educatiu.

Tres gallines i un paó / Lester LEl Capità Calçotets i el retorn terrorífic de l’Andròmina Sucamulla / Dav Pilkey

Barcelona: Cruïlla, 2013

Edat: a partir de 7 anys

Sinopsi: Una nova entrega de la col·lecció del Capità Calçotets. El malvat professor Tirapets ha tornat, convertit en el terrorífic robot Andròmina Sucamulla que segresta en Jordi i l’Oriol, que tornen al passat per enforntar-se a uns pinxos curts de gambals.

Tres gallines i un paó / Lester LJan Plata: la cirda dels pirates / Josep L. Badal (text) / Jordi Lafebre (il·lustracions)

Barcelona: La Galera, 2013

Edat: a partir de 10 anys

Sinopsi: En Jan Plata és un nen somiador, devorador de llibres de nàutica, que viu amb la seva mare en una caseta vora la platja. No sap res del seu pare, i ningú no respon les seves preguntes. A la casa hi ha una campana daurada que no pot tocar perquè ho té prohibit. Però un dia en Jan decideix trencar aquesta norma i la seva vida canviarà per sempre, i començarà una aventura màgica i inesperada en què coneixerà un munt de criatures i personatges… però, sobretot, coneixerà el seu pare i el valor de l’amistat.

La crida dels pirates és una veritable història d’aventures, plena de màgia, molt tendra i especial perquè els lectors més joves s’iniciïn en aquest gènere.

Tres gallines i un paó / Lester LManualidades ecológicas para niños / Kate Lilley (text) / Carolyn Barber (fotografies)

Barcelona: Juventud, 2012

Edat: a partir de 3 anys i adults

Sinopsi: Aquest llibre comprèn 35 manualitats ecològiques, creatives i originals perquè els més menuts de la casa comparteixin i gaudeixin amb els adults. Les manualitats estan pensades per a nens en edat preescolar, i en la majoria dels casos s’utilitzen materials que podem trobar fàcilment a casa o que segurament acabaran a les escombraries. Cada treball, que porta implícita la idea del reciclatge, està descrit amb detall i acompanyat amb imatges de manera que el lector pugui seguir fàcilment cada pas de la confecció de l’objecte.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments