Inici Actualitat Taradell a la Via Catalana amb més de 1.500 persones i 14...

Taradell a la Via Catalana amb més de 1.500 persones i 14 autocars

5
COMPARTIR

via-catalana-2013

Espectacular participació dels taradellencs i taradellenques a la Via Catalana. Un total de 14 autocars van sortir de Taradell per participar a la iniciativa per reclamar la independència durant la Diada Nacional de Catalaunya. S’hi van sumar multitud de cotxes particulars. I es calcula que hi van ser presents més de 1.500 veïns del municipi (xifra aproximada, tot i que podria ser superior) i també moltes persones de pobles veïns com Santa Eugènia de Berga, Vic o Sant Miquel de Balenyà.

Foto: Maria Ricart (tram 500-Calella)
Foto: Maria Ricart (tram 500-Calella)

La majoria dels taradellencs van participar a la Via Catalana en els trams 692 i 693, corresponents al municipi de Biure (Alt Empordà). Però també hi havia taradellencs a Riudellots de la Selva, Girona, Barcelona, Bàscara, Caldes de Malavella (trams 570, 572, 574, 579), L’Ampolla (tram 75), Calella (tram 500), Aiguaviva (tram 582), Sant Carles de la Ràpita, Reus i en altres indrets de la geografia catalana.

Des de Taradell els 14 autocars van marxar entre quarts d’11 i quarts de 12 del matí amb un gran ambient festiu. I a Biure es van retrobar tots els que anaven en autocar i els que hi havien anat en cotxe particular. La Txaranga d’en Toca-sons, els bastoners de l’Esbart dansaire Sant Genís i els capgrossos van animar l’espera al municipi de l’Alt Empordà. Distribuïts entre el pavelló i el centre cívic els taradellencs van gaudir d’un gran acollida a Biure i van aprofitar per dinar. Tot seguit, desplaçament fins als dos trams i, de nou, molta animació i ganes de viure una Diada històrica.

via catalana1

A les 17:14 hores en punt va començar la Via Catalana, tot i que des de molt abans tothom ja estava al seu lloc omplint de sobres els dos trams. Crits d’Independència, onades de la cadena per la carretera i el cant dels Segadors van centrar les accions durant la cadena humana sempre amb tots els participants enllaçats amb les mans. I a les 6 de la tarda finalització de la iniciativa i amb molta paciència tornada cap a casa amb diverses retencions viàries.

Cal destacar que a Taradell l’església Sant Genís i la capella de Sant Llúcia van unir-se a la iniciativa fent repicar les campanes per donar inici a la cadena humana. I també destacar la gran organització feta per l’ANC Taradell, juntament amb tots els voluntaris que hi havia al tram i la coordinació dels membres de Protecció Civil de Taradell ajudant en tasques d’aparcament i de seguretat en els dos trams.

La Via Catalana ha completat 400 quilòmetres de recorregut passant per 86 municipis diferents. Més de 770 trams i uns 5.000 voluntaris, juntament amb uns 800 fotògrafs per fer la gigafoto van col·laborar. I cal destacar que abans de la Via Catalana es van fer més de 200 assajos de la cadena a diferents països del món.

Us deixem un ampli reportatge fotogràfic amb quasi 350 imatges de tot el que es va viure entre els participants dels trams 692 i 693:

[shashin type=”albumphotos” id=”15″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

5 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel
Gabriel
1 abril 2014 22:35

Felicitats a tots els que vàrem participar i a l’ANC com a organitzadors!!!
Junts som imparables!!!!!

Fàtima Izquierdo
Fàtima Izquierdo
17 setembre 2013 17:14

FELICITATS A l’ANC de TARADELL!!

taradellenca
taradellenca
12 setembre 2013 12:23

Felicitar a l’assamblea de Taradell per tot el treball que els ha suposat un èxit.

Maria Godayol
Maria Godayol
12 setembre 2013 11:23

Felicitats pel reportatge i moltes gràcies a tothom per ser-hi, un cop més hem demostrat del què som capaços, hem demostrat que fem servir el seny i la rauxa en la justa mesura i que a més sabem passar-nos-ho bé!!!!

Dolors
Dolors
12 setembre 2013 8:13

La més sincera felicitació a l’organització de la via catalana.

Junts podrem!