Inici Actualitat Ramon Serra: “Taradell és la capital de la independència de Catalunya”

Ramon Serra: “Taradell és la capital de la independència de Catalunya”

2
COMPARTIR

acte-independencia-20135

La Plaça de Taradell va acollir per segon any consecutiu un acte unitari de les principals formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament de Taradell per demanar la independència de Catalunya. El periodista taradellenc, Ramon Serra, va ser qui va dirigir-se al nombrós públic present.

acte-independencia-20132Serra va elogiar Taradell qualificant-lo de “capital de la independència” pel fet d’haver estat el municipi amb major participació entre els pobles més grans de 3.000 habitants en la consulta del 13-D. També per ser el municipi on SI va obtenir un percentatge més alt de vots en les eleccions de 2011 o la gran participació a la Cadena dels Gitanos i a la pròxima Via Catalana.

El periodista taradellenc va ser molt contundent en les seves afirmacions. Així, va dir que la Constitució espanyola “és il·legal perquè va ser feta sota la pressió dels militars” i que “ens trobem davant la muralla espanyola i l’hem de saltar si no volem morir ofegats”. Ramon Serra va recordar la situació d’ofec econòmic que viu Catalunya i va afirmar que després de la independència caldrà treballar molt pel català. “No és una llengua minoritària, sinó minoritzada”, va dir recordant que és la dotzena llengua més parlada a Europa.

Finalment, va manifestar que “tenim tanta pressa que hem d’anar a poc a poc”. Ho va dir referint-se al fet que cal lligar que “un cop independents marxem amb la butxaca plena” i que la gent no s’ha de desmoralitzar. “Si hem resistit 300 anys, podem fer-ho 300 dies més”, va dir.

Aquí podeu veure un fragment de la seva intervenció:

L’acte també va comptar amb la lectura del manifest per part del taradellenc Jordi Font i les actuacions de la Coral L’Arpa i el trio format per Pau Albert, flauta travessera, Oriol Codina, clarinets, i Maria Camps, trompeta i trombó. Els presents van acabar cantant els Segadors i amb crits d’Independència. La iniciativa estava convocada conjuntament per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Taradell.

acte-independencia-20134

acte-independencia-20133

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
RAMON SERRA
RAMON SERRA
7 setembre 2013 15:25

Moltes gràcies a tot el poble per la vostra organització i participació.

Gràcies de manera especial a TARADELL.COM no solament per aquesta informació sinó per la informació diària i molt completa sobre la nostra estimada vila. Llegint-vos cada dia em fa l’efecte que encara visc a Taradell.

Sempre endavant!
RAMON SERRA

Maria
Maria
7 setembre 2013 13:37

Fantàstic tot. L’organització i la presentació, molt correctes. En Jordi Font, expressiu, segur i engrescador en la lectura del manifest. La Coral l’Arpa amb l’escaient tria de les obres i la perfecta interpretació de les mateixes. Les mestrívoles melodies del tercet, retornant-nos les cançons populars d’aquesta mare terra, escoltades de llavis de nostres mares en la infantesa. En Ramon Serra Reig, un patriota lluitador, aferrissat defensor d’aquesta nostra Pàtria, en majúscula, CATALUNYA, en tots els seus vessants; exposant-nos un devessall de realitats, sentiments i raons per merèixer, lluitar i aconseguir ser lliures. La Plaça plena. No sols dels presents. Sinó… Llegeix més »