Inici Actualitat Els autocars de Taradell cap a la Via Catalana sortiran a partir...

Els autocars de Taradell cap a la Via Catalana sortiran a partir de les 10:30h

0
COMPARTIR

xerrada-via-catalana-2013El Centre cultural Costa i Font va acollir aquest dimecres al vespre la reunió informativa de l’ANC Taradell sobre la Via Catalana de l’11 de setembre. Els 14 autocars de Taradell marxaran cap a Biure (Alt Empordà) a partir de les 10:30h des del carrer Francesc Camprodon, Miquel Martí i Pol i passeig del Pujoló, on estaran estacionats. La concentració serà a partir de les 10:15h.

Està previst que durant aquest cap de setmana tots els inscrits de Taradell a la Via Catalana sapiguen quin autocar els toca. Tot i això, el mateix 11 de setembre a partir de les 9:45h hi haurà un punt d’informació per consultar l’autocar assignat. En principi, tots els grups de persones inscrits conjuntament viatjaran en el mateix autocar, tot i que hi podria haver algun cas de grup que quedés dividit. Els menors han de portar obligatòriament l’autorització paternal, encara que vagin acompanyats.

Pel que fa als cotxes particulars, estaran estacionats a l’aparcament de la Carpa amb la idea de marxar (tots els qui vulguin) en caravana juntament amb els autocars.

La previsió meteorològica és que sigui un dia ennuvolat, però es recomana anar preparat tant per si fa sol com per si plou. També es donarà aigua a tothom que vagi en autocar, i als trams també n’hi haurà. S’aconsella que la samarreta que es vesteixi sigui de color groc perquè té més visibilitat des de l’aire.

Arribada a Biure

Un cop a Biure, on està previst arribar al voltant de la una del migdia, hi haurà aparcaments senyalitzats per als autocars i cotxes. Es comptarà amb l’actuació desinteressada de membres de Protecció Civil de Taradell que vetllaran per la seguretat i el bon funcionament dels aparcaments. Tot seguit es farà una cercavila pels carrers del poble amb la participació dels bastoners de l’Esbart dansaire Sant Genís, la Txaranga d’en Toca-sons i els caps de llúpia dels Geganters de Taradell.

A les 13:30h es dinarà. S’aconsella que ningú deixi deixalles, ja que el municipi és molt petit i no disposa de suficients contenidors. Biure habilitarà el Centre cívic o el pavelló per acollir la gent de Taradell, juntament amb taules, cadires per a unes 500 persones i zones amb serveis (lavabos i WC). També hi haurà algunes paradetes on es vendran refrescos.

A les 14:30h els autocars es dirigiran cap als trams 692 i 693, que estan a 2,5 quilòmetres de Biure. Un cop als trams es demana no deixar-hi deixalles i estarà prohibit fumar, ja que és una de les zones afectades per l’incendi forestal de l’any passat que va afectar l’Empordà i hi ha molta sensibilitat. A les 3 de la tarda els trams quedaran tallats al trànsit rodat i a les 4 es començarà a muntar la cadena.

Als trams hi haurà voluntaris de l’ANC Taradell, identificats amb una armilla vermella, i voluntaris de Biure, amb una armilla blava. Seran els encarregats de coordinar els trams i solucionar qualsevol incidència. Està previst que també hi hagi metges i infermeres. Al mateix temps, s’aconsella que els menors vagin identificats per si es perdessin, ja que tothom anirà vestit de groc.

Inici de la Cadena

A les 17:14h començarà la cadena humana amb un repic de campanes de cinc minuts de tots els campanars de Catalunya. Es llegirà el discurs que Pau Casals va fer a l’ONU el 1971 en rebre la Medalla de la Pau, s’interpretarà el Can dels Ocells i el cant de la Senyera. També hi haurà un parlament des de la Jonquera (símbol de l’últim lloc de pas dels exiliats de la Guerra Civil), des de Barcelona i des de les Terres de l’Ebre. S’acabarà amb el Cant dels Segadors.

Com que no hi haurà megafonia, es demanarà que alguns cotxes particulars col·laborin per tal que cada 50 o 60 metres n’hi hagi un al voral amb les finestres abaixades i la ràdio engegada per seguir l’acte.

Està previst que la cadena humana duri mitja hora, durant la qual s’haurà d’estar enllaçat amb les mans. A més, hi haurà més de 800 fotògrafs professionals repartits que faran fotos per crear una gigafoto de tota la cadena, que es podrà consultar via web.

Cap a les 6 de la tarda es donarà per acabada la Via Catalana i es començaran a obrir els trams, tot i que hi haurà restriccions de trànsit. Per tant, es calcula que l’arribada a Taradell seria cap a les 9 del vespre. Durant l’acte es va insistir en què caldrà molta “paciència i disciplina” per part dels participants donada la complexitat de l’organització.

xerrada-via-catalana-20132Durant l’acte també es va fer una crida perquè qui vulgui, voluntàriament, canviï el destí i vagi a fer la cadena humana a les Terres de l’Ebre on hi ha trams per omplir. Des del Sucre de Vic sortiran autocars a les 10 del matí. Les inscripcions es poden fer a la tintoreria Ylla del carrer de Gurb o a les parades de l’ANC Vic. Pel que fa als cotxes particulars cap a l’Ebre, hi haurà una concentració a l’esplanada de la Canal de Tona a les 9 del matí per marxar en caravana. Molts taradellencs, en acabar l’acte, van decidir apuntar-se com a voluntaris per canviar el tram i anar a les Terres de l’Ebre.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments