Inici Actualitat En Toca-Sons escapa de la forca aprofitant l’homenatge a Lluís Tuneu

En Toca-Sons escapa de la forca aprofitant l’homenatge a Lluís Tuneu

0
COMPARTIR

En Toca-Sons va tornar a escapar de la forca aprofitant la distracció del públic i del jutge. Eduard Morató Casassas va ser el taradellenc escollit per interpretar el paper del famós bandoler de Taradell. I ho va fer en una edició especial, la 21a, d’homenatge al traspassat Lluís Tuneu.

La Festa va seguir els mateixos paràmetres que en altres ocasions, però amb alguns canvis d’escenes i trama. El bandoler va entrar al poble disposat a fer-se amo i senyor de la vila. Enfrontaments amb l’agutzil i els sometents, robatoris en diferents bars del municipi i en una pastisseria, i divisió d’opinions entre el públic favorable i en contra del bandoler.

Cal destacar que en diversos punts del recorregut la quitxalla del Toca-canalla va participar-hi activament. Sempre reclamant que la festa per als més petits es torni a celebrar. Fins i tot en el judici, el Toca-canalla de l’any passat va sortir a l’escenari amb una carta dirigida al ministre d’Educació i a la ministra de Cultura del govern espanyol reivindicant que es torni a fer la festa.

A la meitat de la festa i després de diverses lluites entre els dos bàndols, sometents i bandolers van decidir signar una pau i treva en homenatge a Lluís Tuneu. Per aquest motiu, en Toca-Sons va entrar a la plaça del poble gaudint de les sardanes i participant amb el poble. Però l’agutzil, a traïció, va aprofitar per detenir el bandoler i portar-lo a judici engabiat.

Al judici, testimonis de l’acusació poc convicents, i un advocat defensor molt tanoca van portar al jurat a declarar culpable a en Toca-Sons. Però, quan ja estava a la forca, diversos focs artificials i una gran pancarta amb l’emotiva frase “Fins sempre Tuneu” va desviar l’atenció de tothom i en Toca-Sons va escapar deixant el jutge a la forca.

Us deixem una àmplia galeria de fotografies de la Festa.

[shashin type=”albumphotos” id=”14″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments