Inici Actualitat La 21a edició de la Festa d’en Toca-Sons estarà dedicada a Lluís...

La 21a edició de la Festa d’en Toca-Sons estarà dedicada a Lluís Tuneu

2
COMPARTIR

Taradell celebrarà el pròxim 25 d’agost la 21a edició de la Festa d’en Toca-Sons. Enguany s’ha decidit dedicar aquesta edició a en Lluís Tuneu, traspassat fa uns mesos, per la seva vinculació, labor i treball amb l’associació i la festa. Aquesta és una de les novetats i cada any es dedicarà la festa a reconèixer alguna persona.

Pel que fa a la festa, arriba sense canvis. El més significatiu és que ho fa sota la direcció d’una nova junta, encapçalada per set persones. Tot i això, segons Irene Bares, “està oberta a tothom i a qui hi vulgui dir la seva, per això fem una crida a la gent”. El 25 d’agost serà el dia central. Al matí amb el mercat del segle XVII i el pregó d’en Toca-Sons i a la tarda amb l’arribada del bandoler.

La filosofia serà la mateixa de sempre: entrada del bandoler, captura d’en Toca-Sons, judici i sentència. Però, durant el recorregut hi haurà nou escenes teatralitzades. Segons Anna Maria Tuneu, això vol dir que “estan pensades per la gent que no els agraden les trabucades”. Aquestes estaran protagonitzades per diferents entitats de poble a partir d’un guió. Entre elles hi haurà el moment de treva i reconeixement que serà quan es farà l’homenatge a Lluís Tuneu.

Altres activitats

Enguany també es farà la segona edició de la Nit del bandoler amb acampada durant la nit del 19 d’agost. S’anirà caminant al Castell d’en Boix i hi haurà alguna sorpresa. El dijous 22 d’agost tindrà lloc la sisena Caminada teatralitzada “A la foscor d’en Toca-Sons”, a càrrec de Canya que no és Conya. Hi tornarà a haver tres grups que faran el mateix recorregut que l’any passat, però amb alguna escena nova i un final diferent. El 24 d’agost es farà la tercera Festa Maricel a la carpa de Can Costa a partir de mitjanit.

Enguany no es farà el Poblat bandoler ni el Toca-canalla. Tot i això, la junta ha deixat clar que “no vol dir que no es torni a fer”. Segons Irene Bares, “alguna escena de la Festa d’en Toca-Sons serà protagonitzada per la canalla. Per tant, no els deixem de banda”. Mentre que Josep Gallés, destaca que “l’any vinent segur que es fa en Toca-canalla, però no hem concretat si es farà cada any o cada dos anys”.

Les dues últimes novetats són un concurs fotogràfic Memorial Lluís Tuneu i un element gastronòmic. El concurs està obert a tothom i s’hi poden presentar fotografies de la Nit Bandolera, la caminada teatralitzada i el mercat del segle XVII i la Festa d’en Toca-Sons. El jurat estarà format per professionals i es seleccionaran una vintena de fotografies per exposar-les a can Costa i Font. Les fotografies es poden enviar al correu festatocasons@gmail.com fins el 13 de setembre.

L’element gastronòmic és una galeta d’en Toca-Sons. De fet, la junta la qualifica d’anècdota, ja que es tracta d’una iniciativa particular que l’ha elaborat am bun motlle de la figura del bandoler. La galeta es podrà provar a la parada d’en Toca-Sons.

Podeu ampliar la informació i detalls a la web de la Festa d’en Toca-Sons.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Lluís
Lluís
16 agost 2013 11:31

Bon dia, em podríeu dir el preu de les entrades de Macedònia i el lloc per anar a comprar les entrades? Moltes gràcies