Inici Actualitat Reportatge sobre els 30 anys de l’incendi forestal de 1983

Reportatge sobre els 30 anys de l’incendi forestal de 1983

8
COMPARTIR
Fotos: Miquel Vilardell

El Centre cultural Costa i Font de Taradell va acollir aquest dimecres al vespre la projecció pública d’un reportatge-documental per recordar l’incendi forestal de 1983. Coincidint amb el trentè aniversari del foc més important que ha afectat al municipi, Taradell Punt Com n’ha elaborat un reportatge. L’acte va comptar amb una gran presència de taradellencs (més de 180) i es va completar amb una petita taula rodona amb la participació de Ramon Vallmitjana, propietari forestal, i Jordi Baucells, biòleg i naturalista.

El reportatge, a partir del testimoni d’alguns taradellencs, rememora aquell 31 de juliol de 1983 i com es va lluitar contra el foc amb una gran implicació de la societat civil. També explica com s’ha regenerat el bosc al llarg d’aquestes tres dècades. El balanç va ser de 1.650 hectàrees calcinades de bosc de Taradell, Seva, Sant Julià de Vilatorta i Viladrau.

Aquí us oferim la possibilitat de visionar el reportatge titulat “Un poble rere les flames”. Pretén ser un petit homenatge als més de 3.000 voluntaris que van arriscar la seva vida per apagar les flames. Esperem que us agradi.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

8 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Dolo
19 agost 2013 21:27

Fantàstic! Felicitats per l’edició d’aquest testimoni que m’ha retornat als meus innocents onze anys.
Nosaltres erem a la platja i recordo perfectament que els amos del restaurant on estàvem dinant i on estiuejàvem van ser els qui ens ho van fer saber perquè ho havien dit a les noticies… “està cremant el poble dels gitanos” ens van dir amb llàgrimes als ulls.
L’endemà l’olor de sucarrim, de cendre, de fum, i la buidor emmascarada de la carretera de Viladrau sobretot … són sentiments, sensacions, imatges i silencis que no podré oblidar mai.
Gràcies per aquests records. Visca Taradell!

esteve vilarrasa
17 agost 2013 21:48

Bon treball informatiu i gràfic sobre el terreny. La pena per a tots és que és realitat després de 30 anys. Salut als entrevistats, i a tot Taradell.
Esteve

Dolorss vivet
3 agost 2013 18:04

Fantàstic Joan, en sabeu molt. Gràcies per aquest reportage. Salut

Albert Molist
Albert Molist
2 agost 2013 10:36

Igual que en Manel, molt bona feina Joan!

El pare me n’havia parlat vegades de com ho van viure, 2 anys abns de néixer jo, però mai havia sentit el global de com va passar…

Felicitats, i esperem que mai es repeteixi.

Manel Alcubierre
Manel Alcubierre
1 agost 2013 18:23

Molt bona feina Joan, un gran treball, felicitats.

Segueix així que això és la força que ens fa grans.
Salut

Mª Teresa Soler
Mª Teresa Soler
1 agost 2013 16:03

Jo recordo que estava amb la meva germana a la botiga de casa amb cinc nens petits i escoltant la ràdio. Deien que ja dirien on havíem d’anar per si arribava el foc al poble. Vaig treure el cotxe del meu pare al carrer per si havíem de marxar. Sé que vaig passar una mica de por, el poble va quedar ple de fum i el meu home i el meu cunyat estaven apagant el foc.

Maria Godayol
Maria Godayol
1 agost 2013 12:55

Ahir no vaig ser-hi al reportatge que vàreu passar a Can Costa, avui el primer que he fet ha estat entrar a la vostra web per veure si estava penjat. L’acabo de veure i us en dono les gràcies.

Sembla mentida que quan revius aquells moments sembla com si fes una setmana que hagués passat i ja han passat 30 anys. Recordo que aquells dies estàvem davant l’ajuntament i que algú va dir “haurem d’esperar 30 anys per tornar a veure el bosc com l’hem conegut” i que jo vaig pensar: “Déu meu 30 anys!!!!!”

Gràcies!!!!

Gabriel Valverde
Gabriel Valverde
1 agost 2013 11:57

Felicitats per la feina ben feta, un reportatge emocionant i emotiu.
Gràcies!