Inici Actualitat La Festa Major de Taradell 2013 tindrà activitats del 18 al 26...

La Festa Major de Taradell 2013 tindrà activitats del 18 al 26 d’agost

10
COMPARTIR

Ja es coneixen els actes que s’organitzaran durant la Festa Major d’estiu d’aquest 2013 a Taradell. Les activitats començaran ja el cap de setmana del 18 d’agost, tot i que oficialment el primer dia institucional serà el 21 d’agost amb el tradicional pregó i l’elecció de la pubilla. Cal destacar que aquest any, com que el 25 d’agost cau en diumenge, a Taradell serà festa local l’endemà el 26.

Una de les absències més destacades d’aquesta edició de la Festa Major és el concert de La Principal de La Bisbal, que en els últims anys sempre actuava. Aquesta any no ho farà. Hi haurà la Cobla Gerunda. La resta d’activitats segueix la mateixa tònica que en els darrers anys i amb poques novetats.

Com és habitual l’acte més matiner serà la inauguració de l’exposició d’artistes locals al vestíbul del Centre cultural Costa i Font el divendres 16 d’agost a les 8 del vespre.

Primers actes esportius

Aquell diumenge, 18 d’agost, es farà la caminada de Festa Major, organitzada pel Centre Excursionista Taradell, amb sortida a 2/4 de 9 del matí des de la Plaça de les Eres. Serà un diumenge esportiu, ja que durant tot el dia es disputarà una nova edició de les 12 hores del Torneig mixt de futbol sala, organitzat pel Consell de Joventut (farem una notícia sobre la Festa Major Jove quan tinguem totes les dades de concerts).

El dilluns 19 d’agost es tornarà a repetir la Nit del Bandoler amb acampada nocturna plena de sorpreses al Castell d’en Boix. Els participants hi soparan i dormiran. L’endemà, 20 d’agost, a la tarda hi haurà teatre amb l’obre “El més feliç dels tres” d’Eugene Labiche a càrrec de Gottic Teatre. Aquesta obra es tornarà a posar en escena el 24 d’agost.

Pregó i pubilla

El tret de sortida oficial serà el dimecres 21 d’agost amb el pregó a càrrec de Bernat Serdà, fill del doctor Serdà del qual es commemora el centenari del seu naixement. També hi haurà la tradicional elecció de la nova pubilla de Taradell. Tot plegat a partir de les 10 de la nit amb actuacions de l’Esbart dansaire Sant Genís, la Cobla Lluïsos i la Coral l’Arpa. Tot seguit, es farà una cercavila nocturna amb la Txaranga d’en Toca-Sons.

Aquest mateix dia al matí comptarà amb l’11a edició del Torneig de tennis taula en categoria sènior i infantil a la carpa de can Costa.

El dijous 22 d’agost començarà a la tarda, a partir de les 4, amb la Gimcana gitana del Consell de Joventut. Més tard, a 2/4 de 6 a la Fundació Vilademany es farà un concert a càrrec de la Coral Vilademany. Pels més petits, a les 6 a la Plaça de les Eres, hi haurà l’espectacle familiar “Les enfants”. I al vespre, a partir de 2/4 de 10, des del mateix lloc començarà la caminada teatralitzada “A la foscor d’en Toca Sons”.

Mentrestant, per als més joves començarà a les 10 de la nit una nova edició del popular Carnaval d’estiu, organitzat pel Consell de Joventut

Divendres 23 d’agost, festa de l’escuma a 2/4 de 12 del matí amb Amadeu i Cia a La Plaça, que repeteixen de l’edició anterior.  A la tarda temps per la música amb la Cobla Gerunda. Protagonitzarà el concert al Centre Cultural Costa i Font (17:30h), les Serenates a la Residència Vilademany (20:30h) i el Gran Ball de Festa Major al Centre cultural Costa i Font (23:30h).

Tres últims dies

El dissabte 24 d’agost s’iniciarà amb una gimcana infantil al Centre Cultural Costa i Font a les 11 del matí, que com en les últimes edicions organitza El Puntal. Al migdia (12:30h) hi haurà les sardanes vermut a la Font Gran. A les 6 de la tarda una activitat musical per als més joves. Concert de Macedònia als jardins del Centre Cultural Costa i Font. Les cinc noies del grup presentaran el seu nou disc “Desperta” en un acte totalment gratuït. A les 7 partit de futbol de Festa Major entre la U.D. Taradell i la U.E. Vic. I a mitjanit començarà una nova edició de la Festa Maricel a la Carpa de can Costa.

El diumenge 25 d’agost, diada de Sant Genís patró del poble, serà de nou torn per al Mercat del segle XVII durant tot el matí. Per agafar forces, però, xocolatada popular a La Plaça a les 10 per, tot seguit, participar en la cercavila amb els gegants i graller de Taradell. També durant tot el matí es podrà visitar el Campanar i la Torre de Don Carles. Una de les novetats és que a les 11 l’ANC Taradell organitza una Cadena humana pels carrers del poble. A la tarda tot el protagonisme se l’endurà l’arribada del bandoler Toca-Sons.

Finalment, el dilluns 26 d’agost a les 6 de la tarda hi haurà les tradicionals sardanes berenar als jardins del Centre cultural. I a les 8 del vespre, al mateix espai, el concert dels Països Catalans amb la formació 4 jutges 4 gats.

Podeu consultar tots els actes també a l’agenda amb l’hora i el lloc.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

10 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Pere de Vic
Pere de Vic
23 agost 2013 9:37

A la Idria:
No sóc de Taradell, però fa molts anys que segueixo les festes d’en Toca-sons. La Junta i el poble de Taradell són modelics en organització, dedicació i efectivitat.
Reconeix que l’has cagada i que tens ganes de protagonisme personal.
Aquestes persones que es cuiden de les festes no es mereixen el teu comentari.

Santi Estragués Casanovas
Santi Estragués Casanovas
8 agost 2013 12:21

Bon dia a tothom. Sóc en Santi Estragués Casanovas, no formo part de la junta d’en Toca-Sons, però si en sóc guionista. Sóc lector habitual de Taradell.com, però poc comentarista. Tot i això, aquest cop he cregut oportú comentar, per les coses bones que aquí dalt s’han dit, i per les no tan bones. Primer exposo la meva opinió, del comentari de l’Idria. Hola Idria, efectivament, i parlo sense estar a la junta i, per tant, sols del que m’entero en reunions de guionistes. Sí que és cert que enguany no es fa el Toca-canalla, de totes maneres no barregem… Llegeix més »

Gerard
Gerard
7 agost 2013 22:50

Hola Idria, sóc en Gerard Paredes, president de l’associació Festa d’en Toca-sons. Què et fa pensar que ens hem carregat el Toca-sons canalla? Potser és una festa que no es vàlida fer-la cada any. Per què no es pot fer cada dos anys o cada tres? I de fosca gestió res de res. He de reconèixer que hem tingut molts problemes, moltíssims, més dels que et pots arribar a imaginar, i segur que tu en el nostre cas llences la tovallola. Però nosaltres no, perquè estimem la festa, i estimem el nostre poble, i estem treballant per tenir una festa… Llegeix més »

Albert Molist
Albert Molist
8 agost 2013 8:52
Reply to  Gerard

Hola Gerard, L’any passat vaig veure la festa després de molt anys i, tot i agradar-me perquè conec a la gent, vaig trobar-ho, com molta gent, una mica…repetitiu. A vegades he sentit a gent dir que hauria de ser més participativa i menys teatral, us heu plantejat mai la possibilitat de fer un canvi en aquest aspecte? Apartar la festa del context teatral, i adaptar-la la participació ciutadana. Seria viable, d’alguna manera fer una prova, una festa, bandolers contra sometents, on tot el poble hi pogués participar activament? Una festa amb certes normes, i pautes, però sense guió marcat. Segur… Llegeix més »

Eva Molet
Eva Molet
26 agost 2013 12:41
Reply to  Gerard

Gerard, he contestat l’article de l’Idria en la part de teatre que a mi m’afecta personalment, però tant el teu comentari com el d’en Santi els trobo totalment encertats.
Criticar i destruir les coses és fàcil, sobretot des de l’anonimat.
Endavant amb la part que us toca que tots els que estem en entitats sabem que res és fàcil.
Ànims!!

Idria
Idria
5 agost 2013 14:36

Potser el Toca-sons canalla, se l’ha carregat la pròpia festa d’en Toca-sons, amb la seva fosca gestió, personalismes obscurs, bandejaments de persones vàlides i entrada als bandolers, de gent que poc l’importi la festa, s’ha tret la llicència i comprat el trabuc i au, ja tenen plaça fixa. Potser de la festa se n’hauria de parlar molt profundament i serenament, tots els estaments implicats, entitats, associacions, gent col·laboradora, ajuntament….. I veure quina mena de festa hauria de ser, trobar un camí ben definit, i deixar-se d’invents estranys i falsificacions històriques, per molt romàntiques que siguin, que no porten enlloc i… Llegeix més »

Josep
Josep
7 agost 2013 21:44
Reply to  Idria

Hola Idra, sóc en Josep Gallés, tresorer de l’Associació Festa d’en Toca-Sons. Evidentment aquest any no podem fer el Toca-Sons canalla, i no per falta de ganes de l’actual Junta, sinó per problemes econòmics degut a la mala gestió de l’anterior president. Per tant nosaltres, la nova Junta, no ens hem carregat res com dius tu, al contrari, hem treballat i treballem molt dur per tirar-la endavant. Preguntes on va a parar la recaptació. Doncs bé, ens enorgullim de tenir els comptes clars i sanejats després de molta feina i molts disgustos. Esperem que per l’any vinent puguin tornar els… Llegeix més »

Eva Molet
Eva Molet
26 agost 2013 12:35
Reply to  Idria

Hola el meu nom és Eva Molet i formo part del grup de teatre GOTTIC, encarregat de portar a terma l’obra de la Festa Major entre altres actes. Igual com ha dit en Santi, sóc lectora de Taradell.com però habitualment mai escric ni faig cap comentari, però a nivell personal trobo totalment ofensiu el teu comentari de: “El teatre qui el fa? El mateix grup de cada any? On va a parar la recaptació? I a sobre cobren subvenció de l’ajuntament. Però, la sala, la llum, els tècnics i l’aire condicionat el paguem tots i totes. Fan alguna cosa pel… Llegeix més »

Francesc
Francesc
3 agost 2013 14:21

Sí, serà molt maco , però pel que sembla s’han carregat el Tocasons Canalla.

MA.CARME
MA.CARME
2 agost 2013 20:39

Molt bon programa i per totes les edats. Moltes gràcies a tots els que us en preocupeu.