Inici Actualitat Novetats literàries de juny a la Biblioteca

Novetats literàries de juny a la Biblioteca

0
COMPARTIR

Aquesta és la selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes de juny. Cada mes des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

 

La Reina descalça / Ildefonso Falcones

Barcelona : Rosa dels vents, 2013

Sinopsi: Nova novel·la històrica ambientada entre Madrid i Sevilla.

La reina descalça reviu des del tumultuós enrenou de la gitaneria de Triana fins als teatres senyorials de la capital; del contraban de tabac a la persecució del poble gitano; de la fusió de cultures al naixement del preflamenc.

La reina descalça de Falcones narra una història d’amistat, passió i venjança que uneix dones dones; La Caridad, una negra cubana que arriba a Sevilla després de la seva etapa com esclava i la Milagros Carmona una gitana que ha de conviure en una època marcada pels prejudicis i la intolerància.

Una amistat que es veu enterbolida arran del decret del Ferran VI que decideix convertir el poble gitano en proscrit. Però els ànims de llibertat i lluita faran que totes dues tornin a trobar-se al Madrid de l’època compartint escenari amb contrabandistes i còmics.

Una novel•la amb personatges que lluiten contra l’ordre establert i per la seva llibertat.

L’Aire que respires / Care Santos

Barcelona : Planeta, 2013

Sinopsi: La Virgínia acaba d’heretar el negoci familiar: la llibreria Palinur. Entre el munt d’exemplars, pols i papers que el seu pare va acumular, aviat sorgeix la història de la Carlota Guillot i la recerca d’un llibre, fonedís i capritxós, que va formar part d’una de les biblioteques particulars més sibarites de la Barcelona napoleònica. Una història que s’estén al llarg de les dècades més convulses del segle XIX, en què la ciutat va assistir, incrèdula, a una transformació cabdal: l’enderrocament de les muralles i la urbanització del seu passeig més emblemàtic, la Rambla.

Plans de futur / Màrius Serra

Barcelona : Proa, 2013

Sinopsi: És una novel·la sobre l’esperança. Recrea lliurement el peculiar entorn familiar del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte, que va assolir projecció internacional malgrat les seves limitacions físiques i els entrebancs de la universitat franquista. En aquesta història de família destaquen les dues cosines, Maria i Àngels Carbona, que li van dedicar la vida, i el pare absent, que va fugir de casa de manera inexplicable.

Les dificultats i desgràcies que pateixen les famílies Sunyer i Carbona contrasten amb l’actitud positiva i vital del matemàtic tetraplègic i les dues cosines. L’acció transcorre entre la casa familiar a Sarrià i la casa d’estiueig empordanesa a Vilajoan. També hi ha incursions a Niça, Figueres i Cadaqués, on Salvador Dalí va fer un retrat de Maria Carbona que els acompanyarà la resta de les seves vides i que tindrà un paper en el desenllaç final de la novel·la.

Estaba en el aire / Sergio Vila-Sanjuán

Barcelona : Destino, 2013

Sinopsi: Amb Estaba en el aire, Sergio Vila-Sanjuán torna als seus orígens familiars per a fer-los servir de font d’inspiració, igual que havia fet amb la seva primera novel·la, “Una heredera de Barcelona”. En aquesta ocasió, la trama gira al voltant d’un programa de ràdio, ‘Rinomicina le busca’, que es va emetre entre els anys 1960 i 62, amb notable èxit, i en el qual va col·laborar el seu pare.

En aquesta nova història, Vila-Sanjuán retrata les classes benestants barcelonines dels anys seixanta, una jove burgesia per a la qual la guerra i la postguerra queden ja lluny, i que no té grans preocupacions polítiques, sinó les que es deriven dels negocis i dels assumptes personals. La recuperació econòmica que va experimentar el país a partir de mitjan anys cinquanta es reflectia en les animades nits d’aquells anys.

El Fruit del baobab / Maite Carranza

Barcelona : Edicions 62, 2013

Sinopsi: Dos mons, dues cultures, tres vides plenes de dilemes. La Lola, una pediatra separada de fa poc, sap que als seus trenta-nou anys li queden poques oportunitats per ser mare. L’Aminata, en canvi, una jove gambiana, ha decidit que no vol tenir més fills. Potser perquè l’aixopluc del baobab de la infantesa s’ha esvaït i ara viu en un territori hostil. La feina és incerta, acaba de descobrir la intenció del marit d’afegir una segona esposa a la família i la filla gran s’ha tornat rebel.

Una família exemplar / Genís Sinca

Barcelona : Destino, 2013

Sinopsi: Una família exemplar és una sàtira hilarant, una tragicomèdia que reflexiona sobre l’ambició desmesurada que a vegades fa perdre el cap a persones enraonades, a la vegada que una crítica mordaç a les grans nissagues familiars.

Una reflexió en clau irònica sobre la crisi d’identitat, que descriu el calvari d’un pare quan, enlluernat pel casament de la filla i els beneficis que la unió comportarà per a la seva nissaga, comença a descobrir que la vertadera naturalesa de la família política enfonsarà els seus plans de grandesa.

Tres segons / Andres Roslund ; Borge Hellström

Barcelona : La Magrana, 2012

Sinopsi: La vida de Piet Hoffman té dues facetes molt ben diferenciades. D’una banda, gaudeix d’una vida feliç amb la seva dona i els seus fills, però, d’una altra, treballa des de fa nou anys com a infiltrat de la policia sueca amb l’àlies Paula. A la seva última missió, que té com a objectiu acabar amb el poder creixent de les màfies de l’Est instal·lades a Suècia per traficar amb drogues, Piet es veu obligat a ingressar en una presó de màxima seguretat per obtenir la informacióque necessita la policia.

 

Novel·la juvenil

 

La Llegenda de l’impostor / Carles Batlle

Barcelona : La Galera, 2012

Sinopsi: L’estiu del 2011, Pol Bàrsac es despenja del balcó de casa seva i s’escapa de la policia. Per un estrany fenomen físic, però, en Pol és transportat a una altra dimensió o a una altra temporalitat, en definitiva a un univers fantàstic ple de magnífiques ciutats llegendàries, animals inversemblants i selves frondoses, que curiosament li resulta molt familiar. Per sobreviure en aquest nou món haurà de suplantar la identitat d’un ésser mític, el Kàrvadan, responsable de salvar aquest indret d’una plaga malèfica. La missió el portarà a enfrontar-se als perills i als paranys que tant els homes, que ambicionen el poder, com la natura, plena de paratges paorosos i bèsties de malson, li pararan una vegada i una altra. I també coneixerà la Lia, una princesa que l’acompanyarà en la seva missió i amb la qual viurà una apassionada història d’amor. Tots dos hauran de superar proves molt difícils que canviaran la seva personalitat i que els faran descobrir el valor de la fidelitat, l’amistat, la valentia i la passió….

L’Any que vam córrer perillosament / Manel Joan i Arinyó

Alzira : Bromera, 2012

Sinopsi: Linda descobreix el món de les motos arran del treball dels seus pares al nou circuit. Prompte se sent enlluernada per aquest univers de velocitat i, especialment, per un dels corredors, Roger. Per això, quan li proposa que formi part del seu equip, Linda comença una vida frenètica entre curses i premis, mentre la complicitat entre ambdós creix dia a dia. Ara bé, la prioritat absoluta de Roger és guanyar el campionat del món i no vol que res, tampoc Linda, el desviï del seu objectiu.

En la darrera cursa del mundial, un corredor sinistre posa en perill el somni de Roger amb una estratègia fosca i desencadena una lluita trepidant, tan veloç com les motos protagonistes, en la qual Linda esdevindrà clau.

Noel et busca / Àngel Burgas

Barcelona : La Galera, 2012

Sinposi: L’Enric es desperta a l’hospital. No recorda gairebé res i només sent un dolor intens per tot el cos. Un desconegut afirma coneixe’l i haver compartit pis amb ell. Però tot i la desorientació és capaç de detectar que alguna cosa no va a l’hora… si no, perquè hi ha d’haver vigilància a la porta de l’habitació? Perquè el desconegut li escriu una nota on diu: «Noel et busca»? Perquè li diuen que té petits senyals de cirurgia facial? Només els incomprensibles records que li retornen poden posar llum a totes aquestes incògnites abans que el passat no l’atrapi i l’engoleixi.

Déus i guerrers. 1 / Michelle Paver ; traducció de Montserrat Camps Gaset

Barcelona : La Galera, 2012

Sinopsi: Hilas fuig dels guerrers que han arribat a Licònia, han matat el seu gos i l’empaiten per matar-lo, com han matat els altres Marginals de l’illa, pastors de cabres que no han fet mai cap mal a ningú. Hilas fuig i al mateix temps vol trobar la seva germana Issi, que s’ha escapat en una altra direcció. En la seva fugida s’endinsa en el mar, que per a ell és un territori desconegut, i no sap en qui confiar.

La Veritable història del Capità Garfi / Pierdomenico Baccalario ; traducció de Jaume Copon

Barcelona : La Galera, 2012

Sinposi: El 28 d’abril de 1829 neix un nen que podria canviar la sort d’Anglaterra: és el fill il·legítim del rei Jordi IV, i per això ha estat allunyat de la cort. Exiliat a les Índies Orientals, du sempre a sobre un rellotge antic, l’únic lligam amb el seu passat. James Fry, que és així com es diu, s’embarca amb només tretze anys i comença la carrera de pirata que el convertirà en l’home més buscat de tot l’Imperi. Passarà a la història com «el jove lord», «el descalç», «el príncep dels mars» … Però ningú sap que ell és el Capità Garfi.

 

Secció infantil 

 

Tres gallines i un paó / Lester L. Laminack (text) / Henry Cole (il·lustracions)

Barcelona: Joventut, 2013

Edat: a partir de 4 anys

Sinopsi: La granja és un lloc tranquil on cadascú té la seva feina i ningú es queixa… però un dia arriba un pobre paó que ho capgira tot. A les gallines no els agrada que el paó rebi tota l’atenció mentre elles fan tota la feina dura. El savi gos de la granja decideix proposar una solució…

Què passa quan desitgem ser com els altres? Quan ens pensem que la feina dels altres és millor? Aquest divertit conte ens revela que quan un enveja la feina de l’altre i decideix intercanviar rols, de vegades descobreix com n’és de difícil aquest treball, encara que d’entrada no ho semblés.

Hi havia una vegada la família. 25 contes tradicionals sobre les diverses famílies del món / Anna Gasol i Teresa Blanch (text) / Mariona Cabassa (il·lustracions)

Barcelona: Edebé DL, 2012

Edat: a partir de 6 anys

Sinopsi: La lectura del conte és un moment màgic i la veu familiar que llegeix o els explica, és un regal! Les autores d’aquest llibre fan un recull de 25 històries amb la família com a protagonista. Es presenten herois i heroïnes que pertanyen a realitats familiars diverses: famílies nuclears, monoparentals, adoptives…

L’objectiu del llibre és desvetllar la imaginació, el coneixement i el plaer per les històries escrites.

Las crónicas de Wildwood / Colin Meloy (text) / Carson Ellis (il·lustracions)

Madrid: Alfaguara, 2012

Edat: a partir de 10 anys

Sinopsi: Prue McKeel té una vida normal… fins que uns corbs segresten al seu germà i el porten fins al Territorio Impenetrable, un perillós bosc prop de Portland. Ningú ha estat allà o, almenys n’ha tornat viu per explicar-ho.

I així comença l’aventura que porta a Prue i al seu amic Curtis al bell mig del Territorio Impenetrable, on descobriran un món secret habitat per criatures màgiques en peu de guerra. Els dos amics es trobaran d’una batalla èpica per alliberar aquest meravellós territori encantat.

Un magnífic llibre destinat a convertir-se en un clàssic que val la pena no perdre’s.

Los niños no vienen de París. Cómo y cuándo hablar de sexualidad con tus hijos / Montse Domenech

Barcelona: Planeta, 2013

Sinopsi: Aquest llibre ofereix pautes als pares per no deixar el tema de la sexualitat, capdal en l’educació dels adolescents o preadolescents, en mans dels companys de classe, dels amics, d’internet o dels mitjans de comunicació. I ho fa amb un to amable, divulgatiu i no exempt de sentit de. L’autora, a més dóna una sèrie d’instruccions molt descriptives als pares per tractar aquests temes amb els seus nens, amb delicadesa però amb total transparència i sense tabús.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments