Inici Actualitat Ja han arribat les novetats del mes de maig a la Biblioteca

Ja han arribat les novetats del mes de maig a la Biblioteca

0
COMPARTIR

Aquesta és la selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes de maig. Cada mes des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

La Vacant imprevista / J.K. Rowling

Barcelona : Empúries, 2012

Sinopsi: Quan Barry Fairbrother mor inesperadament amb poc més de quaranta anys, tot el poble de Pagford queda tocat. Pagford és un poblet típicament anglès, amb una plaça bonica i una església, però el que s’amaga rere una aparença tranquil·la és en realitat una guerra oberta entre els veïns: els rics s’enfronten amb els pobres, els adolescents amb els pares, les dones amb els marits i els professors amb els alumnes. Pagford no és pas el que semblava a primera vista. I la plaça que queda vacant a l’ajuntament aviat esdevé el catalitzador de la guerra més sonada que recorden els habitants de Pagford. Qui triomfarà en unes eleccions plenes de passió, duplicitat i revelacions inesperades?

Moo Pak / Gabriel Josipovici
Barcelona : Raig verd, 2012

Sinopsi: Aquesta és la història de Moor Park. I aquesta és també la història d’una amistat. En el decurs dels seus llargs passejos pels parcs londinencs, Jack Toledano explica al seu amic Damien Anderson els seus progressos en l’escriptura del que ha de ser el llibre de la seva vida. Al voltant de l’escriptura d’aquest llibre sorgeixen temes com la història de la família de Jack, les idees sobre els fets de llegir i escriure o les paradoxes i contradiccions del nostre temps, que, com el mateix Jack, té aspiracions clàssiques però un temperament romàntic. Els episodis i els temes es succeeixen embolicant el lector en unes reflexions que són les de Jack Toledano i que també són les nostres. I Jardins i passejos i converses i Londres. I llenguatge i societat i art i literatura i crear i escriure i contradir-se. I protestantisme i catolicisme i opinar i jutjar. I Bernhard i Beckett i Kafka i Swift i Sterne i Chaucer i Dante. I cavalls i ximpanzés i criptògrafs i científics i ….

L’estiu no s’acaba mai / Alba Dedeu

Barcelona : Proa, 2012

Sinopsi: Alba Dedeu t’explica sempre una altra història. Mentre desplega davant teu un argument més o menys quotidià, mostra sense dir-ho una altra història més profunda que, de vegades, els mateixos personatges que la viuen no sabrien explicar. La seva mirada se centra en les relacions humanes, en els vaivens sentimentals, els lligams familiars, el distanciament que creix sense que ens n’adonem o les absències massa presents, en la necessitat de tirar endavant en circumstàncies difícils, d’entomar els girs inesperats de la vida… L’estiu no s’acaba mai és una delícia per al lector. Després de Gats al parc (2011), que va rebre el premi Mercè Rodoreda i el Crítica Serra d’Or, Alba Dedeu fa un salt endavant en la seva capacitat d’atreure el lector i conduir-lo, amb elegància natural, fins al cor de l’ànima humana.

El Fals somriure / Mari Jungstedt

Barcelona : Columna, 2012

Sinopsi: “Tenia algun motiu la dona per matar el seu marit? O potser l’assassinat tenia a veure amb la terrible pallissa que havien clavat a un adolescent, feia poques setmanes, a la porta del Solo Club? […] En Viktor Algård havia estat al centre de totes les mirades des d’aleshores. Ja des que havia obert el club, molta gent s’havia exclamat de la seva decisió d’oferir festes especials per a menors”. (p. 62)

Quan el popular i glamurós organitzador d’actes Viktor Algård és assassinat en una de les seves ostentoses recepcions, al comissari Knutas se li obren diverses línies d’investigació. Les pistes el conduiran fins a una sòrdida i terrible història d’abusos que l’obligarà a enfrontar-se als seus propis dimonis i que tindrà terribles conseqüències per al periodista Johan Berg i l’Emma, el seu nou amor.

La Vident / Lars Kepler
Barcelona : Ara Llibres, 2012

Sinopsi: Un terrible assassinat ha tingut lloc en una institució per a noies joves amb conductes autodestructives. Una mort que la policia no pot explicar. La Flora Hansen s’ha guanyat la vida fent veure que pot parlar amb els morts. Per això, quan llegeix al diari la notícia de l’assassinat no dubta a trucar a la policia. En un primer moment, demana diners per la informació que els pot oferir, però més tard, amb el pas dels dies, només demana que l’escoltin.

Barometern Alexander Ahndoril (Estocolm, 1967) i Alexandra Coelho Ahndoril (Helsingborg, 1966) van amagar-se sota el pseudònim Lars Kepler quan van escriure L’hipnotitzador, però l’èxit aclaparador de la seva primera novel·la conjunta va fer que es decidissin a sortir a la llum. Tots dos havien escrit abans diverses novel·les i obres de teatre, però ha estat amb els llibres protagonitzats per Joona Linna, traduïts a més de 30 llengües, que han aconseguit l’èxit internacional. Estan casats i tenen tres filles. Acaben d’escriure aquesta novel·la, una obra que ha venut més de 250.000 exemplars a Suècia.

Pura sang / Ada Castells

Barcelona : Edicions 62, 2012

Sinopsi: La Sílvia arriba al casalot de Menorca del seu marit buscant la llum i la pau per pintar, però el que hi troba és la claustrofòbia d’una illa i el terror d’una família que amaga un secret. Ella i el seu fill lluiten per sortir-se’n gràcies a un nou amor que els ajuda a entendre que a la vida no s’ha de tenir por de res.

A Pura sang res és el que aparenta. Dos mons tan diferents com la Menorca rural i la Barcelona de l’Eixample marquen el ritme d’una novel·la que segueix el fil d’un misteri. Una història passional amb elements gòtics que explora els límits de la bogeria i que ha estat guardonada amb el Premi Sant Joan Unnim 2012.

 

Adults 

Vivir con el autismo, una experiencia relacional : guia para cuidadores / Juan Larbán Vera

Barcelona : Octaedro, 2012

Sinopsi: Els transtorns de l’espectre autista es detecten, diagnostiquen i tracten a Espanya molt tardanament (entre els 4 i 5 anys). El llibre va dirigit als professionals de l’àmbit sanitari i educatiu i també als pares i familiars de les persones afectades.

Espriu, transparent /Agustí Pons

Barcelona : Proa, 2013

Sinopsi: En aquesta biografia, Agustí Pons situa definitivament Salvador Espriu al costat de les més altes figures catalanes de tots els temps. Pons obre la clau a la comprensió d’una obra literària complexa i ambiciosa, que ha enlluernat crítics com Harold Bloom i en la qual trobem una poderosa presència cabalística, ressons de la Bíblia, dels clàssics grecollatins i d’alguns dels més importants escriptors contemporanis. El llibre també exemplifica el continuat i discret lideratge d’Espriu en la cultura catalana de la postguerra, des dels reduïts cenacles dels anys quaranta fins als grans canvis culturals dels seixanta i setanta. La biografia aporta informació sobre les relacions fluctuants d’Espriu amb els més destacats escriptors de la seva època i no defuig les polèmiques que van acompanyar el seu singular itinerari intel·lectual. Finalment, Agustí Pons assenyala les aportacions fonamentals de Salvador Espriu a l’hora de marcar el terreny de joc de la Catalunya que surt del franquisme.

Barcelona per a nens: guia turística per descobrir la ciutat / Joan Portell Rifà

Valls : Cossetània, 2012

Sinopsi: Barcelona per a nens és una guia que presenta la ciutat tenint cura de donar una visió positiva, divertida i diferent d’acord els interessos dels més petits, seleccionant aquells punts d’interès on de ben segur que s’ho passaran bé. Pretén cobrir la informació que les guies convencionals “obliden”, ja que per moltes d’elles els nens i nenes no existeixen. I és que veure la ciutat amb ulls de nen pot ser una forma de conviure més i millor amb ells i convertir la visita a Barcelona en un record viu i inesborrable en la memòria dels vostres acompanyants.

 

Novel·la juvenil

Meravelles / Brian Selznick ; traducció per Josep Sampere

Barcelona : Cruïlla, 2012

Sinopsi: En Ben i la Rose voldrien tenir una vida diferent. Ell enyora un pare a qui mai no va arribar a conèixer. Ella està fascinada per una actriu misteriosa de la qual col•lecciona fotografies i notícies. Quan en Ben troba una pista que podria portar-lo fins al seu pare i la Rose es fixa en un titular de diari que li crida l’atenció, cadascun d’ells s’embranca en una recerca desesperada. Les històries d’en Ben i de la Rose –una explicada amb paraules i l’altra, amb imatges-, es troben, s’entrellacen i es converteixen en un relat fascinant sobre l’amistat, la vida, l’univers… i altres meravelles!

Combinant elements dels àlbums il·lustrats, la novel·la gràfica i el cinema, Brian Selznick –tal com va fer a La invenció de l’Hugo Cabret- trenca la forma de la novel·la tradicional per crear una obra molt original i innovadora.

El Gorg negre / Margarida Aritzeta

Barcelona : Estrella Polar, 2012

Sinopsi: Amistat i traïció, aventura i misteri en una història ambientada en un Montseny màgic!!!

L’Alba, turmentada pels malsons sobre el seu germà desaparegut, abandonarà la casa de Gualba per buscar-lo. S’endinsarà en un món desconegut i fantàstic i, tot i semblar-li sorprenentment familiar, aviat descobrirà que és molt perillós. Pel camí viurà grans aventures i trobarà amics, però també éssers amb els quals l’enfrontament serà inevitable i li caldrà aprendre a reconèixer-los. Aclaparada per la incertesa i el misteri, s’agafarà amb dents i ungles a una única pista: el Gorg Negre, el senyal que haurà de seguir…

Dues ratlles vol dir positiu / Joan Botta i Orfila

Barcelona : La Galera, 2012

Premi Ciutat d’Olot de Narrativa Juvenil 2011

Sinposi: En Jordi va començar a existir quan dues ratlles van indicar positiu. Un positiu del test d’embaràs que va trastocar per sempre les vides dels seus pares. La infantesa d’en Jordi tan feliç i segura com la que poden oferir uns pares superats i estressats. L’adolescència va aportar-li els desitjos i els somnis. La joventut, les ganes de menjar-se el món. La primera feina, les ganes de fugir del món i la manera de fer-ho ràpidament. La maduresa, la descoberta de les regles del joc i les ganes de guanyar-lo. La vida d’en Jordi transita seguint un guió fins al final indefugible.

L’Estralaga / Roberto Piumini ; il•lustracions de Cecco Mariniello ; traducció de Laia Font i Mateu

Barcelona : Estrella Polar, 2012

Sinopsi: Un clàssic de la literatura italiana, una història màgica sobre l’amistat a l’estil d’El Petit Príncep.

Aquesta és la història de Sakumat, un pintor turc, i Madurer, un nen que arran d’una estranya malaltia ha d’estar-se tancat a la seva habitació sense poder-ne sortir. La tasca d’en Sakumat és pintar el món que hi ha fora perquè en Madurer el conegui. El pintor crea a les parets de l’habitació del noi un univers preciós en miniatura. Així el pinzell del pintor esdevé la finestra cap a indrets màgics i llunyans que fan més suportable la malaltia.

I’ll be there (Sempre amb tu) / Holly Goldberg Sloan ; traducció de Mercè Santaulària

Barcelona : Cruïlla, 2012

Sinposi: En Sam porta una vida nòmada i desordenada amb el seu pare -un home desequilibrat que viu de fer petits robatoris- i el seu germà petit, en Riddle, que és autista i depèn absolutament d’en Sam. L’Emily, en canvi, té una existència ordenada i còmoda en una ciutat de províncies i uns pares amables i atents. Quan tots dos es troben, i s’enamoren, el seu món es trasbalsa i comencen les complicacions. Aquest relat, tendre i colpidor alhora, entrellaça amb molta habilitat, gran realisme i també amb un ritme gairebé cinematogràfic, una història de supervivència amb una altra sobre el primer amor i el poder de l’amistat. Els personatges, Sam, Riddle i Emily, són absolutament entranyables.

El Noi que vivia tancat en una habitació / Álvaro Colomer i Antonio Lozano

Barcelona : Edebé, 2012

Sinopsi: “Hola, em dic Nerea i t’escric perquè el meu germà ha desaparegut. He trobat el teu nom entre una sèrie de persones que tenia agregada ‘L’Ombra’ com a amic. L’últim que va fer el meu germà abans de deixar de donar senyals de vida va ser agregar aquesta ‘Ombra’ a la seva llista d’amics. Si no m’equivoco, tots els qui la van agregar romanen inactius. Llevat de tu. Si et plau, posa’t en contacte amb mi urgentment. Estic una mica espantada.

Moltes gràcies.”

El germà de la Nerea se n’ha anat a la universitat i parla cada dia amb la seva germana. Quan un dia el seu germà deixa de contestar-li la Nerea s’espanta i comença a investigar. Primer va a la universitat del seu germà i veu que ell té el Facebook obert i que abans de desaparèixer va agregar a una persona que es deia L’Ombra. Va investigar L’Ombra i va veure que només tenia 5 amics i que tots menys un apareixien com a inactius des de que el van agregar. La Nerea es posa amb contacte amb aquesta persona i junts comencen a investigar…

 

Secció infantil 

Princeses de rondalla / Su Blackwell

Barcelona: Cruïlla, 2012

Edat: a partir de 7 anys

Sinopsi: Entra al món màgic de les rondalles i retroba les princeses de sempre, que viuen als seus reialmes de paper i fantasia.
Text i imatge s’entrellacen màgicament en aquest llibre on l’autora escenifica els relats amb escultures fetes de paper. La Ventafocs, La princesa i el gripau, Les dotze princeses ballarines, La Margarideta… són alguns dels contes populars que trobarem en aquest llibre.

Quan sigui gran. Manualitats i jocs per explorar allò que els nens volen ser de grans / Georgina Segarra (text) / Bernadette Cuxart (il·lustracions)

Barcelona: Estrella Polar, 2012

Sinopsi: Tant si volen ser actors o actrius, com infermers o cuidadors de zoo, els nens i nenes aprendran que amb esforç i paciència es pot aconseguir tot. Aquest llibre mostra tot un món de possibilitats d’explorar les diferents professions que els infants podran desenvolupar quan siguin grans. Cada pàgina del llibre mostra una professió diferent, explicant com fer-ne la manualitat representativa amb il•lustracions i fotografies detallades.

La botiga Battibaleno. Una maneta plena d’estrelles / Pierdomenico Baccalario

Barcelona: La Galera, 2012

Edat: a partir d’11 anys

Sinopsi: La sabata de vidre de la Ventafocs, la llàntia d’Aladí… hi ha molts objectes màgics al món, i a Applecross, un petit poblet al cor d’Escòcia, hi ha un establiment que es dedica a guardar-los: la botiga Battibaleno. Cada noranta-nou anys, set famílies es disputen la custòdia, i ara és el torn de la família Lily. Però, amb ocasió de la reapertura imminent de la botiga, comencen a passar coses molt estranyes al poble. L’Aiby Lily i el seu amic Finley hauran d’impedir que els seus adversaris es facin amb la botiga. I trobar la forma de crear nous objectes màgics… cosa gens fàcil, perquè des del 1789 que no se n’han fet!

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments